Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
egyébként most lehet még mindig sziget itt 9740 alatt, hiszen nincs betöltve a rés...és zárhat ma 9700 körül holnap 9735 körül nyitva például...minnél több van a szigetben, annál erősebb a fordulat erőssége...ez a 2. nap lenne benne...
Kedves Gyuszi!
Te ahhoz az 1%-hoz tartozol, akinek nem hogy csökkent volna a pár száz millió vagy milliárd $-os tőkéje, henem szépen megszedte magát -ezzel tovább tágítva az ollót gazdagok és szegények között... Neked vszínű nem vették el házadat, munkádat, neked nem csökkent a reálbéred sem 2008-óta.
Vszínű vmi rózsaszín köd lepte el az orcád és mást sem látsz csak az USA indexek FED pénzpumpája által működtetett lélegeztetőgép utolsó zakatolásait...
Még tele tudod tömni fölösleges étkekkel a hűtődet, tudsz tankolni mindegyik autódba, meg tudod venni az x-edik nyaralódat és van elég pénzed bármelyik hotel luxuslakosztáján eltölteni pár hetet ha kedved úgy tartja...
Természetesen az armagaddon - jelentsen ez akár Háborút, pénzügyi összeomlás - nem jött el, és mindannyian bízunk benne, hogy nem is fog., de ilyet kijelenteni, hogy az emberek nem érezték meg ami történ, elég nagy butaság...
Mi a long? Csak egy irány. Mi a short? Szintén csak egy irány. Mint a totóban az 1,x,2.
Eljött-e az armagedon 2001-ben, 2008-ban, 2011-ben a világgazdaságban? Van akiknek igen... ezek azok, akik éppen rossz irányban voltak pozicionálva a tőzsdén. Makrogazdasági, azaz fundás szinten semmi különös nem történt, főleg 2011-ben nem. Kicsit megszeppentek a cégek a saját hosszú árnyékuktól, és azután tette mind a dolgát tovább. A mindennapi élet szintjén vajmi keveset lehetett érzékelni az esésből, szerintem még 2008/9-ben Amerikában sem.
Ja! Résen kell lenni és fenni kell a kést! :) Kicsit visszatért a rosszabbik attitűdöm. Már nem hiszek annyira a hosszútávú longban. Csalódtam benne. :( Megtört a hitem. Ezek a támadók erősek. Persze 600-ig mindenképp tartást mondanék a longosoknak.
Ha ez a mostani több mint féléves periódus ahhoz lesz hasonló mint amit a hetes charton 2007 második félévében, majd 2011 január-augusztus között lehet látni, akkor ebből a mostani oldalazásból legalább 1x fel kell még mennie 9900-10k közé... hogy onnan aztán kb. 1-2 ezer pontot eshessen. Ez azt is jelenti, hogy a több hetes/hónapos esés előtt legalább még egyszer az SMA50 fölé kell(ene) szúrnia naposon.
Én nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de úgy kb. 5 hete volt a Lufthansa betámadása. Akkor aznap 17%-ot esett a részvény árfolyama, mert a szakvezetés :) kiadott egy profit warningot, és kiderült, h erre az évre csak 1 milliárd Euro!!! nyereséget várnak. DAX azóta szinte folyamatosan esik kisebb-nagyobb felszúrásokkal. Vkik most már csúnyán felvették a kesztyűt.
Emlékszem január elején olvastam egy cikket a 70. emeletről kiugráló bef.alap vezérekről. Tavaly dec-ben és idén januárban több is volt. -Pl.egy 28 éves amerikai srác. Döbbenet!- Ezeknek vajon mi bajuk volt a piaccal. Hát az, h már 1600-as sp-n okosabbak akartak lenni a befektetőknél és elkezdtek durván shortolni. Na, ezek most visszatérnek a halálból.
Szóval sztem itt van vmi sumákság, bár még nehezen tudják letörni a hosszútávú optimizmust.
Én nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de úgy kb. 5 hete volt a Lufthansa betámadása. Akkor aznap 17%-ot esett a részvény árfolyama, mert a szakvezetés :) kiadott egy profit warningot, és kiderült, h erre az évre csak 1 milliárd Euro!!! nyereséget várnak. DAX azóta szinte folyamatosan esik kisebb-nagyobb felszúrásokkal. Vkik most már csúnyán felvették a kesztyűt.
Emlékszem január elején olvastam egy cikket a 70. emeletről kiugráló bef.alap vezérekről. Tavaly dec-ben és idén januárban több is volt. -Pl.egy 28 éves amerikai srác. Döbbenet!- Ezeknek vajon mi bajuk volt a piaccal. Hát az, h már 1600-as sp-n okosabbak akartak lenni a befektetőknél és elkezdtek durván shortolni. Na, ezek most visszatérnek a halálból.
Szóval sztem itt van vmi sumákság, bár még nehezen tudják letörni a hosszútávú optimizmust.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?