A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
"akkor is nagyságrendekkel hatékonyabb lehetnének, ha szimplán valamelyik ma létező fiat pénzhez kötnék őket (USD, EUR, CHF, bármi) " Látod látod, itt látszik, hogy mennyire csőlátásod van és, hogy még mindig nem érted pl a Bitcoin lényegét és , hogy miért annyi amennyi ..
nem is beszélve arról, hogy a bitcoin a mai formájában méregdrága, csiga lassú és napi pár százezer tranzakció mellett is az összeomlás szélén áll hááát... finoman fogalmazok azzal, hogy (pénznek) nem meggyőző... piramisjátéknak persze kitűnő, ezt nem is vitatom:)
végignéztem, de a "megosztott főkönyvi technológia = új pénznem" logikai bakugrás továbbra sem meggyőző ilyen rendszereket új pénznem nélkül is lazán lehet működtetni, mi több továbbmegyek: még akkor is nagyságrendekkel hatékonyabb lehetnének, ha szimplán valamelyik ma létező fiat pénzhez kötnék őket (USD, EUR, CHF, bármi) jelenlegi formájában a koncepció pénzként egyértelműen megbukott de lehet, hogy nem is arra szánták:)
Azt csak az tudja, aki tudja manipulálni az árfolyamot. A mozgása éppen olyan megmagyarázhatatlan, mint az értéke (0). Csak az ára adott és stabilan másodpercenként változik. Ezért ideális spekulációs eszköz, mert keresni csak a mozgásokon lehet és a cryptókból óriási a választék.
Nekem a Krakenen van Rippel-em. Ott vettem és valszeg ott is fogom eladni, de ki is küldheted külső walletba. Ami szimpatikus a Krakennél, hogy depositba elfogad nagyon sok coin-t egyből regelés után..
inkább mázlista mint ügyes! bevoltunk rúgva haverékkal egy hétvégén és felbuzdúlva a BTC sikerein (azóta lufi - bár csak akkor vettem volna) bevásároltunk filléres coinokból, most jött el az idejük ;)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046