Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
és ha dobom anno a 60-as támaszon, amiről háromszor pattant az árfolyam, 10 pontot veszítek, ami a szintén normális időben (QE bejelentésekor) dobott dax short nyereségéből simán nullszaldós lett volna.
mellesleg bőven nyerő lenne, még az idén, ha tudtam volna finanszírozni, abban most is nagyjából biztos vagyok, hogy leszünk még idén 1850 alatt.
A helyzet mindig egyértelmű, ha meg van határozva a TF!
Mindig ennek megfelelően érdemes megjátszani, max nem jön be, mert épp akkor fordul. Ez benne van.
Visszanézve mindig egyértelmű a trend :D
Ha Te is így látod, akkor miért "vádolsz" másokat trendellenes kereskedéssel?
nem a shorttal volt a gond, hanem azzal, hogy minden short pozi nyitása után a "nagy" esést vártam, és egy csomószor nem zártam a már profitos pozit, azzal, h ilyen magasságból tud ez ennél jóval nagyobbat is esni.
tényleg csak tanács akart lenni, én is ezt csináltam május táján, kilogikáztam, h a piacnak merre "kell" mennie, aztán full tőkével megjátszottam.
csak mire a piac felfogta azt, amit én már 3 hónappal előtte felfogtam, harmadoltam a tőkém. :S
sajna a piac néha baromi nehéz felfogású, tovább tud hülye lenni, mint ameddig te tartani tudod a pozid.
na azóta nem találgatok. megy amerre megy, én meg támasznál veszek, ellenállásnál adok (jobbára. :D)
Bocsi, idegileg kicsit toppon vagyok! Holale-tól is elnézést kérek, meg Tőled is.
A trend irányban kereskedés maga a "Szent Grál". Most morcos "sündisznó" leszek. Nem bővítek longot, nem is dobom el. Lesz, ami lesz. Lesz@rom! Nem vagyok vicces kedvemben. Abban igazad van, h ha nem megy, fel kell adni. Én 8750-en fogom feladni, de végleg. Nem is lenne baj, ha ez megtörténne. Ott talán elenged az ördög. És akkor még olcsón megúsztam. Sokkal olcsóbban, mintha ez tavasszal történt volna meg.
A 9170-et nem tudom, nem kereskedtem tegnap daxot.
De aki 8910-en vett, az az utóbbi év legerősebb támaszán vásárolt be, egy 10%-os esés után, 20 alatti RSI-n, mindez nálam bőven kimeríti a longos belépő fogalmát, ha ilyen paraméterekkel nem érdemes longba lépni, akkor soha.
Más kérdés, hogy a profitot viszont nem árt védeni, mert nem lehet tudni, mekkorát pattan.
A 9170-et nem tudom, nem kereskedtem tegnap daxot.
De aki 8910-en vett, az az utóbbi év legerősebb támaszán vásárolt be, egy 10%-os esés után, 20 alatti RSI-n, mindez nálam bőven kimeríti a longos belépő fogalmát, ha ilyen paraméterekkel nem érdemes longba lépni, akkor soha.
Más kérdés, hogy a profitot viszont nem árt védeni, mert nem lehet tudni, mekkorát pattan.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?