Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Megint utólag mondod az okosságot. Miért nem írtál 400-nál, hogy "nah fiúk én short-ba állok, ezért meg ezért (nem pénzügyi tanácsadás)". Utólag mondani nulla hozzáadott érték, ennyi erővel azt is mondhatod, hogy a Covid aljnál allin kellett volna menni részvénybe. Ok, tudjuk,most már.
így van ülök a sarokban és elégedetlenkedek, hogy mi csak egy túrós lópikulát kaptunk. De van aki örül annak is, ha a túrót lenyalogathatja róla ;) és mire én odakerülnék, már csillog villog, már túrótlan... nekem még abból sem jut :D
Így van ülünk a sarokban és sírunk, hogy a HUF a boltokban lópikulát se ér, de te meg mindjárt 4 orgazmust kapsz hogy erősödött 1% ot... A tendenciát nem látod ? A te pénzed többet ér a boltban ? Vagy téged nem érint az infla, a reálbér csökkenés? Mert akkor ez a nagy öröm, csak egy önbecsapás...
Itt a kérdés az lesz, hogy kerül e még elő valami ? Amilyen szerencsések vagyunk szerintem biztos. Reggel linkel Ivanho egy chartot itt azért vannak esetleges jelöltek. Itt egy bizalomvesztés elég lehet hogy a meneküléssel kicsontozzák. https://kepkuldes.com/image/xILloB
A piac gyönyörűen megadta a lehetőséget magasabb shortnyitásra. Az élelmesek meg is lépték. De gondolom egyesek megint élveztek egy nagyot a 400-as árnál, most meg a sarokban ücsörögnek 😂😂
Azért azt tegyük hozzá, hogy nincs semmilyen bankpánik , vagy inkább valószínűleg egy csendes bank pánik van..értem ezen, hogy valószínűleg van egy nagyon komoly bizalom vesztés és a bankok azért komolyan matekolhatnak most. Én mindenesetre tovább diverzifikálok a következő néhány hónapban. Mo. KULON kategória lesz. Ősszel érdemes lesz nagyon esznél lenni.
“Ha bankpánik van, az szerinted milyen hatással van a dollárra ?” —————— Na most deviza kereskedési értelemben eddig a USD gyengült a bankpánik óta. Sőt nagyon közel van TA alapon(szvsz), h invalidálja a február elején indult USD erősödést(egy szélesedő alakzat kitörési pontján áll a PA és napos korrekciós sáv alsó határán). Az ellenkező irányt megerősítő kitörési sáv most messze van…cirka 260+ pip… Persze holnap FED, ami nem elhanyagolható. Vajon>>> + 0,25% vs. megálló ? kamatpályán változtat-e ? Hogyan kommunikálja ezt? S ugye hogyan értelmezi majd a piac?
amikor felfelé jött nemigen láttam ellenállásokat, csak kis pihenőket, szusszanókat most meg pár tized százalékonként visszapattan a "betonfalról"... felfelé jövet ez kavics sem volt, max egy két kutyasz@r amit odébb rúgott észrevétlenül.
Ehhez képest magyarország egy kis ladik, vagy gumicsónak amit részeget kormányoznak. Ha sikeres a kormányunk még hullám sem kell ahhoz hogy felburuljunk, "kuss én így szállok le..." jeligével. Ami biztos, ha a nagy gazdaságok csak megrezzennek, akkor a a magyar gazdaság síkítva fog vért hányni. Mert mint tudjuk általánban eséssel esünk erősödéssel meg jó esetben oldalgunk.. Várjuk meg a holnapi FED döntést az sokat el fog árulni. (+ a kommunikáció)
FO$rint biztonságban... most ? Elmúlt a bankpánik veszélye ? usd-t nem nagyon hatotta meg, hogy ez a mizéria, CSAK a FO$rintot, DE AZT NAGYON! Ha majd egy magyar bank lesz bajban, akkor majd biztosan az usd gyengül nagyot;) ja, nem. https://imgur.com/a/T7tENyX
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)