Nekem nincs sem "nagy tapasztalatom", sem komoly információm, különösen a Deltát illetően. A diverzifikált portfolióm egy része van csak a Deltában, ugyanis egy-egy spekakörre szoktam csak beszállni ide és még néhány "kispapírba". Az azonban elméleti tézis, hogy az újabb részvénykibocsátás a meglévő részvények értékét csökkenti, és ezideig nem jutottam olyan információhoz, hogy az újonnan "bevezetendő" részvényekből befolyó forrásokat mire használja a cég, akvizíciókra, fejlesztésre, lyukak betömködésére, stb. Nekem az a személyes véleményem, ami nem minősül semmilyen tanácsadásnak és iránymutatásnak, hogy mostanában biztosan nem lesz jelentős és tartós, száz forintot jelentősen meghaladó árfolyam, de a 70 Ft-os árfolyamot szerintem nem kizárt, hogy még teszteljük.
itt most a részvényekért megy majd a harc. nem lesz mindegy, hogy mennyi lesz bevezetve. nem tudjuk, hogy az mnbvel hányadán áll a cég, és adott esetben vissza lehet-e csinálni valahogy a 210 forintos tőkeemelést, ha nem ér annyit a cég! most lenne szükség a tapasztalatodra, mert eddig csak víziók voltak amit itt a lufiban előadtatok. De most előállhat olyan helyzet, ami nem szokványos megoldást eredményez.
De úgy egyébként saját véleményem továbbra is az, hogy spekakörökre jó, ugyanis nem látok olyan megalapozott, reális stratégiát, amelyik a túlzott optimizmust megalapozná a cég jövőbeni értékét illetően. Remélem, úgy 95-ig a következő körben ismét felhúzzák.
És még annyit, hogy DLA Piper Business Advisory Kft.-t, mint "külsős értékelőt" a Delta Systems Kft. 2020. június 30-i fordulónapra vonatkozó piaci értékének meghatározása céljából "vonta be".
Azt, hogy a tőkepiaci törvény 55. §-a szerint: 55. § (1)A szabályozott piacra bevezetett értékpapír kibocsátója rendkívüli
tájékoztatás keretében haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül
tájékoztatja a nyilvánosságot minden, az értékpapír értékét vagy
hozamát, illetve a kibocsátó megítélését közvetlenül vagy közvetve
érintő információról. A kibocsátó a közzététellel egyidejűleg köteles a
Felügyeletet tájékoztatni. (2)
A kibocsátó a hozzá érkezett, 61. § szerinti tájékoztatást
haladéktalanul, de legkésőbb két naptári napon belül közzéteszi a
Felügyelet egyidejű tájékoztatása mellett. (3) A rendkívüli tájékoztatásra vonatkozó részletszabályokat a miniszter rendeletben állapítja meg. Azt szólom, hogy szerintem eleget tettek a fenti jogszabályi rendelkezésnek, és - szerintem egy rendkívül optimális környezetet feltételezve a - kibocsátó általi vágyvezérelt tájékoztatása volt, nem független "értékelés".
Persze, csak egy lehetséges szenárió volt részemről, mivel a legutóbbi, rendkívül alacsony színvonalú vitán eléggé alulmaradt. Persze jobb úgy fogalmazni, hogy őt sokkal rosszabbnak találták, mint Bident, akit egyébként szintén elég rossznak ítéltek meg. Nem lennék most szívesen a szavazást kötelességnek érző USA állampolgár. A szar és a szarabb között kell választani. Két szenilis, beképzelt vén trotty.
Nem gondolnám, hogy Trump menekülne. Bidennek azért voltak és vannak érdekes ügyletei, ráadásul dadog és így, 77 évesen - ha jól tudom - a demencia tünetei is jelentkeznek rajt. Csak Trumpnak azt az ordenáré stílusát kell visszafognia. De ki tudja, az előző választáson is Hillary Clintont hozta ki győztesnek minden közvéleménykutató, 3 millióval több szavazatot kapott, de Trump az elektorokkal mégis győzött. Erre most is megvan az esély, noha a legliberálisabb állam demokratái csak egy Hillary Clintont és egy J. Bident tudnak kiállítani elnökjelöltként, a republikánusai pedig egy D. Trumpot, ez már önmagáért beszél, és annyit biztosan mond, hogy a globális hegemón szerepét az USA Kínával szemben gyorsabban elveszítheti, mint gondolnánk.
Valóban még nem jelentkeztek Trumpnál a tünetek. De, ha Biden győzne, akkor annyi lenne a piacnak. A Goldman Sachs befektetési bank
szerint ha Biden lesz az elnök, akkor a 2018-as adócsökkentés részleges
visszavonására lehet számítani, a nyereségadó visszaemelkedhet egészen 28
százalékig. Becsléseik szerint - több más adóemeléssel is számolva - az irányadó S&P 500-as
tőzsdeindex kosarában szereplő cégek egy részvényre jutó nyereségét (P/E)
átlagosan 12 százalékkal csökkenthetik egy Biden-adminisztráció intézkedései. Befektetői szempontból ez oda vezethet, hogy az
amerikai P/E értékek csökkenése a tengerentúli részvénypiacokra irányítja rá a
figyelmet. Az elmúlt években pont fordított folyamat zajlott le - dőlt a tőke
az amerikai tőzsdékre.
Értelmezd újra vagy nyomd el magad mint egy csikket de pockolheted is magad amelyik jobban fekszik csak egyenesen szájjal beszélj ne ferde szájjal mint aki strokot kapott. 🙂
Nos, csak el kell osztani a mosat megjelent cégértéket a meglévő 383.000.000 db részvénnyel, és kijön, hogy mi a fair árfolyam jelenleg. Mellesleg 281m db részvény talán több mint 1 éve a BÉT szabályzatát megszegve nincs bevezetve a tőzsdére.
de nem beteg,amugy angol muki tavasszal intenziven volt lélegeztetön ahol 80% nem tér vissza na az is hihetö volt ráadásul 2 hét alatt ,kigyogyult ,na persze
DELTA LUFI
Mer én tudom hogy megy fel hajrá Magyarország hajrá humet.