Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Már megbocsáss de ideje lessz pihenjél egy kicsit gondolom tudod mire céloztam. Akkor kezdünk személyeskedni ha másra nem futja.. Hát ugylátszik most értünk ide.. Hát nem én találtam ki hogy hazudnak róla hanem ellenzéki politikusok.. Sorry..
Most komolyan szerinted egy politikus vagy egy orvos fogja nézegetni az árakat a boltban akinek a bére felhúzza a medián bért? Vicc kb.. Illetve ugye ha a medián bér a hazaihoz hasonlóan van megállapítva amiből ki vannak kozmetikázva a lényegi dolgok akkor szart sem mond senkinek.. Én a valós medián bérről beszélek nem arról amit a szemünkbe hazudnak..
Tévedés... Nicsak, közel 2X-es különbség... A minimálhoz képest a medián vagy az átlag esetén. --------------- Hungary minimal 390EUR median 7684$ mean 8613$ --- Romania minimal 385EUR >> 99% median 5206$ >> 68% mean 5949$ >> 69% ---- Germany minimal 1486EUR >> 381% median 16845$ >> 219% mean 19730$ >> 229%
Az átlagbér ugyanezt az arányokat hozná... csak más számokkal.. De szerintem a boltban a leginkább a minimálbéreseket érdekli hogy mi mennyibe kerül úgyhogy ezt így kellene csinálni szerintem hogy még értelme is legyen..
A multi láncok már átárazták a termékeiket 400-as árfolyammal számolva. Nekik ez a forinterő hatalmas nyereség, és közben még a kamatot is kapják a magyar vásárlóktól. Win-win. Mármint nekik, mert duplán nyernek. Ha olyan erős a forint, akkor miért nem kezdik el csökkenteni a kamatot?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)