Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A könnyem kicsordul mindjárt, fiúk... Ezek olyan szép gondolatok. :) Még hogy szép a Világ?!? Tele van öncélú, aljas emberekkel, akik szeretik mindennek élvezni a hasznait, de a terheket lehetőleg viselje vki más.
Mosolygok és a Világot szépnek látom, Örülök, hogy van munkám, van hol laknom, van egy szép feleségem, tudok áldozni a hobbyaimra - pl. tőzsde, sport utazás..., no de ennyit rólam...
Most 2014-ban mikor a USA indexek a csúcs közelében mozgolódnak nem nehéz azt írni, hogy az armageddon elmaradt...
Próbáltam nem személyeskedni - mert pl. véletlenül sem gondolom, hogy egyike lennél a világ milliárdosainak 1%-ának. Próbáltam rámutatni, hogy a gazdasági adatok sajnos más képet mutatnak annál, mint amit vázoltál, azaz annak ellenére, hogy nem történt összeomlás, egy igen vékony jégen mozgolódunk...
a Kereskedési döntéseimért pedig az egyenlegemmel vállalaom a felelősséget - és eddig próbáltam nem másokon levezetni/kivetíteni a hibákból/sikerekből fakadó frusztrációimat...
Gyuszi, ezért azt javaslom mosolyogjunk együtt, mert a világ valóban SZÉP!
azért írtam! :) meg hát azért is, mert egyértelmű bizonyítékom van rá, ugyanis tegnap azt olvasom valahol, hogy a szakadárok parancsnoka azt nyilatkozta, hogy a gép már eleve hullákkal megpakolva szállt fel, csak hogy őket csőbe húzzák... ezt a hullák becsapódás utáni állapotából mindenki láthatta, aki egy kicsit is ért hozzá... tehát egyértelmű hogy a daxot akarták lenyomni ezzel (is). :))
Egyébként én a legtöbb jelentős idősíkon swing trade tekintetében short -ot látok jelenleg (nem a jövőt tippelem) nem nagyon nyitogatnék longot amíg nem látom, hogy erős talpon áll trend tekintetében. Ez ilyen aljvadászat szerintem, amivel nagyon jól el lehet kapni a trend alját tízből 3x. A többi meg fals leves téma.
hetes chart alapján nem gondolnám, hogy egy nagyobb esés előtt újabb ATH-ra tudna menni.
De hát ez a Dax, ezért akár már ezen a héten is új ATH-ra mehet. :) (ott majd visszalinkelném ezt a hsz-emet, hogyaszongya: "ezzel is megvolnék 0002" :DDD
így vagy úgy, de nem sokat jelent...a napos dax gyakran figyelmen kívül hagyja a réseket... ahogy már vagy egy tucatszor írtam, a xetra-dax chartja tele van betöltetlen napos résekkel, le egészen 6300-ig.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?