vételi ajánlatA tőkepiaci szabályok egyik legfontosabb pontja a kisbefektetőket védő kötelező vételi ajánlat. A jogszabály összetett, de ha valaki 33 százalékos részesedést szerez egy tőzsdei cégben, akkor a többi befektetőnek legkésőbb 15 napon belül fel kell ajánlania, hogy megveszi az ő papírjaikat is. Ha nincs a cégben rajta kívül 10 százaléknál nagyobb tulajdonos, akkor már a 25 százalékos részesedés elérésénél is fennáll ez a kötelezettség. Megveszi a többi részvényt, ezt értjük, de mennyiért? Hiszen az sem mindegy. Gáláns természetesen mindenki lehet, felső sapkája nincsen a kínálható árnak, de minimumértékek vannak. A vételi ajánlatban az ár nem lehet kevesebb, mint a megelőző 180 vagy 360 nap súlyozott tőzsdei átlagára, vagy az azonos részvénytípusért az ajánlattevő által kifizetett összeg, vagy az egy részvényre jutó saját tőke értéke közül a legmagasabb összeg. Saját tőkeként a legutolsó, közgyűlés által jóváhagyott, könyvvizsgáló által hitelesített éves beszámolóban szereplő összeget kell figyelembe venni.
Jól van Doc, te tudod, szurkolok, hogy bejöjjön. Sajna ezen a piacon már csak a jó megérzés és a belsős infók működnek rendesen, ezért is álltam tovább! Sok szerencsét!
Annyi minden bejött korábban. Ez most annyira hihetetlennek tűnik hogy jó lesz. Lehet most szívom meg?? Benne van. De ha elsül véletlenül akkor egy életen át mesélni fogom 😀
Ez érdekes! Ugyanis ha valóban vételi ajánlatot kell tenniük, akkor az 210 ft kéne hogy legyen! De ha az mnb visszadobja, és most a -21 milliárdos leírással fogadják el, akkor az apport értéke 45 ftra jön ki, tehát a vételi ajánlatot is kb ott kell majd megtenni. Hát ezért húzták az időt.
Aktuális információk2020.05.28-án új pert indított a Delta Technologies Nyrt. (korábbi nevén: Est Media Nyrt) ellen a TEBÉSZ. Tárgyalja: Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma (1027 Bp. Varsányi Irén u. 40-44.) Ügyszám: 37.G.40.927/2020 Ezt a keresetet először, a már 2019.10.29. óta folyó perbe adta be a szervezet kereset-kiegészítésként, azonban a Fővárosi Törvényszék eljáró bírója annak nem fogadta be. Ezért került önálló eljárásba. Jelen per a veszélyhelyzet ideje alatt közgyűlési hatáskörben hozott 04.30-ai és 05.07-ei igazgatósági határozatok ellen indult, jogszabály által előírt előzetes közzétételek hiánya, valamint jogszabályi felhatalmazás hiányában hozott határozatok (pl. felmentvény megadása saját maguknak) miatt. A pertől a TEBÉSZ elállt, mely következtében az közös megegyezéssel megszüntetésre kerül. A kérelem 2020.09.01-jén került beadásra. A TEBÉSZ – a szerinte hibás bírói döntések és az elhúzódó bírósági eljárás okán – úgy ítélte meg, hogy immár nagyobb kisbefektetői érdek fűződik a “Delta csoport beköltözése” óta kialakult állapot fenntartásához, mint a pernyertesség esetén beálló eredeti állapot visszaállításához. A jelen pertől történt visszalépés nem változtat a TEBÉSZ azon álláspontján, hogy a Delta csoportnak a – vele összehangolt magatartásban nem álló – többi részvényes felé nyilvános vételi ajánlat tételére vonatkozó kötelezettsége keletkezett 2019-ben.
Kitiltottak pár napra, mert leírtam, hogy nem tetszik ami történik a deltánál A jelentésben benne van hogy a globterm fizette meg a 2.4 milliárdos kp-t a delta Systemsért, a deltagroupnak. Majd ezt a követelését a globterm átengedte a deltagroupnak. Így most már az s szitu, hogy a delta nyrt tartozik 2.4 milliárd fttal a deltagroupnak, aki elvileg a delta nyrt főrészvényese lenne, ha egyszer végre véget érne a mutyi . Plusz megkérdeztem hogy vajon mennyit kapott a tebész, hogy elállt a perektől? Ugyebár nemrég pontosan ezért ordította végig a sajtót dioslaki, hogy kamu a delta apport, túl van értékelve. És ugyebár eme jelentés tartalmaz is -21 milliárdos értékvesztést az apportra. Hát ez nem fért el a szektában.
Rosszul fogalmaztam, a tavalyi részvénykibocsátásra gondoltam. Ha azt cégvásárlásra fordították, akkor miért kellett az idén 400 milliós hitelkeret, és nem egészen egy hónapja 250.000.000,- forint keret összegű garancia hitelkeretszerződést kötni az OTP-vel. Lehet, hogy az én információim, illetve az abból levont következtetéseim nem megalapozottak, azonban az a kevés tapasztalatom és információm, amit van arra enged következtetni az árfolyamra vonatkozóan, amit írtam. Ez persze csak vélemény, ami szubjektív és relatív, és az is lehet, hogy az alulinformáltságomnak köszönhető, de én - mint írtam - csak az eddigi tapasztalataimra alapozom, ami évek óta nagyjából bejött, és nem látok semmi olyan áttörést, ami ezt cáfolná.
DELTA LUFI
Mer én tudom hogy megy fel hajrá Magyarország hajrá humet.