A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Nem varok semmit, csak elkepzelhetonek tartom.... Amire jo eselyt adok (mint korabban irtam hogy 2024-re az arany arfolyama 2400-2700$-os arfolyamot elerheti)... nem jelenti azt hogy nem lehet kevesebb vagy tobb,de erre van a legnagyobb esely a mi modelleink alapjan... bar az elmult 2 evet figyelembe veve ez inkabb 2400-2550-re modositanam... egyetlen olyan blockchain alapu krypto van ami kiallta mar az elmult 9 ev osszes tamadasat ez pedig a BTC....a tobbi altcoint nem kellene 1 oldalra helyezni vele... ido pedig eldonti hogy valoban kepes-e ill. jobban orzi a penz vasarloerteket mint a USD esetleg EUR...
azaz több mint 150-szeres hozamot vártál.. ezen a ponton idézzünk újra Alan Greenspan remek esszéjéből: "More important, the commodity chosen as a medium must be a luxury. Human desires for luxuries are unlimited and, therefore, luxury goods are always in demand and will always be acceptable." http://www.321gold.com/fed/greenspan/1966.html azaz valódi pénz esetén mindössze értékmegőrzésben reménykedik az ember nem pedig a csillagokba menő árfolyamban... az értékmegőrzésre pedig a nem-monetáris felhasználás és az "exkluzivitás", azaz a limitált mennyiség a garancia a kriptok ezeknek a feltételeknek nem felelnek meg nincs nem-monetáris felhasználásuk és értékmegőrzés helyett spekulatív céllal veszik őket ráadásul korlátlan mennyiségben lehet őket előállítani, fillérekért... ezzel szemben a nemesfémek karrierje nem úgy indult, hogy valaki elhatározta, hogy "pénzt" csinál belőlük, hanem már évezredekkel korábban igen nagyra értékelték őket és ezeket valóban igen drágán lehet előállítani, nem kell "virtuális bányászatot" imitálni ehhez...
Nem vagyok meggyozodve rola hogy piramisjatek! Nem allitom hogy nem lehet belole mania...de ha az lesz szerintem a mania sokkal nagyobbra fog fuvodni mint ahogy azt kepzeljuk... az hogy rossz ervek menten belevettem, ez igy ebben a formaban nem fedi a valosagot... vasaroltam belole mert elkepzelhetonek tartottam hogy 1 nap az arfolyam elerheti 1 nap a 40K-s arfolyamot...es az elkepzelesem 50%-at mar teljesitette az arfolyam bar en erre tobb mint 10-15 evet adtam... Tobbszor leirtam, hogy mekkora lehetosegek vannak a blockchainben, BTC-ben... blockchain technologia nem kulonitheto el a BTC-tol... Mondhatnam a tojasbol es vagy csirkebol nem tudod csak ugy a feherjet eltavolitani... Ugyan ez igaz BTC-re ill. blockchainnel kapcsolatban... BTC a legnagyobb blockchain es nyilvan ez van kiteve a legtobb kulso es belso tamadasnak es ezt probaljak kulonbozo erdek csoportok a maguk elonyere forditani... Az elmult evben egyre tobb problema keletkezik, ez mindig is igy volt uj technologiakkal...es kulonbozo emberek, csoportok kulonbozo megoldasokkal probaljak valtoztatni formalni ezt a technologiat.... BTC amirol 2-2,5 evvel ezelott irtam mar nem ugyan az ami jelenleg; es a BTC amirol ma beszelunk nem ugyan az lesz 1,2,3 ill. 5 ev mulva... Nem allitom hogy nem szeretem amikor beigazolodik, hogy 1 korabbi feltevesem igaznak bizonyul,de tudom hogy az kesobb akar hibasnak is bizonyulhat es ez forditva is igaz lehet. Nem tudom, hogy mit hoz a jovo, probalok penzt keresni a piacon a kulonbozo lehetosegbol... Nem gondoltam volna hogy a 2017-ben letre jovo profitom jelentos reszet a kryptok hozzak,de a nemesfem banyaszok es uranium banyaszok kevesbe szerepeltek jol, nyilvan ez nem jelenti azt hogy iden esetleg jovore nem valtozhat es lehet hogy akkor a rv befekteteseim fognak jobban teljesiteni es a kryptok rosszabbul.... Nem hiszek a ripple-ben,de volt 20cent korul jo nehany darabom, mert tudtam, hogy az erteke joval feljebb mehet akar 10 vagy 100$-ra,de turelmetlen voltam es 22-24cent korul visszavaltottam BTC-re....(mit erek az igazammal ha nem keresek penzt???) ezert nem lovaglok azon annyit hogy kinek van igaza vagy sem mint sok kezdo ill. demobajnok es elmeleti okoska, mert csak az szamit hogy minnel kisebb kockazatott valalljak a lehetseges hozam ill. nyereseg eleresehez....(hozam/kockazat arany) A nap,het,honap, negyedev ill. az uzleti ev vegen azonban az szamit hogy milyen eredmenyt er el az ember, nem pedig az hogy igazam van vagy sincs... 100K-nal meg majd azt fogjak mondani jo nehanyan hogy szerencsem volt, 1M$-nal meg hogy a h@lyenek van szerencseje, en meg azt mondom, hogy mit erek az igazammal ha nem kereskedem le??? Nem tervezek olyan eletet, hogy 1 nap a kocsmaba ulve azt meselem a mellettem ulo alkoholistanak, hogy kepzeld tudtam hogy a BTC arfolyama ill. kryptok arfolyama elerheti a Nasdaq lufi nagysagrendjet ill. az az eszkozosztalyban benne van, volt 1000-10000-szeres lehetoseg,de nem adtam neki eselyt....es ha akkor vettem volna majd a csucson adtam volna akkor en lennek a kornyek legtehetosebb embere... Inkabb ugy szokott lenni, hogy 1 normalisabb etteremben azon filozunk, hogy miben van a kovetkezo nagy lehetoseg...
