Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Voltak itt érdekes várakozások 18220-nál, amikor írtam,h a DAX felfele erőlködik, nem akarja elengedni a 18220-at, és most 18720-nál van. "Várjam meg a nap végét". Nem akarom visszamásolni, mit írtál:). Természetesen nem mutogatni akarok, mert a logikus a borítás lett volna. De nem borítottak. De értem amit írsz, a jószándék vezérel. "Amíg van tőke". Régi hibám egyike,h felfele long közben nyitogatok shortokat, közel a tetőhöz. Majd amikor igazán fordul, vagy fordulni látszik, akkor nem nyitok, és végignézem a 200-300 pontos esést, ami simán +ba hozta volna a korábban zárt - veszteséges - pozijaimat. De én azt szoktam mondani,h ha úgy látom,h még észak, inkább zárom, és próbálok egy ideálisabb beszállót keresni. Ebből a szempontból fejlődtem. Anno képtelen voltam - nem akartam pozit eldobni, mondván, 1x úgyis fordul, hát nem fordult. Abból a szempontból továbbra is szar a logikám, hogy feleslegesen nyitok pozikat, amivel ég a guba, tőke.egy része. Ahelyett, hogy kivárnám, hogy tényleg fordul. (úgy mint a nasdaq,h .-2% után +2%? na ez a baj) Tegnap írtam, hogy GAP-el nyithat, milyen napot várnék. 18730 kérdéses, de én 18780-at tippeltem, hogy azt megküldi, és utána fordul. Ott járt ma 18730-nál, meg se fordult egyelőre a fejemben, hogy ott nyissak. 18780-at szeretnék látni. A séma szerint túllövi a pénteki csúcsot, ami 18730 környéke volt. bár csinálhat egy duplacsúcsot is, akkor innen nincs tovább, de írtam. várok.
Neked kereskedési kényszered van? Holnap kedd lesz,olyan nap kb.mint a mai.. Szerdán este lesz a kamatdöntés nem? Arra adnak valami reakciót,és csütörtöktől lesz érdekes hogy akkor most lesz-e irányváltás,vagy megy tovább felfelé..Nem kell ezt siettetni.. Meg kitalálni sem kell.. Figyelni kell,ennyi az egész.. És még akkor is lehet,hogy fals irány lesz az elején. .
Az IBKR-nél FDAX-ra (25 EUR/pont) ezek a letéti követelmények: . Margin Requirements Per Contract Initial (long) . 40561.20 EUR . Maintenance (long) . 33801.00 EUR . Initial (short) . 43803.71 EUR . Maintenance (short) . 36503.09 EUR . FDXM-re (5 EUR/pont) ezeknek az ötöde, FDXS-re (1 EUR/pont) az 1/25-öd része. Ha nagyobb tőkeáttételt akarsz, akkor a német turbó certik használhatók (1-2 pont spread, 08-22 óra között kereskedhetők).
https://www.investing.com/currencies/usd-jpy JPY már 140 pánikos nap végén 143 volt, amikor a JPY korrigált 150-ig. Azóta 140, senkit nem zavar. Főleg ha FED kamatot csökkent, BOJ meg kamatot emel. JPY kinéz egy 125-nek........
Holnap reggel/délelőtt itt leszel? Van egy megérzésem, mi lesz holnap. https://kephost.net/p/MTQwMTYwNw.png DAX futi +60 pontra van a 17:30-as zárótól https://www.investing.com/indices/germany-30-chart durván 18630-640 körül zárt, tehát nagyjából 18700 körül járhat. Holnap reggelre várnék egy MAX körüli nyitást (17000-720 körülit (mai naphoz képest egy GAP-est), amiből elindulnak északnak, majd ebből fordul, és pirosodik.A mai nap mellette oldalazott az erős zöld péntekinek, úgy, a pénteki tetőt sem érte el.Ha 18780-ig feljön ezen a charton, én tolok rá egy shortot: https://www.investing.com/indices/germany-30-chart
Nincs.. De nem egészen értem,hogy miért akarsz határidőzni? Cfd -ben pl 0.1 egységnyi shorthoz,longhoz 912.000 ft kell. 50 százalékos fedezetlenségnél zárják a pozit.Bármikor adhatsz vehetsz folyamatosan. Az Erste féle Bux határidőnél sok esetben nincs a vételi oldalon senki,vagy csak nagy árfolyamkülömbséggel.. A certiknél meg nagy a spreed,plusz a költség,és még az árjegyző is eltűnhet,plusz korán bezárnak..Szóval nyiss cfd-s számlát,aztán annyi kontraktust nyitsz,amennyi pénzt ráutalsz a számlára.. 0.01 a legkisebb egység,annak ugye 91.000 ft körül van a fedezete..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?