Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ha ez ilyen jól megy, akkor hétről-hétre mindig növelni kell a tétet.
Ez kb. olyan, mint amikor Hitler bácsi dobókockát játszik a rabokkal:
-"Akik 1-től 5-ig dob, az megy a gázkamrába.
-"És aki 6-ost dob?" -kérdi Grün.
-"Az dobhat még egyszer."
azt hiszem anno még a "ha lenne ...." topikban írta talán Maci:
"meggazdagodni nem gyorsan kell, hanem nagyon"
ha neked bejön, akkor nem bánom meghívhatsz 1 sörre :)
Én amikor bukni fogom (szinte biztos, hiszen köv héten már pl 2 lottal kell ezt csinálnom várhatóan és nem lesz mindig ilyen pulikutya a piac) jelzem, ha bejön a 21. hét is akkor megírom hova várom a fórumtagokat hogy én fizessek sört :)
Az elvi lehetősége viszont létezik az ilyen hozamoknak.
Én a mai napon a befektetett tőkén 4% nyereséget értem el, de a befektetett tőke a teljes kereskedési tőkém mindössze 14,7%-a volt. Tehát ez a teljes tőkére vetítve csak 0,59% árfolyam nyereség, a teljes likviditásomnak pedig 0,125%-a. Minden ingó és ingatlan vagyonomnak pedig 0,025%-a. Rohadtul le vagyok maradva. :(
nem biztos, hogy ez az, és nem is biztos, hogy ez a legjobb megfogalmazás rá, de kb ez volt a szándék (1-2 esetben pláne a nagyobb nyerőnél pl támaszon vettem és hagytam is futni 20 pipi-t) viszont a stop nélküliség az lényeges eleme 2 okból.
1. ha tudod nincs stop, akkor olyan időszakban és olyan szinten nyitsz pozit, amit jó eséllyel látni fogsz még (ha rossz is az elképzelésed) mert különben ülhetsz a levesben, vagy esetleg bukod a tétet
2. ha jól emlékszem krida is írta hogy nem használ stopot
sziasztok!
múlt héten emlékeim szerint volt egy kis ötletelés és szájkarate Krida kereskedési módszerével és eredményeivel kapcsolatban.
Nekem nyilván nem olyan kifejlett még a módszerem,de megpróbáltam éles számlán. csütörtökön indítottam és most szerdán az eredmény + 42,22%.
a tét 90 e HUF volt és most van 128.073-nál.
A módszer kb skalpvadászat stop nélkül (mivel szerintem a nagytrend long ezért csak long pozikkal). Kötésegység 1 lot (tehát kb 33%-letét a tőkére), manuális nyitással és zárással. A legnagyobb nyerő 7205 a legkisebb pedig 470 HUF.
A tapasztalat: az elmúlt 1 hétben short v long utólag okosan tök mindegy mert nyerni lehetett hiszen csapkodott, de sávban. Mentálisan feltettem a pénzt tehát, minden nyitásnál tudtam, hogy akár margin call lehet ha úgy alakul, és egészen biztos vagyok benne, hogy egy 10* ekkora tőke esetében nem jött volna ez az eredmény. Megjegyezném, hogy a pozi nyitások után alig vártam hogy zárhassam a plusszban.
Tehát hetes szinten is lehet szép eredményt elérni kamikaze módszerrel, ha van hozzá piac. :)
A tesztet folytatom remélem hasonló eredményességgel még úgy 21 hétig :)
Ha nem akarsz Oroszországban brókerszámlát nyitni akkor én úgy tudom, hogy az alábbi módon tudsz az orosz eszközökre spekulálni:
1, ETF-ek segítségével
2, Nagyobb brókercégektől egyedi ajánlatot kell kérni és beszereznek neked bármit, ami megtalálható a piacon. Akár orosz részvényt, állampapírt vagy bármit amit kapni lehet. Persze itt már csak nagyobb összeggel állnak szóba az emberrel. Ha odamész 1-2 millió Ft-al akkor nem biztos, hogy foglalkoznak veled de meg kell próbálni. Úgy tudom, hogy a KBC equitasnál tudnak mindent, valószínűleg magasabb lesz a jutalék, mint egy online tranzakció esetében de nem mindegy, hogy mennyit szeretnél befektetni és mennyire elérhető az instrumentum, amit szeretnél megvásárolni.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?