Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
lezártam minden pozim,délután nem érek rá nézni,végül is megérte az esti short :)
dax a napos felrántása okán gyanús egy felfele menetre,sp500 nem igen fogja követni szerintem max 2002 ig,ha pont gép elé kerülök éppen akkor,akkor még egyszer rányitok egy shortot ,sp-nél délután 14-18 között várnék leginkább visza tesztet 1992 környékére.
ha hetesen nézzük sp500-at akkor a mai felrántás valóban lehet az előző hét esésének a korrekciója,ha így van akkor vissza fog esni a kiindulási pontra majd folytatja lefele,de ha naposon nézzük akkor simán benne van hogy egy kb 90 környéki vissza teszt után,több hullámban elérheti újra a 2012-es szintet,a kialakult RSI alakzatok is erre utalnak inkább,ezen kívül a hetes túlvettségi szintje sincs még azon a ponton,hogy essen hetesen.
A jelenlegi adatok alapján mindenesetre a második változatot tartom inkább valószínűnek vagyis,hogy a vissza teszt után folytatja tovább felfele.
SP-nek illene ezt korrigálni, szerintem is.
De a jelek szerint DAX csak arra várt, hogy SP befejezze kilövellést, és ahogy elkezd csorogni, DAX akkor végre átmegy szép csendben 9675-ön - csak hogy Trendtrader kérdésére is válasz legyen, hogy átlépi-e valaha is :)
Ha 1988-as SP-t sikerül holnap eladnom 2000 alatt, akkor örülhetek.
Ahogy most volt időm átnézni, egy 1990-95-ig visszatesztet remélhetőleg nem csak a shortban ülés vágya láttatja velem, hogy jöhet holnap.
De aztán akár újra a csillagos ég, Yellentől is függ persze. Amcsi fórumokra is benéztem, elliotisták szerint ez volt az 1. hullám az ötből a 2020-2040 közé... meglátjuk.
hát erre pénteken visszatérünk,igazán kiváncsi leszek;
"(#2859) Re: nem lesz tapir....???
Értékelés: 0
előzmény (#2856: Kisvuk) | válasz erre | Ma, 21:33
Meglepett az SPY 2 napos eros rallyja. Ennyire vilagos helyzet kialakulasara nem szamitottam.
Az nagyjabol evidens, hogy ezzel az SPY kiadta minden erejet. Semmi kakao nem maradt erre a hetre.
Pedig szuksege lenne ra. Mert hatra van FED higgadt bejelentese a taper leallitasarol, persze biztato szavak kisereteben. Es hatra van a skotok erzelemdus nepszavazasa a fuggetlensegrol. Meglepetes lesz.
A piac valami "nagyon jot" diszkontalt. Amire semmi oka. Prechter szamitott topjat az SPY majmen precizen elerte, nehany pont, tized szazalek a kulonbseg.
Szerintem ma zaraskor olyan short alkalom van, ami igen ritkan adodik.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?