Figyelmetlen vagy! Nem 4000 hanem ~4500$-nal szalltam ki a tokeatteteles pozikbol ill. adtam el 1 jelentos reszet a BTC-imnek....(mert az hozott 1 uj kereskedesi szamlat). Ha figyelnel akkor tudnad, hogy 100k-nal es 1M$-os arfolyamnal is fogok eladni ha az arfolyam eleri azt a szintet es azt is leirtam hogy az utolso BTC-met (1 teljes BTC-t soha nem fogom eladni), hanem a csaladome marad. Egyebkent nem csak adok de idonkent vasarlom is, peldaul November vegen vasaroltam es ra 2-3 hetre eladtam a tokeatteteles poziciomat, csak ez a pozicio tobbet hozott, mint az eredeti befektetesem volt a BTC-imen. Peldaul 1300$-nal vasaroltam BCH-t ujabb kitoresre spekizve majd eladtam az osszes tokeatteteles pozimat 2500-3000$ kozott, viszont jo nehany BCH-m es BTG-m is van.... Arrol is tobbszorosen irtam, hogy nehany ICO-ban is reszt vettem... Egyebkent a forum szempontjabol teljesen mindegy hogy en mennyi penzt keresek vele; raadasul penz ill. toke egy nagy relativ dolog... Az egyik ismerosom korabban megkerdezett, hogy mibe fektessen mert a munkahelyen bonuszt kapott ( tudom rola hogy eleg komoly rv es ingatlan portfolioval rendelkezik) ajanlottam neki BTC-t es 2 ceget, azt hittem 1-2 ezer$-rol van szo... o pedig 500$-on vasarolt 10BTC-t ill. vasarolt mindket cegbol....(az egyik ceg erteke lent van kb.25%-al ; a masik tobb mint 100%-os profitban van; BTC-jen pedig van tobb mint 170K-s profitja)... Van Dash-em, Zcash-em is sajnos LTC-bol 1300%-os profit utan megvaltam. Ha pedig a portfoliomon belul 1 bizonyos szazalekot elernek a kryptok akkor adnom kell, teljesen mindegy hogy mit gondolok mert minden penzugyi poziciot hasonloan kezelek, attol fuggetlenul, hogy buza,cukor, olaj, arany, ezust, rv esetleg krypto-k... Nyilvan egeszen mas ugy ulni poziciokban, hogy elmeletileg mar nem erhet el veszteseget az ember... ;)
egész konkrétan erre kaptad Greenspan anyagát... "Miért kellett volna konkurenciát "teremteni" a nemesfémeknek ill. milyen veszély miatt ?? " az mostani rendszerre nem a "kriptok", hanem a nemesfémek jelentenek veszélyt
"a mobiletelefonok ára speciel zuhanórepülésben van..." . Látszik, hogy az analógiát sem sirült megértened. Nem magáról a telefonról beszéltem és főleg nem egy adott készülékről, hanem a mobilról, mint rendszerről...
"a bankárcimbik találták ki az egészet, hogy olyan konkurenciát teremtsenek a nemesfémeknek, ami semmilyen veszélyt nem jelent rá" Ezt a gondolatsort nem értem, és amit belinkeltél se adott rá választ !!!
jellemző, hogy FED elnök korában sem tagadta meg ezt az esszét, Ron Paul-nak volt egy olyan sztorija, hogy egyszer egy sajtótájékoztatója vagy előadása után odavitte hozzá az 1966-os gondolatait tartalmazó esszét, mondván, hogy mi most erről a véleménye? és egyszerűen aláírta! dedikálta!
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046