Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
későn szálltam be, de már ki is szálltam átmenetileg. 19165-nél. Lehet, hogy jó, de már rég zárta. valahol 19320 körül., ha jól láttam, bár lehet nem ő volt. fene se tudja. az 5000db-osok "tudnak valamit".
2 elég komoly gap volt. ami látható volt, talán a daxnál. Dow jones +0,1% egész nap szinet, dax meg +2% korrekciós. ma visszaadja. FED közlemény: "nem félünk az inflától.." de félnek.
Árfolyamnyereség-Adó (SZJA)Magyarországon: Az euróban megvásárolt részvények árfolyamnyereségére 15%-os személyi jövedelemadót kell fizetni, amelyet a nyereség realizálásakor (eladáskor) kell figyelembe venni.Fontos, hogy a nyereség meghatározásához az eladási és vételi árak különbözetét forintban kell kiszámolni a Magyar Nemzeti Bank napi árfolyamán.EHO: Jelenleg árfolyamnyereségre nincs egészségügyi hozzájárulás (EHO) kötelezettség Magyarországon. https://www.opcioguru.com/blog/opcios-kereskedes/1640-usa-adoegyezmeny-hianyanak-hatasai
Elnézést, ha offtopik. Kérdés: a frankfurti tőzsdén euróban megvásárolt Tesla/NVidia részvény milyen adózást von maga után? 15% vagy érvényes rá a kettős adóztatás? (Nem osztalék miatt, árfolyamnyereséget szeretnék elérni.) Köszi a válasz!
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?