Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Élő ember NEM tudja ezt biztosan, olyan ködös a megfogalmazás! Én úgy értelmezném, hogy lakosságnak kamatadó mentes. Felhívtam az államkincstárat és megerősítették, hogy kamatadó mentes. De ez NEM garancia semmire sajnos, nem hivatkozhatok arra, hogy "Marika" a telefonban azt mondta. A napi.hu cikkében is azt írják, hogy 2019 előtti nem adómentes...
Az Szja.tv. alapján a Diszkont Kincstárjegy mint nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerint hitelviszonyt megtestesítő értékpapír és egyben a magyar állam által kibocsátott, - egyebek mellett - a lakosság mint befektetői célpiac részére is forgalomba hozott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, amelyből származó kamatjövedelem1 a 2019. június 1. napját követően forgalomba hozott Diszkont Kincstárjegy sorozatok esetében nem minősül jövedelemnek, és így mentesül a kamatadó megfizetése alól.
Ez úgy lenne pontos, hogy : a 2019. június 1-jét megelőzően kibocsájtott Állampapírok utáni kamatbevétel adóköteles, a kamatjövedelem után
az adó mértéke 15%. !!!!
Szerintem történt egy-két pozitív dolog, talán mégsem lesz világvége a forint számára. A rezsicsökkentéssel és az adózással kapcsolatos bejelentések szerint, a demagógián csak-csak felülkerekedik- bár még csak kis részben - a józan ész. Fájni fog, az már biztos, lakosságnak, vállalkozóknak egyaránt.
EURUSD tovabbra is 1.002 0.9 ala szerintem nem fogjak engedni, meg egy evet hagyjak erosodni, aztan amikor az EKB szokasos lajhar tempojaban elkezd kamatot emelni, akkor kezd FED csokkenteni es gyorsan visszabillen 1.1-1.2 kornyekere.
Hatalmas huf gyengulest mar nem varnek, 440-et szerintem egy even belul nem eri el. Latszik, hogy kuzdenek az arfolyamert es ha recesszio lesz, bezuhan a fogyasztas es ezzel egyutt az import is. Itt 400 korul szamitok az arfolyamra egesz evben. 400-420 savozas tunik most realisnak. No skin in the game, konnyen dumalok :)
Nekünk nem elég egy veszélyhelyzet, szektorális alveszélyhlyzet is kell. Mar ennek a szonak is kezd a fenye elveszni annyiszor hasznaltak. Mint az elmult 8 ev, lipsi, soros stb.
akkor mennyi lesz?? 330?? egy a lényeg 100 000 euró 2010 26 500 000 Forint volt 726 450 kuna volt 2022 41 000 000 FO$rint 750 920 különbség 14 500 000 FO$rint ezt átlag magyar mennyi idő alatt spórolja össze?? kuna különbség: 24470 = 1 468 200 FOSRINT van kis különbség úgy 1000%
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)