Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Az amcsiktól délután korrekciót várok,daxnál meg 720 környékén van a csatorna teteje,ezért írtam,hogy 750-et az amcsi korrekció után várnék inkább,aztán majd elválik
ha azt nézem,hogy a szigorúan a technikai elvárásaimnak megfelelően nyitott pozik mennyire teljesülnek akkor egyértelműen igen.
de időnként türelmetlen vagyok és hajlamos arra,hogy akkor is poziba száljak amikor még nem adott minden technikai feltétel,ott viszont egyértelműen rosszabb az arány
Ha úgy működtetném a kereskedési technikám mint egy robot,érzelmek és háttér gondolatok nélkül akkor nem igen vesztenék pozit.
720 környékén van a csatorna teteje addig esetleg felszúrhat , 750 szerintem ha lesz az az amcsi kereskedési időben várható,de ott várnék előbb egy vissza tesztet a kereskedés első felében.
Neked jön ez az arány? 8/10
Egyébként jellenzően 3-6 órás 1-1 pozim, de van ilyen kiszúrásos (skalp jellegű is) 15-45 perc. De ültem már 8 órát mozdulatlan poziban, ami másnap nyitáskor réssel adta be az eredményt. Nem nevezném magam skalpernek, inkább daytrade, ami átnyúlhat swing tradbe is napon túl, ha nagyon jól megy az árfolyam. Szeretném azt gondolni, hogy ilyen rövid távú swing trade -er vagyok (5-6 órás swing-ek). Ezt inkább most csak magamnak fogalmazom meg itt a nagyérdemű előtt.
Szófosással ébredtem :)
egyértelmű,hogy ha valaki tud rövidebb idő síkon jól kereskedni annak nem éri meg napokig egy pozícióban ülni, jó az számomra azt jelenti,hogy 10 poziból minimum 8-9-et hoznia kel.
szerintem a max pár óráig tartott pozik kevésbé terhelik meg az ember idegeit mint a napokig tartottak.
Igazából nem nagyon trade -elek hosszan 150-200 PIP, csak ha nagyon megy, és nem jön vissza kiszedni a tologatott stop -ot. 25-50 PIP -eket hamar kikapkodok. Igazából ma a reggel short 25 PIP-be is belenéztem, meg a long 25 PIP -be is, de egyiket sem nyitottam be. Kellett volna. Napi 50 PIP -el simán beérem, nem érdekel ha 2 trade -ből van. Sokat gondolkodtam rajta, hogy melyik a jobb, ha hagyom futni sokáig, kockáztatva hogy visszaveszi, vagy hogy kikapkodom. Ami jóvá lett írva az a tuti. Úgyhogy kiveszem. Remélem nem leszek hamar haló daytrade -er (Gyuszi szerint hamar halnak). Az is fontos szempont számomra, hogy például ma már nem kellene itt ülni a gép előtt ha megnyitom a két említett trade -et. Szóval majd meglátjuk mi lesz. Friss trader vagyok (1,3 éves) de már éles számlán nyomom, több kevesebb sikerrel.
Bár senki nem kérdezte, de ez a sztorim :)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?