Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
megelőző alj alá kb 30 ponttal,vagy közeli napos szint alé (trendvonal,fibo,50/200 sma)
Törölt felhasználó2014. 09. 26. 11:08
Előzmény:
törölt hozzászólás
igen, a félreértés abból fakadhat, hogy a tőzsdén az R/R hányadost sem lehet objektíven kalkulálni, mivel csak a kockázat mértékére van ráhatásod, a profitra nincs.
tehát ha azt mondom, hogy nálam az előzőleg leírt setup R/R-je "nem túl jó", ezzel azt akartam jelezni, hogy ennél általában jobbak után kutatok... azaz olyanok után, ahol a sikeres lezárásnak sokkal jobb az esélye. Mivel swinges vagyok, ezért nálam a találati arány - ha lehet azt mondani - sokkal fontosabb mint egy skalper vagy aktívan kötő DT-s esetében.
abban igazad van, hogy a puszta számok szintjén a kumulált 714 pontos kockázat elég "jó"-nak tűnik a 2997 pontos potenciális összes nyerőhöz képest (R/R=4.2), de ez a leírt setupnál mégis csak "játék a számokkal"... legalábbis nálam.
Miért? Hát azért, mert legkésőbb a 9136-as szintnél már hatalmasra nőne a annak az esélye (máshonnan nézve kockázata), hogy csak-csak elveszik a 714 pont.
Ezért kell minden egyes pozícióba lépést nagyon alapos chart- és fundaértékelésnek megelőznie.
A jelenlegi Daxnál kifejezetten komplex a szituáció, ahol rövid időn belül nagy mozgásokra lehet majd készülni... éppen ezt írtam tegnap, hogy egy csomó TA-indikátor további masszív lejtmenetre utal, a monetáris funda pedig őrületes rallit.
Ehhez képest a 4.2-es R/R-em már "nem annyira jó".
9540-9550 erős szint volt, az benne lehet, akár amerikai nyitásra (ott is kéne egy kis korrekció, és az átviheti mostani 9500-ról 9550-re). Legalábbis részemről most az a cél újabb short nyitásra..
logikus. Ezekből a 9400-es long próbát kihagynám, szvsz, de többire csak bólogatni tudok.
És nem is a 9400 support kérdés, azzal is egyetértek, de szerintem onnan kevés lesz még a vissza értéke (viszont lehet jó hosszú és csapkodó lehet), persze szerintem.
És köszönöm, hogy megosztod, nekem legalábbis tök nagy segítség, mert hasonló távok lennének a célok.
egyébként frakfurti certikben, ha szabad kérdezni? vagy magyarban? Gondolom nem CFD-zel..
9475-nél átváltottam a TS40-es certimet TL49-re,mert egyszuszra szerintem sem megy le 9000-ig,a 200 napos tényleg megfoghatja. Az is benne van a pakliban,hogy jövő héten újra elindul felfelé...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?