Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Igen ha holnap is emelkedünk akkor ez lehet long lesz egy pár napig, utána meg majd kiderül. Bosszant mert szépen felépített dax shortom volt (9700-ról indítottam és majdnem minden nap adtam egy kicsit reggelente az emelkedésekben) és dobhattam ki pedig pont ma gondolkodtam, hogy közel a 8900-as törés. Na persze mikor az ember elkezd tervezgetni akkor jön az ellenkező irány.
Törölt felhasználó2014. 10. 08. 22:32
Kedves barátaim!
Sajnos az ismerkedésem rosszul kezdődőtt a tőzsdével és komoly anyagi veszteségeket könyveltem el.De idővel ismét helyre álltam ,Megtanúltam egy-s mást az életről,és elgondolkodtam Kosztò írásain.
Szerencsémre sikeresen megtanúltam egy-kèt nyelvet és így felvértezve követtem az írásaitokat és a német,angol fòrumokat is.Megnyuktatlak titeket,hogy ők is úgyan úgy gondolkodnak ,mint ti.
Én egy nagyon egyszerű ember vagyok,fogalmam sincs a fibòkròl,csészékről,szigetekről vagy mit tudom én....
Ezeket csak ti értitek.
Csak le játszottam azt amit kivettem a szavatokból.
Bár nem ez volt a leg jobb fogásom idén,de mindenképp benn van a topp3-ban.
Remek volt!
Talán lehet,hogy nagyképűnek tünök,de remèlem inkább pozítív megerősítèsnek èrzitek majd....
Az elmúlt közel 3 hét pozijait lezártam.
9850-short
9815-short
9745-short
9450-short
9340-short
9130-short
Remélem elgondolkodtattok azon amit Kosztò mondott?
100-bòl csak egy aki látja a helyes írányt !
Sok sok sikert kívánok nektek!
Bizom benne,hogy közülletek 1-nél több remek ès gondolkodò ember kerül ki!
Jò játèk volt és jövő nyárig biztos nem kell dolgoznom,hála nektek és a külföldi társaitoknak..(nekik nem ìrtam)
Mégegyszer köszönöm!
Ui:befejeztem az írásom és senkinek nem válaszolok!
én meg szépen visszaadtam szerintem negyedét-harmadát nyereségnek.
amúgy elég nagy baromság volt részemről erre a nyilvánvalóra ne gondolni. Hiszen mi jön hosszú esés után? eh..
kérdés, hogy folytatódik-e a cikk-cakk.
csapkodni fog-e csatornában: link
Amúgy réshez ért a DOW, és van még egy betöltetlen rés 17200-nál is.
SP-nél 2000-nél és 2011-nél van betöltetlen rés, onnantól már csak egy apró lépés az ATH.
Bollinger hetesen nagyon szűkül és elég jó eséllyel beleszúrhat az árfolyam felfelé, ehhez olyan 2050-ig el kéne menni az SP-nek. Ha ez bejön, akkor a nagybankok stratégái dörzsölhetik a tenyerüket mert ebben az évben nagy részük ismét 100%-os találati aránnyal büszkélkedhet az indexek terén.
Ezen én is gondolkodtam már. Minden válság után jött egy nagyobb deleveraging időszak. Viszont most nem volt mert nem hagyták a jegybankok. Főleg kint az usa-ban. Ebből pedig egyszer tényleg nagyon nagy pofára esés lehet.
Viszont sp a 2020-ról induló csökkenő trendvonalat még ezzel együtt sem törte át alulról. Meg délután Forca G felvázolt itt vmi újabb délibábos elliott forgatókönyvet 1972-ig fel, majd onnan újabb fejes a mélybe, szóval azért vannak még itt lefelé mutató kockázatok.
A Wall Streeten megint kimondták: Ez a politika korlátlan idejig fenntartható, így a piacok növekedése is. Még úgy is, hogy messze felülteljesítik az amerikai GDP-t.
James Rickards szerint a befektetők nagyon túlértékelik a jegybankok szerepét és teljes káosz lesz itt hamarosan. Érdekes grafikonokat mutogat a pali:
Beszéltünk már erről. Kint nem fogják hagyni, hogy beessenek a piacok. A vagyonhatás miatt egyszerűen nem merik megkockáztatni. Látszik is amint esik egy kicsit a piac jön valaki és elmondja jajj, jajj nem úgy gondoltuk mégse lesz kamatemelés csak valamikor 2110-ben :)
értem,mire gondolsz.
arra a vizsgálatra gondolsz amit itt is feltettek videót ahol tized vagy ezred másodpercre a hír előtt megnőtt a "vola" és elkezdődött a vásárlás vagy az eladás,na az nem más,mint a hf-robotok műve,egyszerűen a működésükből adódóan.
pont ott vizsgálódtak,ahol nem volt mit.
(de legalább vizsgálódtak)
a várszegis résszel,padig teljes mértékben egyetértek.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?