A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Szerintem aki időben lépett a Kriptóban, annak még altoknál sincs feltétlenül gondja. BTC-ben meg pláne nincs. Megint a későn érkezők szívták meg, ők lettek az exit liquidity, ahogy általában lenni szokott más eszközöknél is. - Szerintem ugyanez a liquidity vadászat megy a hagyományos eszközökben , csak ott nem annyira könnyen elérhetőek ezek az adatok, mint a kriptóban. Legalábbis én így gondolom. Hányan panaszkodnak, hogy pont kiszedett a stop, és után ment jó irányba a piac... - Altcoinok lettek a modern pennystock kategória.
Szerintem van realitása annak, amit írsz. - A dollárgyengülés szerintem egybeeshet a te USDJPY várakozásoddal is. - TA alapon 1.08 környéke lesz nálam az igazi vízválasztó. Eddig tart nálam a bear/bull kontextusok közös útja (nagyjából). Nem lehet kizárni, hogy egy makró LH-t csinál éppen a dollár, de nálam ennek van kisebb valószínűsége a még nagyobb TF kontextusa alapján. - Nem rábeszélésnek szánom ezeket senki számára, csak próbálom amennyire lehet objektíve leírni a várakozásomat. A piac meg úgyis azt csinál, amit akar.
Chart alapján abszolút, 3 alkalommal volt ellenállás a szint 2023-2024-ben, választásoknál törtük át erővel. Én kicsit bizonytalan vagyok még innen indítani, de abszolút releváns szint - egyedül a dollár sorsa ami számomra kétséges.
Teljesen egyet értek, én tavaly Huf ellen mentem, annyit hibáztam, hogy november 1-én kiszálltam, olyan 376 körül zártam az UsdHuf longokat - persze hogy pár héttel később 400 fölött voltunk. Viszont a decemberi hisztéria csúcson nagyon látszott, hogy fordulás lesz, 445-450 között indítottam ChfHuf shortokat. Őszintén nem gondoltam, hogy idáig lejövünk ilyen gyorsan, de nagyon örülök neki. Strukturálisan viszont igazad van, Ft helyzet nem változott, inkább csak arról van szó, hogy látványosan az egyik legjobban rángatott deviza ha bármi történik, erre szerintem érdemes játszani.
Én alapvetően az 1.14 EurUsd-ot realitásnak látom, sőt, 1.07 alatt szerintem mindig vétel a pár, akkor is ha ülni kell benne egy kis ideig. De Trump van, úgyhogy a taktika inkább a hisztérikus lerántásokba belevétel - biztosan lesz nem egy még. Tegnapi német döntés az 500mrd eur védelmi befektetésről, illetve a hiánykorlát módosítása teljesen új helyzetet teremt az Eur-nak, de láttunk már ilyet és elkaszálta az alkotmánybíróság. Úgyhogy watch and wait, 100-200 pip lerántásokra sztem érdemes lesz beszállni. Forint fronton megint jön a költekezés, infláció is magas, az összeurópai boldogság ideiglenesen adhat lökést, de közel sztem a forduló ott is, innen picit még lejjebb jó ft elleni pozíciók lesznek.
OFF: Vannak ezzel így pl. a kriptósók is, csak pont fordítva de Trumpon nem lehet elmenni... kánaánból a mennyorszég ígérete helyett a pokol következik, altcoincok gyakorlatilag kuka.Tavalyi meg azelőtti árak. BTC-n megy a leverage vadászat mindkét irányba kisebb TF-en, most éppen oldalazás de stabil lefele szánkázás.A medve nézegeti az árnyékát... ON: Forintnak speciel pont a sárga hajú bohóc lett a mentsvára, amire kevesen fogadtak, én pl nagyon reméltem, hogy csak egy hazug elmebeteg mint korábban.Nincs itt pmap se varga miska se egyéb HUF erő tényező, mi látjuk bele csak, stabilan DXY ez.
Hát nagyon közel állok, hogy fejet hajtsak azok előtt, akik ebbe az irányba mondták, de azért még egy halvány sansz van rá, hogy itt fordul valahol. Ha nem, akkor az 1,12 fölé és bizony valahol utána 1,2 is képbe kerül. Nekem meg mindig furcsa lenne, de szembe szélbe nem pisilunk.
Akko' most bódottá, aztán majd megint jön valami, amitől nem lesz bódottá :) (azért a rakétákkal kapcsolatos megjegyzése amolyan fegyverkezési verseny hozza el majd a békét szindróma volt) - Én még mindig úgy gondolom, hogy negatív szentiment mellett folytatódni fog a darálás felfelé, de az tény, hogy egyre több és több a kockázat. Amit Snake fórumtárs is szokott mondani, azért az elég valós kockázat. De ez már csak egy ilyen dolog, ezzel együtt kell élni. A lényeg, hogy lehetőleg akkor is tudjunk pénzt csinálni, ha rosszul látjuk a dolgokat, és jó risk managmenttel ezt azért meg lehet oldani. - Financial forecastbe tegnap linkeltem egy érdekes tanulmányt (the 5% canary), az ha triggerelődik, akkor jöhet (feltételes mód indokolt, mert semmi sem biztos) minimum egy mélyebb és elnyújtottabb korrekciós időszak (kb. minimum mint a Reagan megválasztása után időszakban). - Én a fenti kockázatok miatt építettem le a kriptóimból is, mert ha risk off időszak lesz (és nem risk on még egy ideig, ahogy gondolom), akkor az fogja a legjobban megszenvedni. Mivel elég jó EP-ek tudtam megcsípni, ezért amiben látok hosszú távú potenciált, azokból legalább 20%-ot meg szeretnék tartani több éves időtávra is.
Hát nem gondoltam volna, hogy Trump hozza meg nekem a kaszát az ínséges idők után... 1.0230nál indított EurUsd long zárva, ChfHuf shortokból még 5 lot pörög (TP 410-415 közötti szintekre berakva), többi zárva. Asszem lassan kicsit kiülés következik, ezeken a szinteken én már nem nagyon merek pozíciót felvenni, lássuk mi alakul.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!