A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Arról nem is beszélve , hogy a bérleti díj jelenleg csak "hab a tortán" a városokba főleg Budapesten az ingatlan árak 10-20 % al mentek fel.. tehát bomba befektetés.. még egy ideig , de a sima áremelkedést félre téve is még jó üzlet..
Kicsit emlékeztetsz magamra kb. hasonló pályát jártam én is be.. Első hiba amit elkövettél .. Ha örökölsz ingatlant nem eladni kell ( főleg ha jó helyen van) hanem kiadni. 6-7 % os hozamot lehet elérni adózva csak a kiadással (közjegyzői szerződéskötéssel)... Ez többet hoz minimális kockázattal mint egy 5 éves infláció követő prémium állampapír.. Én is "eltőzsdéztem" fiatalon egy lakás árát tudom miről beszélek az elején nyertem aztán masszív bukó lett az egész ( áttőzsdéztem a 2008 as válságot) Ha már eladtad a házat jobb helyen vehetsz 1 éven belül újat és még illetéket se kell fizetned érte.. így kiadhatod vagy ha semennyire sem akarsz kiadással bajlódni menj be az államkincstárba és nyiss tartós befektetési számlát 5 éveset és tedd be az összes pénzt 5 éves prémium magyar állampapírba 4- 5 % os hozamot elérsz vele kamatadó mentesen ezzel a módszerrel.. Azóta nekem nem akarok hencegni , de nem 1 lakás van kiadásra és van bőven állampapírom is.. Bitcoint hasonlókat felejtsd el de nagyon még a tőzsdét is , mert nemsokára tényleg jön egy jókora válság várhatsz 10 évet mire újra 0 án kiszállhatsz a tőzsdéből is azt hiszem. Egyébként se érdemes bányászni sem kb. 2 szer többe kerül magyar áram díjjal bányászni 1 bitcoint mint amennyiért megvennéd a piacon.. (bányásztam is - Kínában is veszteséges le is állnak a bányák rendesen) de lesz még lejjebb is masszív medve piacba vagyunk nem sok érték van mögötte még fél 1 évig tuti esni fog és 1000 dollár se biztos , hogy megfogja. Remélem segíthettem.
Szerintem a többség mellettem áll, aztán, ha a sarki fűszeres is BTC-ben kéri a fizetséget, majd beállunk a sorba. Nem mondtam, hogy lehetetlen. Úgy van, mint az időjárás, amire azt mondják, hamarabb fogják tudni befolyásolni, mint percre pontosan előrejelezni. Mire elsöpörné a pénzügyi rendszert, addigra már nem lesz mit. Teljesen más alapokra helyezik majd azt. Most úgy ujjongtok, hogy lehet vele fizetni, mintha mással nem lehetne, feltaláltak volna egy mindent megváltó újdonságot. Pedig csak a fiat-ot utánozzák. Már az sem csoda, hogy telefonnal integetve is vehetsz bármit, nem kell hozzá sem bitcoin, sem blokklánc. Esetleg valami újdonság??? Ha jól értelmezem, az LN hez sem kell blokklánc, kikerülik, mert nehézkes.
