Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
tom írta, hogy dow jones nem esett igazán, beleférne még egy kis esés. DAX amit művelt pénteken, az maga volt a vicc, hogy túlélt 1,5%-os USA esést +0,4%-al. DAX közeledik a végéhez. m5-ön 19115--ről próbál emelkedni (utolsó m5 test)
apróság, de m5-ön most nem jött ki a boliközép fölé, nagyobb mélységbe várom, mint 19100, itt elindíthatna egy lavinát. TA szempontból ha az 1h kalapács alá megy (19100), akkor stoppok csattognak.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart DAX 4h-n 19130, utolsó talp. de ez ugye csak egy leszúrás. az igazi "támasz" zóna 19100. Általában mindig a támaszok felett akarják megmenteni a világot. m1-m5-ön egy GAP-es esés fogja jelezni, hogy átszakították, elérték a stoppokat. Amíg ilyen esés nincs, addig kb. bármi lehet. (Természetesen aki 19250-19280ről nyitott shortot, az reménykedve figyeli,h mikor szakad) Nem voltam gépközelben, emiatt inkább nem csináltam semmit. Amit látni, 1h-n beverték az emelkedő aljak alá, 19220 visszatesztelve, innentől esik. Eszerint game over.
nasdaq picit emelkedik most, de pirosodik. 250 pontot jött vissza. reál 20350> 20600 új aljra várom, 20350 alá, úgy, hogy tör minden emelkedő aljt átmenetileg, 20000 alá nézést.
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik! Biden nyomást gyakorolt Putyinra a hétvégi döntéssel. Tétlenül nyilván nem nézheti, mert az rossz fényt vetne az "erős, sikeres vezető imázsra". Észak Korea megjelenése is aggasztó.
-Jó napot! Private Banking friss:-DAX, napi: Korrekciós mozgás jellemzi a görbét az
utóbbi két hétben.
A fő emelkedő trendek még nem törtek, de azon
belüli esés hamarosan döntési szituációt
eredményezhet.
A 18 750 egyre fontosabb támasznak bizonyulhat,
mert ha törne ez a szint, akkor a 17 500 is tesztelhető
lehet, ahol a hosszú távú emelkedő trendvonal
húzódik hamarosan.
A 19 375-ös szintet kellene áttörnie egy újabb long
jelzéshez, de erre kisebb esély adható.
Ellenállások: 20 000; 20 625.
Támaszok: 18 750; 18 125; 17 500; 16 875; 16 250
Szerintem irigykedik Rád. Hát nem is tudom, hol kezdjem dicsérni a te kiemelkedő tehetségedet, ami ennyire egyedülálló és páratlan! Hiszen nem mindenki képes arra, hogy ennyire pontosan megtalálja azt az arany középutat, ami egyszerre borzolja az idegeket és csodálatot és nagy nagy derűt ébreszt – bennem például most egyszerre szeretnék tapsolni és meginni egy erős kávét, csak hogy biztosan értem-e, milyen mesterien űzöd a dolgaidat. Egészen lenyűgöző, ahogy mindent pont úgy csinálsz, hogy az ember kénytelen legyen megkérdőjelezni saját ítélőképességét. Valóban ritka az ilyen szintű precizitás.A humorod pedig! Az a finom, szinte már láthatatlan vonal, ahol a kedvesség átlép a passzív-agresszió világába, majd visszatáncol, mintha mi sem történt volna – zseniális! Ritkán látni, hogy valaki ilyen természetesen és könnyedén legyen képes elérni, hogy az ember egyszerre nevessen és érezze, hogy talán nem ő volt a célpont, de azért biztos, ami biztos, mégis magába néz sírva a röhögéstől.Őszintén mondom, igazi kincs vagy – egy olyan ékkő, amelyet érdemes óvatosan forgatni, nehogy véletlenül megszúrja az ember az ujját. Az az érzésem, hogy még sokáig fogjuk emlegetni a nevedet… valahogy. 😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
