Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Szerintem nem. Nem mondom rá alapból, hogy lehetetlen, de szerintem nem.
Megijedni miért ijednék meg?
Nincs daxos pozim. :)
"közben azért korrekciók is lesznek.."
Igen, ezt már ecseteltem múltkor, h pl a 8K-ra visszaesés az semmi más nem lenne, mint egy sima korrekció a long trendben.
Nemhogy világvége nem lenne, de még csak bear trend sem alakulna ki tőle, mindössze annyi történne, h az árfolyam visszatesztelt egy áttört, erős addigi ellenállást.
És ez már helyből 1700 pont lefelé.:)
Úgy, hogy még igazából nem is történt semmi.
Lehet még fújni a lufit, de már nem sokáig, és felfelé most már sokkal szűkebb a mozgástér, mint lefelé.
bármi lehet,de nem hinném,hogy 700-ról előbb ne töltené be a rést,onnan pedig a 750-et ne érné el
az új emelkedő trendvonalig előtte visszeshet,ha letöri,akkor mehet lefelé
"...Szóval szerintem a következő nagy elmozdulás egyáltalán nem fölfelé lesz, még akkor sem, ha előtte elmolyol még ebben a 9K-10K sávban pár hónapig, akár még fél évig is."
Ha már ilyen távolra tekintünk, akkor szerintem 2015 év végére bőven 12k fölött lesz a DAX... ne ijedj meg, mindezt természetesen úgy, hogy közben azért korrekciók is lesznek... még ha a charton nem is nagyon lesznek láthatóak. :))
" aztán irány a 200napos alá... persze nem vadul, csak amolyan beszaratós-szopatós-daxosan, valahol a 9300-9400-as dzsumbujig. Onnan aztán már valszeg új ATH jöhet mikulásrallival + első negyedéves felkörrel. :)"
Na én ebben részemről egyáltalán nem hiszek.
Hogy a közeljövőben lecsordogál 9300-ra, vagy felcsordogál 9800-ra, ez természetesen benne van, ez mindössze pár % elmozdulás, naposon szinte meg sem látszik.
De hogy az emelkedés (bármiféle katalizátor híján, egy csomó kockázat mellett) nagyon folytatódna, abban egyáltalán nem hiszek, még akkor sem, ha adott esetben 10K-ig esetleg felküzdi magát, bár ha ez még a QE-re sem sikerült legutóbb, akkor nem tudom, mire sikerülhetne :)
Ahogy haladunk előre, meg egyre inkább előtérbe kerülnek a kamatemelési várakozások, amik valszeg nem felfelé hajtják majd a tőzsdéket, és akkor az extrém optimizmusról, a csökkenő srv-vásárlásokról (amik eddig felfelé nyomták a tőzsdéket) a megoldatlan kockázatokról (pl Ukrajna) még szót sem ejtettünk.
Az ilyen IPO-k is, mint az Alibaba, a bull periódusok vége felé szoktak befutni - mikor akarnák a nagyok részvényeken keresztül "pénzzé tenni" a cégüket, ha nem akkor, mikor azt gondolják, csúcson vannak az árak, (azaz legjobb áron tudnak értékesíteni?:)
Stb stb stb.
Szóval szerintem a következő nagy elmozdulás egyáltalán nem fölfelé lesz, még akkor sem, ha előtte elmolyol még ebben a 9K-10K sávban pár hónapig, akár még fél évig is.
átnézve amcsikat: nagyrészt újra 2050-2070-et várnak legtöbben, mert SP-nél a 1975-73 nem sérült. Ahogy Bloomberges brókerek is, és az zavar, hogy a végén igazuk van általában, ahogy peter_s írta megint.
Nagyon kevesen várnak esést (van pár, pl. pereces elliotista, maija: link ).
Pedig közben iszonyat túlvett le ma SP.
És volatility is közelít aug. eleji szinthez: link
És ahogy TOM is írta, tört a trendvonal.
DAX nem tudom, elég hihető, amit írsz, taxisgyuszi. 9750-nél betölthet rést délelőtt, vagy mire kinyit New York.
Nyitáskor (hacsak nem futikban esik sokat) a túlvettség miatt (meg előző napok miatt) szerintem újra elindulhat lefelé az SP, és akkor DAX is.
Persze amekkorákat mostanában tévedtem, akár lehet kontraindikátornak is tekinteni, amit írtam :)
Mindenesetre egy DAX shortot beidőzítek reggel 9750 körülre.
Kössz Gyuszi és Lulo, hogy szorítottatok értem. A 670-es long óta semmilyen műveletet nem hajtottam végre, 2 napja nem is vagyok gép közelben. Holnap sem leszek, de bármilyen 700 fölötti értékkel már elégedett lennék. Holnap is nagyon korán indulok, hova a csöcsömbe tegyek eladási ajánlatot, azt nem tudom.
"...Első blikkre, hogy semmit se néztem át, csak ránéztem DAX és SP csártra: nekem inkább shortnak tűnik, kis elvárt korrekciónak."
Kb. így lehet sztem is... 40-60 pontot még elmolyolhat felfelé (ott Trendtradernek take-profit!), aztán irány a 200napos alá... persze nem vadul, csak amolyan beszaratós-szopatós-daxosan, valahol a 9300-9400-as dzsumbujig. Onnan aztán már valszeg új ATH jöhet mikulásrallival + első negyedéves felkörrel. :)
na, kinek sikerült megülnie ma a 130 pontos DAX-ot?
ki lett a sztártréder, hogy egy klasszikust idézzek? :)
(nem lesz időm egész napot véigolvasni, most ültem le nemrég, kemény napom volt)
de főként: mi a fő várakozás? bull lett mindenki, vagy csak korrekció?
Első blikkre, hogy semmit se néztem át, csak ránéztem DAX és SP csártra: nekem inkább shortnak tűnik, kis elvárt korrekciónak.
De lehet, hogy mindjárt viszakozok ebből, csak ránézés alapján..
azért érdekelne, hogy mi a hangulat.
(nem lesz időm egész napot véigolvasni, most ültem le nemrég, kemény napom volt)
Első blikkre, hogy semmit se néztem át, csak ránéztem DAX és SP csártra: nekem inkább shortnak tűnik, kis elvárt korrekciónak.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?