A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Szerintem ebből pálcika-csatorna lesz. A pálcika szakasz volt a 3 zöld katona naposon. Most jön egy nyugodtabb, csatorna által határolt emelkedő szakasz szvsz...ideálisan 1.1 környékére.
Gazdaságilag nem hinném, hisz a tőke ameddig tudja facsarja a narancsot az utolsó csepp utánig. Nem vagyok sem politikus sem gazdasági szakember, de a tőke az egy kemény dolog. A gazdaságot padlóra tenni nem hiszem, hogy egy hétnél tovább tartana nekik, de nincs rá érdek. Még nincs.
Tőlem is csak egy ilyen jellegű komment: Sajnos már nincs visszaút orbánnal. Annyira bevezette magát ebbe a csőbe, hogy végigmegy, lesz, ami lesz. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, az EU ki fog minket hagyni mindenből. Ez tegnap meg is történt. A kérdés, hogy gazdaságilag mikor kezdenek minket itthagyni.
Kozben kitudodott,h a Tek-esek Dodik mentek volna kihozni,ha baj van. Tenyleg nagy nemzetkozi balhe lesz ebbol,Orban nem nyugszik. Politika,bocs,de ebbol kurva nagy rafazas lehet.
Kozben World Liberfy Financial (Trumpek) allitolag pertnerseget kotottek a SUI csapattal. Egyik szemem sir, masik nevet. Szerintem ez polarizaciot es meg nagyobb centralizaltsagot hozhat sajnos. Cserebe nagyobb nyilvanossagot kap a projekt. Ez van…. https://x.com/coinbureau/status/1897652080183050550?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew
En semmivel sem latom irracionalisabbnak a tozsdet. Mindig is az erzelmek iranyitottak (felelem, mohosag, stb) ezt is. Ugyanez volt regen. Az alapok ugyanazok, a technika valtozott csak. A lenti illusztracio sem mai, meg is megallja a helyet. Nem a pitben kiabalnak, hanem a kozossegi mediaban. Ez van :) https://x.com/dotkrueger/status/1894404237053862322?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew
Ezzel azért nem vagy egyedül,bár kicsit változott azóta a világ. Amikor egy WC-n írt tweetelés piacokat mozgat meg,az ellen nehéz racionálisan bármit tenni.
Pont ezt lehet kihasznalni, ha racionalis tudsz maradni, es szigoruan vegrehajtod a kereskedesi tervet (amit elott megfeleloen backtesteltel). Lehet tarts egy kis szunetet. - Twitteren van Yumi nevu trader (samutaipips) nagyon jo posztjai vannak, foleg trading pszichologia temaban. Vannak konyvei is, de azokat meg nem olvastam.
Már írtam egyszer, el kell gondolkodnom, hogy folytassam-e a tőzsdézést. Kezd érzelmi alapúvá válni a tőzsde, az én (racionálisabb) gondolkodásom egyre inkább nem működik.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!