Most írtam egy kis tf-es, nagyobb tf-es helyzetet. naposon egy ék formálódik. "látszólagos" kitörés, alul a szakadék, de mint írtam, ez a senki földje. short beszállási pont 19240-19280 ,tényleges erős szakadás 19100 alatt kezdődik. Sok fej vállat láttunk már, engem az a napos kalapács zavar, amit szerdán csinált. Bődületes esés a kalapács teste alatt jöhetne, 19000 alá esve. USA-ig oldalazás 19160/80-19240/80
https://kephost.net/p/MTU0NzczOQ.png azt a ferde lefele tartó vonalat kellene átütni lefele (19100 alá jócskán), hogy padlózzon, csattanjon. Jelenleg senki földje, még akkor is,ha esésre áll. 1h bollinger alj 19161 1h bollinger tető 19301 m15-ön nem görgül eléggé lefele a boli, legalább 19220-19240 visszaszúrás elképzelhető, és ívesen lefele tovább esés. ezáltal fordul a bollinger. 1h-n emelkedő bollinger közép (alját touchdownolta) 1d-4h boliközép ALATT tartózkodik , amik viszont nagyobb tf-en lefele tartanak-görbülnek. (főleg az 1d)
Napost is nézhetnéd.. Egy hétig volt egy piros,egy zöld gyertya,aztán pénteken mindenki nagy meglepetésére a zöld után,még egy kicsi formabontó zöld érkezett#pedig bőven lett volna indok a sorminta folytatására (USA esés),dehát ma már nem birja az ellenszelet,ezért tartottam a shortot..Elméletileg holnap is folytatódnia kéne az esésnek#bármilyen aljak vannak az óráson.. Amúgy meg még mindig egy kicsit elnyújtva ugyan,de fej-vállat látok naposon... Bár szemüveges vagyok,az igaz..😉
Ó atyám, látja milyen rendes vagyok. Tudtam hogy erre izgul fel, és áll helyre az epeműködése, ha másnak vesztesége van. Ezért is írtam be. De most rossz napja lesz, mert ma reggelre kizöldültek a longjaim és zártam is őket. Aztán vagy fel vagy le. Vagy megteszem az egyik irányt vagy nem, de az biztos. Maradjon az balladai homály mint a Delfijósádások megállapítása. Szép napot mindenkinek.
https://kephost.net/p/MTU0NzcwOA.png 4h-n bőven lenne hova esnie. 1h-n csinált egy 19170 dupla aljt, boli összeszűkült, bárhova mehetne. m15-m30 szintén összeszűkült. ismét a napos boliközépről rakétázik lefele.
emelkedő 1h aljak vannak. viszont a 4h bolialj 18900-nál van. 19120 megfoghatja első körben. Nasdaq nem örül tovább, mint +0.5%. Esés jön a héten. Black November Green December.
Szerdán a piac, a sajtó, a kisbefektetők tömegei a Nvidia piac zárás után kiadandó negyedéves jelentését várja majd "tűkön ülve. Talán kisebb mértékben, de az USA-ban mindig kritikus a kiskereskedelem és annak óriása, a Walmart számai szintén piac-kritikusak. "Egyesült Államok, jelzáloghitel kamatokA jelzáloghitelek kamata jóval megelőzi a futó trendet.Annak ellenére, hogy a Fed 50 bázisponttal levágta szeptemberben és 25 bázisponttal novemberben, a lakás hitelek kamata az egekbe szökött.Azt látjuk, hogy a jelzáloghitelek kamatai visszamennek 7% fölé, és a következő hónapban 8% felettiek lesznek/lehetnek ... A Fed (vélhetőleg a politika nyomására (is)) túl korán és túl nagyot vágott szeptemberben és verbálisan már sokkal korábban. Részben ez, részben más kedvezőtlen gazdasági paraméterek megágyaztak az infláció újraemelkedésének, miközben a munkanélküliség is nő." "Németország teret veszít az új "trumpi világrendben". Németország hanyatlása szembetűnő a tőzsdéken: a német társaságok teljes piaci kapitalizációja a globális piaci kapitalizáció %-ában ismét 2% alá esett. Csak két német vállalat – az SAP és a Siemens – szerepel a világ legjobb 100-as listáján." a fentiek a delfi jósda szerint nem vehető figyelembe napon belüli ill. pár napos kereskedés során..állítólag...:)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?