Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"Az EKB kamatcsökkentése, és az eszközvásárlási program bejelentése után tovább tudott emelkedni a német részvényindex, ezzel már a 9 700 pontos szint felett vagyunk. A napon belüli volatilitás továbbra is magas maradhat, de pozitív a kép, hiszen megerősítést nyert a fülescsésze alakzat 9 600 pontnál húzódó nyakvonalának áttörése. Az alakzat célárfolyama új csúcsra, 10 200-10 300 pont közé mutat!"
"...De persze, ha csak azt nézzük, hogy általános siker, akkor ott nálam sincs sehol egy multi, hanem pl. Mick Jagger ;)"
Parafrázisa:
"...Hábi-Szádi keleti mágus egyszer így szólt fiához, Tahtúrhoz:
– Egy vadszamár Libyában ezt panaszolta nékem: – mi vagyok én? Egy rongy vadszamár. Még nevem sincsen. Oh, ha én is a teremtés koronája, ha én is ember lehetnék!
– Newyork mellett egy néger így sóhajtott felém: – oh, ha én a teremtés koronája, ha én is fehér ember lehetnék! A zsidók bemennek egy keresztény templomba és mint hibátlan emberek jönnek ki belőle, – oh, ha nekünk is volna ilyen templomunk, ahol leválna rólunk ez a feketeség!
– Nancyban viszont találkoztam egy francia íróval, aki így beszélt: – Oh, ha én egy szép fiatal katonatiszt lehetnék, asszonyok kedvence, és méghozzá milliomos!
– Mindezek után pedig Rochum doktor, egy daliás szép, fehér és fiatal katonatiszt, még hozzá angol ember és orvos, egy délelőtt Edinburgban agyonlőtte magát. És ezt írta búcsúlevelében: – angol is vagyok, gazdag is, fiatal is, és én mondom nektek: nincs ocsmányabb, szerencsétlenebb állat e földön, mint a teremtés koronája, az emberi lény. ..."
[részlet, in: Füst Milán: Ez mind én voltam egykor, filozófiai regény] link
Tud-e Isten olyan hatalmas sziklát teremteni, amit nem tud felemelni?
Megoldási lehetőségek:
A - Igen, tud.
B - Nem, nem tud.
C - Egyik sem.
D - Mindkettő
:)
mindjárt megkapom, hogy multibérenc vagyok ;)
pedig hidd el, KKV-ként mennyire szeretem az erőből tárgyaló és alkudó, nálunk ezerszer jobb finanszorozási lehetőséggel bíró multikat, aki mégis tőlünk várják, hogy 60-90 napra fizessenek.. többiről nem is beszélve, amit te is írsz.
kerüljük, mint a büdös sz@rt, egy ideje meghívásos tenderekre se indulunk multiknál.
De a kérdés, vagy megvitatás tárgya az volt, hogy van-e olyan általános modell, ami pl. egy vállalkozás szempontjából sikeres lehet és sok helyen alkalmazható, erre írtam, hogy pl. multi működés lehet ilyen - egyetértve azzal, hogy tőzsdén nem biztos, hogy van ilyen, de üzletben azért ez létezik.
(megjegyzés még: szerintem nem a multik gonoszak, vagy rosszak, hanem az emberi mohóság, ami hajtja őket, a részvényesek elvárása, hogy minden körülmény között is jöjjön az osztalék, és minél több, és ők ennek az igénynek felelnek meg - és így lesznek olyanok, amit te is írsz)
De persze, ha csak azt nézzük, hogy általános siker, akkor ott nálam sincs sehol egy multi, hanem pl. Mick Jagger ;)
Erről "Moliere: A fösvény" jut eszembe.
Szolga: -"Mi végre az a sok pénz, Jó uram, hogyha egyszer soha sem költi el?"
Fösvény: -"Buta vagy, fiam! A pénz nem azért van, hogy elköltsük. A pénz önmagáért van. Azért van, HOGY LEGYEN!" :)
Törölt felhasználó2014. 09. 05. 13:24
Előzmény:
törölt hozzászólás
Többszörös logikai bukfenc van ebben a hsz-edben, ráadásul a pénz alapvető lényegét is félreérted.
Élhető (tradicionális) világ arisztotelészi pénzmodellje:
Á-P-Á (áru-pénz-áru), önmagáért beszél, nem szükséges magyarázni.
Falanszter világ posztmodern (rotschildi) pénzmodellje:
P-Á-P (pénz-áru-pénz), ahol az egész világ csak egy potenciális áruforrás a még több pénz termeléséhez.
Nagy Feróval szólva: "...és én, én is egy kicsit! Sajnálom, én is egy kicsit!"
nem én gondolom úgy, hanem a chart - ma már a 3. napja. :)
nézd meg a linkelt képet, vagy egy órás-4H-s chartot, aztán döntsd el, mennyire mozognak együtt, mi hat mire.
ettől függetlenül mindenki úgy kereskedik, ahogy jónak érzi, ha te a daxból akarod levezetni az sp-t, nosza, feel free :)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?