Ha már neked nem kell akkor más miért is akarná... Végülis... Jössz itt a sarki fűszeres példáddal.... Szerintem ha rajtad múlna még mindig Pentium 1 gépeket használnánk mert minek gyorsabb számitógép ha ez is működik :D :D
Törölt felhasználó2018. 12. 11. 14:27
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ez nagyon jó! Semmi más nem hiányzik az életemből, csak hogy Botswanaban csináljak tranzakciót. Sajnos a sarki fűszeresnél nem fogadják el, sőt, a környékünkön az 1 ujjamon is meg tudnám számolni, hol fizethetek vele.Az értékmegőrzést magyarázhatod annak, aki 18 ezerért vette és most azzal fizet, vagy aki a lakásáért cserébe elfogadta és nem váltotta át fiat-ra.El sem tudom képzelni, hogy hogyan oldják meg most a kereskedők, hogy össze-vissza ugrál az árfolyam, vagy lenyelik a veszteséget, illetve amit tegnap nyeretek, azzal kikompenzálják? Az értékmegőrzés és a fizetés az két ellentétes dolog. Ha kiadod a kezedből az már nem őriz semmit, ha meg a párnacihába teszed, nem nagyon fizethetsz vele. "Ára már mindig lesz a Btc-nek." ára van de értéke nincs. amint elveszted a "hozzáférési kódodat" az gyakorlatilag eltűnt az éterben. Ahogy már kb. 20%-a az összmennyiségnek. Ez az egész nagyon hasonlít az erzsébetutelványhoz. A kereskedő elfogadja, mert a vevő az úr, de úgy kell neki, mint púp a hátára. Folyamatosan átváltogatni, nehogy bukjon rajta. Reggel óta úgy 4%-ot!
" A kriptobarát Cash App megelőzte a PayPalt a Google Store-ban A Square Cash App-je átlépte a következő mérföldkövét: az amerikai Google Store-ban átvette a vezető pénzügyi alkalmazás címét a PayPaltól.
Az alkalmazás, amivel fiatpénzt és kriptovalutát küldhetünk egyik
telefonról a másikra, az idei elképesztő növekedésével lett a
legnépszerűbb, elsődlegesen az ezredfordulós generáció körében. ...A vállalat CEO-ja és alapítója Jack Dorsey is megmondta: ő a jövőben a bitcoint az internet valutájaként látja." https://www.bitcoinbazis.hu/a-kriptobarat-cash-app-megelozte-a-paypalt-elso-a-penzugyi-google-store-ban/ Üdv
Köszönjük , hogy ugyanezeket a gondolatokat hetente legalább 3x megosztod velünk :)
Törölt felhasználó2018. 12. 11. 12:54
Előzmény:
törölt hozzászólás
"A világ folyamatosan változik, azok járnak jól, akik ezeket a
változásokat képesek időben felismerni és súlyának megfelelően kezelni." -ezt pontosan leírtad, de a korán már megvolt. Satoshi az elején félretett magának 1 milliót, hátha felmegy az ára 1 dollárig és már milliomos is lesz. Ennél sokkal jobban megtolták a szekeret és akik fillérekért vették, bizony dúsgazdagok lette, annak ellenére, hogy több mint valószínű, sohasem használták fizetésre. Akik fizetnek vele, megnyugodhatsz nem lette gazdagok. Az egész akkor kezdett el emelkedni, mikor a spekák mögé álltak és elindult a beetető gépezet. Akkor még két játék között a tinédzserek bányászgatták, aztán ugrottak rá a befektetők és szépen átvették a piacot. Bitosan ki fogják venni belőle amit lehet, még nincs vége a játéknak. A technológia használható, de maszek világpénzt nem engednek belőle csinálni. Annál nagyobb hatalma van a FIAT kibocsájtóknak.
Törölt felhasználó2018. 12. 11. 12:41
Előzmény:
törölt hozzászólás
Semmi gond, ha nem látod, hogy a csoda emelkedés egy lufifújás. A spekák örültek az eddigi 5 -szöri összeomlásnak. Nulláról könnyű sokat emelkedni, főleg ilyen pénzügyi környezetben, ahol a pénzbőség nagyon bátorrá tette a befektetőket. Hiszen ez csak elemlkedni tud, de a fák nem nőnek az égig. Gondolj bele, hogy ez egy digitális jel, pontosabban még az sem. Gyakorlatban meg sem jelenik. Azon csodálkozom, hogy valakinek eszébe jutott elfogadni valamiért. Igaz, a már kidobásra szánt hamburgert adtak cserébe, ha jól emlékszem 10 ezer darab BTC-ért. Két bányász szórakozásából micsoda piramis épült. Nagyon jól megmenedzseltékezt a projektet, mindenki csak a pénz húzza ki belőle.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046