Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
év eleje óta megy a "mindjárt jön az összeomlás" téma.
Személy szerint hiszek benne, hogy min. 10% korrekció jönni fog USA-ban is. Sőt, minél tovább késik, annál valószínűbb, hogy inkább nagyobb lesz és nem korrekció, hanem 2 év bear-market.
De idén nem kevés pénzt buktam a "mindjárt jön a zuhanás" hozzáállásommal, és tartottam shortot többször - miközben minden héten volt egy újabb ATH.
Ha 1900 alá benéz SP, akkor all-in beállok shortba.
De ha így araszolgat felfelé, sőt, még 1950-et is átviszi ma, akkor inkább felülök a vonatra és mehetünk újra fel. És lehet, hogy mostmár tényleg ez lesz az utolsó fel, de azt addig nem shortban akarom végignézni.
Mikozben nehanyan itt dominaljatok a topic-ot, nem nagyon latom tovabbra sem a nemhogy szofisztikalodo, de annal inkabb az alapokkal is csak nehezen kuzdo hozzaszolasokat.
Ez nem lenezes, ez teny, barataim.
Kizarolag a valosag felismerese erdekeben, tovabba es fokeppen, az itt olvaso, am hozzaszolast nem iroknak,
nos, ajanlom az EU fo indexek attekinteset, itt:
A lenyeg egyszeru. A francia CAC index mar megerositett bear piacban van. Eddig -15% -ot esett, meg egy korrekciot se tudott osszehozni, es raadasul eros a gyanum hogy TYPE2 bear Market alakul ott, brutalis es gyors.
Es CAC VEZETI a lefele meno versenyt.
Ugyanez a helyzet FTSE brit indexel. Tesek onalloan, jozanul megnezni.
A DAX meg nincs ott. Eddig kitartott, de mar joval -10% alatt van az eddigi bottom.
Nem gondolnam, hogy augusztus, nos, ahogy a kerdest feltetted, a DAX nagy honapja lenne a vegere.
Eppen forditva. A hozzaszoloknak meg, nos, ideje lenne tanulmanyozni a bear piac alapjait.
nem ennyire napra-percre pontosan augusztus 1, 00:00 és augusztus 31, 24:00-t gondoltam :)
értsd alatta a július végi, aug elejei esős időszakot.
" Pl egy 8.a környékén nyitott longgal lehet, hogy "g@ci sokat" lehet keresni. :D"
Jakkérem, igen, az aljon nyitott longgal általában jól lehet keresni :))
Épp, mint a csúcson nyitott shorttal, szeretem is ezt a műfajt, csak rájöttem, h praktikusabb zárni kisebb profittal, mert 10-ből 9 esetben lesz magasabb csúcs vagy mélyebb alj is utána, s csak 10-ből 1-szer fogtad meg a trendfordulót. :)
Az Augusztust honnan veszed, hogy nem jó longra? Még a felénél sem tartunk! Pl egy 8.a környékén nyitott longgal lehet, hogy "g@ci sokat" lehet keresni. :D
A mentorom szavait tudom csak idézni "Azt akarod, hogy igazad legyen, vagy azt, hogy boldog (jelen esetben gazdag) legyél?"
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?