Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
By the way, nekem nem feladatom az évtizedek alatt lezüllesztett országot rendbe rakni. Azért vannak választott, felelős kormány / képviselők (lol). Amit én feladatomnak érzek, felhívni a figyelmet hogy ez így nagyon nem ok. Megtettem. De amíg egy gazdasági fórumban is az a vita tárgya, hogy jó irányba megyünk vagy nem, addig elég szarok a kilátások. Most szedjük fel a síneket, mert a MEH-ben jó áron beveszik.
Miután ezt felismertük, mi a következő teendő, magánszemélyként? Beírhatjuk 100x, hogy ez így nem jó, de őket ez nem nagyon fogja érdekelni. Tehát mit érdemes csinálni magán személyként? 1. Beállni a trendbe, és keresni rajta egy kis pénzt, észrevenni a trendfordulót és keresni utána is egy kis pénzt? 2. Kötni az ebet a karóhoz, és folyamatosan egy irányba állni, és ha nem arra megy a piac, akkor hangosan ordibálni a fórumon, hogy ez így nem fenntartható? (Mondom, le nem sz@rja a kormány vagy az MNB, hogy itt miket ordibálnak).
A helyzetnek nincs instant jó megoldása. Strukturális / szemléletbeli változásokra lenne szükség. Az unortodox megközelítés nem vált be, se az MNB se a kormány részéről. Most épp felégetik a jövőt a pillanatnyi "stabilitás" érdekében. Távolról sem hasonlít egy fenntartható pályára. Csak időt akarnak nyerni, hátha visszatér az aranykor. Nyugatról ömlött a lé, keletről az olcsó nyersanyag és senki se pofazott bele mit kéne csinálni. Ennél többet várnék el egy 2/3 kormánytól. Ha másért nem, azért hogy a húsosfazék ki ne boruljon. Kicsit kiábrándító, hogy ennek páran még tapsolni is képesek, gondolom azért, mert pillanatnyilag hasznot tudnak húzni belőle. Hogy mi lesz 10/20/30 év múlva velük vagy a gyerekeikkel az részletkérdés.
Én meg elértem a régen várt erősödő trendet. A fórumozók nagy része az államdóan gyengülő forint irányába vesz pozit. -Private Banking:-EURHUF napi: Megérkezett a 375-ös fontostámaszhoz az árfolyam, ahol kicsit megállni látszik. A jelenlegi szintek már nem feltétlenül kedveznek a további forint longnak, egy kisebb korrekció után a 382,8 feletti tartományban érdemesebb újra forint erősödésre nyitni a párban. A csökkenő trend addig élhet, amíg a piros vastag trendvonalat nem töri át felfele a görbe. Az új mélypont (367) is a pakliban lehet. Ellenállások: 406,25; 414,06. Támaszok: 375; 367,2; 359,4.
Én most kávézok, lezártam a shortpozit és élvezem a nyerőt. Amit ugyebár levezettem pár hete is, csak hát többen nem is értették. Vagyok olyan segítőkész, hogy szóltam mikor kell shortot nyitni. Aki egy kicsit ránézett a grafikonra, az ugyanazt csinálta, mint én. Enjoy the money 😁
Megkérdem, hogy szerinted milyen kamat, HUF árfolyam, infláció kombináció lenne reálisan megvalósítható, ugyanakkor boldogító is, egyebek változatlansága mellett?
Hello Madein! Te jol elkaptad a trendet. Technikaban mennyire vagy penge? En nemileg bizonytalan, tettem be alabb egy elemzest, orulnek egy lektoracionak. Koszonet!
Jól értem, hogy egy évre vetítve 1000 millárdba kerül a 370-380 sávban tartani a forintot, aminek hatására a határ közelében élők olcsóbban tankolnak / vasárolnak? Ahogy nagyon lassan csökken az infláció, annak a gyakorlatban annyi lesz az oka, hogy külföldön költi a pénzét aki tudja. Természetesen ezzel rohasztva a gazdaságot, illetve csökkentve a szent tehén ÁFA bevételeket. Ez így nem tűnik túl hatékonynak. Azért fizetünk, hogy kicsit szarabb legyen minden, de egy mutató javuljon.
El kell olvasni a rendeletet kút ügyben. A paranoiát pedig el kell(ene) felejtened.. Árt az agynak-egészségnek. ---- HA valóban németek között élnél német módra és nem csak megtűrt migráncsként... Nem kételkednél a besúgásban mint alapértelmezésben náluk. Ahogy az osztrákok és svájciak esetén is alapértelmezés, sőt még inkább.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)