Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
OK, persze hogy nincs olyan hogy örök long ("Dolgozni sem kell és dől a lé"), de nagyon hosszú longtrendek mindig is voltak és lesznek is. Sztem fölérendelt longtrendben (mint pld. a mostani) és ilyen monetáris környezetben kár a trend tetejét keresve ki-be ugrálni a shortokba, főleg az ilyen klassz kis ábrák ismeretében mint amit linkeltél a FED kamatciklusairól.
Ha egyszer beköszönt a medvék korszaka, azt időben látni fogjuk a charton. Jelen pillanatban én még nem látok ilyen trendszerű shortolásra szólító jeleket.
Egy 20%-os korrekció indexben még nem a világ vége. Részvény portfólióval ki lehet ülni, de határidős piacon, tőkeáttétellel, long orientációval HALÁLOS!
mármint tautológia lett volna azzal folytatnom, hogy longtrendben az igazi atipikus attitűd a longolás. )
"...amiért nem sikerült lekereskednem ezt a(z eddig) 700 pontos beer erzsit"
ismerős... de sztem ez ugyanolyan önbecsapás, kb. mint az olyan mondások, hogy "az oldalazó piacot a legkönnyebb lekereskedni, mert tetején shortolod, alján longolod"... :))
mindkét esetre áll, hogy mire felismerhető, hogy egyáltalán beer-erzsi van, 200 pont már le is ment belőle, ott már ugye jön a félelem, hogy meddig megy ez még lefelé, hiszen végülis longtrend van, oszt mire belép az egyszeri tréder, már pont az lján van... :)
oldalazó piacnál dettó, mire felismeri hogy ez oldalazás, már a felén is túl van, jó ha 5-6 oldalazó hullámból 1-et, max. kettőt meg tud fogni.
nem tudom... azt viszont tudom, hogy 0 közeli a kamatkörnyezet, alacsony az infláció, és részvényeken kívül jelenleg mással nem nagyon lehet keresni a multimilliárd dollárokat kezelő bef. alapoknak. Egy esetleg meginduló öngerjesztő krachot a jegybankok a dolgok jelenlegi állása szerint (ma még) csírájában elfojtanának... 1-2 év múlva már lehet h. ők sem állnának az útjába, sőt kicsit be is segítenének az elindításába. :)
Hát jó, jó, de azért én mégis haragszom magamra, amiért nem sikerült lekereskednem ezt a(z eddig) 700 pontos beer erzsit. Viszont vannak olyanok, akik keverik a szezont a f@szommal, nekik meg sikerült. :(
fölérendelt longtrendben nekem nagyon tipikus hozzáállás volna a short...:Ð gondolom szoktad figyelni a magánbefektetői szentimenteket, pld ezt itt: link
látható, hogy longtrendben a magánbefektetők hada rendszerint shortot vár... hiszen ez volna a teljesen TIPIKUS várakozás.
azért azt halkan megjegyezném,hogyha olyan nagy lenne a pánik,akkor azért a dodón kívül,még illene ám másnak is erősödnie.mondjuk valami hasonló sorrendben chf,jen,dollár esetleg arany.
emlékezz vissza,hogy amikor a dollár a mélypont körül volt milyen kommentek voltak: ez már szart se ér,jön a bitcoin (DDD),dollárnak sanyi,hiperinfláció stb.stb.lásd még előtte arany.
ílyen a manipuláció.
ui.: a dollár erősödése azért nem igazán jó a tőzsdéknek.
na joccakát!!!
A nagybüfik már tavaly kiszálltak 1700/800-nál, és csak tátott szájjal néznek azóta is. Ezért nem teljesítettek jól a bef. alapok 2013-ban. Akik meg közülük beálltak shortba, azok év elején ugráltak ki a 76. emeletről.
Korrekció vagy trendforduló?
Erre van egy pofon egyszerű tézisem, ami még a vonalzó-elmélet "tudományos igényességét" is alulmúlja:
Eddig mindig megvették. Most miért ne vennék meg? :)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?