Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"DAX Prognose für 5 Tage: Nachdem der DAX planmäßig von 9800 bis 9280 korrigiert hat, gibt es ab jetzt wieder Rallychancen für mehrere Tage. Die DAX Hürden sind 9325 und 9425. Darüber wäre freie Bahn bis 9600 und 9900.
Unter 9150 bricht der DAX bis 8900 nach unten weg."
"2, A piacok durván beesnek, itt 30-40%-os korrekcióra gondolok
3, Ez tart az első kamatemelésig."
Ezt nem értem... Hogyan torkollhatna egy 30-40%-os korrekció kamatemelésbe?
Részemről inkább azt tartom valószínűnek, hogy befektetési alternatíva híján tovább emelkednek a rv-piacok egészen a shortvárakozásban lévők fájdalomküszöbéig (re: "ez nem lehet igaz, hogy még mindig emelkednek"), aztán mikor már teljes apátiába süllyedtek és az utolsó shortjaikat is likvidálták, onnan kb. lehet majd egy 20-25%-os esés. Ez sokkal "tőzsdeszerűbb" forgatókönyv volna szerintem... :)
Az utolsó kereskedési napon (csütörtök)a promtban a napi max. 9412 volt kb. a minimum pedig 9190 kb. tehát ha réssel fel nyitna a prompt hétfőn akkor 9412 felett kéne nyitni, ha réssel le meg 9190 alatt ....sztem...
Hosszabb távra az árfolyamra nyomást gyakorhat az orosz balhé, amit ugye a hambisok nevető harmadikként nézegetnek...
Pedig nagyon klassz kis képei vannak, még mosolygó arcot is szokott rájuk rajzolni, bánhatod, ha lemaradsz róluk :)
Na ja, függelékként felugrik egy csetszex oldal, ahol piás-kokszos félmeztelen csajok épp bemutatnak, de ezt el lehet viselni, Csitrimúzsa valamiért nem tud elszakadni ezektől a csajoktól. :DDD
Ajánlottam már neki a képfeltöltés.hu-t, de azt túl nyárspolgárinak érzi. :PPPPPP
Ami rendben is van, egy múzsa ne legyen nyárspolgári. :DDDD
a honkongi események miatt esélyes lehet a várnál kisebb növekedéssel való nyitás: link
lényeget nem is változtatja meg talán szerintem, azért meglepne, ha nem erősödéssel nyitna, de egy nagyobb ugrásból kisebbet csinálhat.
Nincs történelmi csúcson a mutató de messze az átlag felett van a jelenlegi szint. Kérdés, hogy a FED hagyja-e elmenni a 2000-es buborék szintjéig. Mindenesetre azt mondanám, hogy ez inkább a shortos oldalt erősíti.
Hogy minden mutató folytassa az eddig megszokott útját a historikus adatok alapján, a következő forgatókönyv képzelhető el:
1, A FED leállítja a QE-t októberben.
2, A piacok durván beesnek, itt 30-40%-os korrekcióra gondolok (ezzel a margin debt kipucolva, total market cap to GDP az átlaghoz igazodik, és csökken a FED rate és SP500 görbék közötti távolság is)
3, Ez tart az első kamatemelésig.
4, Utána a kamatemeléssel szépen lassan újra ATH-ra kúsznak a benchmarkok, aztán majd egyszer megint beesnek ha kamatcsökkentéssel kell válságot kezelni.
Ez egy teoretikus forgatókönyv, ami vagy bejön, vagy nem, én erre számítok. Még hírt is lehetme hozzá találni (feszültség a Közel-Keleten, orosz-ukrán ellentét felerősödése, kínai ingatlanpiaci lufi, vagy akár egyszerűen a QE vége).
Szerintem is. SP is csak ott áll, ami eddig lefelé volt támasz többször is, 1970nél nem ment tovább (nem futi értékben). Lefelé is van még hely, amíg SP nem zár 1975 fölött, szvsz
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?