Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Lehet, hogy 1 teljes napra vonatkozik. 13ó:45p-es vétel, 13:45-ig tartod. Vagy csak TELJES napra vonatkozik a swap. Kedden megveszed nap közben, az "free", mivel az eleve daytrade-nek minősül, és csak a szerdai nap a swap, ha átviszed csütörtökre.
Certifikát - Erste Trader összehasonlítás: https://kephost.net/p/OTgyMDQ0.png Erste TL swap-ot valaki 1,3 pötyinek (0,13 HUF-nak) írta/nap, azzal számoltam. A kötési díjakat nem számoltam,mivel változó, certinél pozi értékétől függően változik. Erste biztosan olcsóbb a certihez képest (avagy 0
bizonyos EUR érték felett (talán 50000 felett), ahogy olvastam a
többiektől,de most ezzel nem számoltam.) Csupán a "Spread" és "Swap" összehasonlítást tartalmazza táblázat. Napok
száma, ahol 0, ott történik meg a pozíció nyitás, Erste pozi minden
további nap "SWAP"-al gyarapodik, certi pozi hétfőnként.Alul a 2 szolgáltató (certi-erste) Spread+Swap különbségét számoltam ki, az Erste javára, természetesen. (az mindig olcsóbb) Hétfőtől
péntekig egész tűrhető a certi, de minél jobban megyünk bele a hétbe,
annál drágább, magasabb a spread különbség ( 5,8 | 7,1 | 8,4 | 9,7 | 11 ). Ennek azért van jelentősége, mert daytrade esetén certinál számolni kell a kritikus 15 pötyi spread-el, míg ez Ersténél csak 0,4. Gyakorlatilag napizni nagyon nem éri meg certizni. (kivéve ha 8 egységet rakétázik a HUF, de akkor meg + 1 HUF nyereség az Erste javára, ami nem kevés) Certi:
Pénteki pozinyitás-köv hétfőig tartás a legdurvább, ott 25 pötty
veszteséget szenvednek el a certisek, árjegyzői vétel és hétfői
árjegyzői eladás esetén, Erstéhez képest 17,1 pötty különbség. nyitás+ 1hét
péntekig való tartásnál kicsit szűkül a spread különbség, de minden
további hét: 1 pötyi az erste javára, szimpla matek:Erste 7*1,3 0 =9,1 pötyi bukó Certi 10 pötyi bukó A
certifikát esetén, a szélsőségeket vettem alapul, tehát Certi
Árjegyzőtől veszünk, Certi árjegyzőnek adjuk el! (ez a 15 spread). Ha
sikerül mamlaszoktól venni, akkor ez akár 1-14 közé bárhová eshet. További certi hátrány: tapasztalat, árjegyző eltűnik. Erste 2 gyors katt-al zárható egy pozi, további pötyiket lehet vele nyerni, ellentétben a certivel..pl. 391-n zártam volna a pozimat, de csak 390-en sikerült, 40000db EUR-nál! Kapásból 40000 Ft bukó, csak emiatt.
Eddig semmi költségem nem volt a napon túli átvitellel, még a nyitási/kötési árat sem tolták feljebb (érdekes). Bár szerepel olyan, hogy értéknap 14.-e, ezek után kivárom azt is.
Ezt kérdeztem én is korábban, hogy shortolni certivel ellentétben jobban megéri erste/plus500 on , pont a swap miatt, certinél meg héten belül nincs napi révész díj, míg erste/certinél ha jól értem minden napra "fizetsz", de majd az okosak kijavítanak, @ktamast várjuk az elemzésed certi-erste-plus500 ügyben ;)
Ezt nagyon várom, mert sok hasonlóság van a helyzetünk között. Persze én maradok le, mert nincs rá időm. De mindenképp jól jön a matekod, hasznos nekem, előre is köszi.
Szerintem ami nagyon fontos, hogy mindenkinek meg kell találnia a személyiségéhez legjobban illő kereskedési eszközöket. Ettől még persze egy Merci jobb mint egy Trabant, de nem ez a kérdés.
Igen, teszt vagy tanulópénz napon túlra, tőkeáttét kamatra és a robotokra (ha tényleg meglépi a keresztet) Csak így jegyzem meg, ha van mit vesztenem...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)