Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
tanulságos ábra... úgy tűnik, hogy egy aktuális válságot mindig folyamatos kamatcsökkenéssel orvosolnak (mi mással lehetne hatékonyan?), a válság utáni fellendülés illetve rv-piaci emelkedés pedig egészen a kilábalással párhuzamos kamatemelési ciklus végéig tart... ahol ugye az ábrán is látható módon a fed mindig elment a falig és már csak akkor kezdett ismételt kamatcsökkentésbe amikor megtörtént az újabb beszakadás.
ez alapján tényleg a mostani bikapiac lehet majd minden idők leghosszabb longtrendje... kivéve ha valami természeti kataklizma vagy félrenyomott ENTER-gomb át nem írja a grandiózus terveket.
ez így egy merész és kissé megtévesztő összehasonlítás,a kamat csak egy összetevő,mellette számos más fundamentális tényező játszik még szerepet az indexek aktuáis árfolyamában,szóval számomra irreveláns egy ilyen ábra
az viszont jól látszik,hogy a kamatemelés nem feltétlenűl vezet eséshez,sőt 96-tól inkább emelkedés a reakció
Lulo, amúgy az alábbi ábrához mit szólsz? Talán ekkora távolság soha nem volt még az SP500 és a FED funds rate görbe között. A múltból kiidulva akár a végtelenségig mehet az SP500 ha elkezdik a kamatokat emelgetni...
Akkor már elméletileg megdőlt az törvény is, hogy a többség veszít a tőzsdén és a mozgásokat nem lehet előre jelezni. Hiszen nem kell mást csinálni, mint bekapcsolni a Bloomberget, megnézni, hogy mit mond a Wall Street, pozit nyitni, hátradőlni és vedelni a sört... Így mindenki gazdag lehet.
Régen mindig ráfaragtam amikor ezekre hallgattam, de most úgy látszik, hogy működik a varázsgömb :-)
Na lulo, a Wall Streeten ATH-t jósolnak a fő amerikai indexekre. Szerintük venni kell az autóipart, gyógyszeripart, tech papírokat, mindent. Működik a QE, tehát nem lesz esés - szerintük. Október 15-ig 17500-as DOW és 2030-as SP szinteket jósolnak. Utána megyünk tovább. Mára 1970-1975 közötti a forecastjuk.
Én nem osztom a véleményüket, de az ő találati arányuk messze jobb, mint az enyém... Ezek szerint csak nyomni kell a zsetont és zsákolni az állampapírokat és minden megoldódik. Nem értem, hogy miért kínoznak 500 oldalas könyvekkel közgázból, amikor egy A4-es oldalon le lehetne írni a QE lényegét aztán szevasz...
Na lulo, a wall streeten ATH-t jósolnak az amerikai indexekre, szerintük mindent venni kell, tech papírokat, autóipart, gyógyszeripart, mindent. Működik a QE és nem lesz esés. Most ezt nyomják ezerrel. Szerintük október 15-ig meglesz a 17500 a DOW-ban és 2030 az SP-ben. Utána megyünk tovább...
Mondjuk én nem osztom a véleményüket de az ő találati arányuk sokkal jobb, mint az enyém...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?