A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Egy hétköznapi ember számára a pénz tulajdonságai közül az utalás a legkevésbé fontos. Inkább, mint csereeszköz és értékmérő használja. Mindkettőre alkalmatlan a BTC egyelőre és nem igazán látni erre megoldást.
Tudtommal ecuador és venezuela bocsátott ki eddig elektronikus pénzt. Egyik sem decentralizált átutalási renszert használ. Várjuk ki mit lép kanada. Ők megosztott könyvelést akarnak használni. Szerintem bármikor előállhat valamelyik vezető gazdaság a saját elektronikus pénzével ami megosztott könyvelésű rendszert fog használni.
Most is van már ilyen stabil coin. Normálisan könnyvvizsgált Goldmanes hátterű ha jól tudom. Több is. Nem kamu tether. A lényeg h ezek mögött van valaki vagy valami, pont ezért nem független, tehát nyomába se érhet btcnek.
Istenem, talán mert szted a cigi is többet tud, mert olyan ostoba vagy azért. És mert többek között ez is nagy előnye btcnek. A semmin jól elmolyolgat pár célgép, sok hülye igaz?
Nem én fogom klonozni, hanem a jegybankok és valószínűleg stabilabb eszközök lesznek, mint a magán kibocsátok próbálkozásai, így használhatók lesznek Az értéküket majd eldönti a piac. Nem igazán érted miről írok. Lesznek a fizetőeszközként használhatatlan instabil, volatilis magán kibocsátású kriptok és lesznek a központi bankok által kibocsátott stabil, használható kriptok. Elképzelhetőnek tartom még, hogy nagy cégek(amazon) is kibocsát saját elektronikus pénzt, ezeket is majd beárazza a piac. Gondold végig, hogy mi a fedezet egy FED által kibocsátott, egy Amazon által kibocsátot és egy Satoshi által kibocsátott elektronikus fizetőeszköz mögött. Te melyiket használnád fizetésre? Egyébként CAD coin már kisérleti stádiumban van tudtommal. Szerintem az első hivatalos jegybanki elektronikus pénz bevezetésével szinte teljesen osszeomlik a magán kibocsátású szektor. Hozzá teszem ez csak a véleményem, nem látok a jövőbe! :)
mint alább írtam van benne egy adag kaján rosszindulat, többek között ezért nem állok már vele közvetlenül szóba több mint egy éve de hidd el nekem vannak itt sokkal rosszabbak is nála...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046