A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Ha időt akarsz megspórolni visszafelé is olvashatod egy hónapot, ne a kommenteket, mert az ugye nem a szerző véleménye hihetetlen módon és hidd el a kommentelők 95%-ban kevesebbet tudnak az ottani szerzőnél (és ez pont hogy nem a kommentelők becsmérlése, de nehéz arra a szintre felnőni). Tudnám mit buktattál le, mindenki tudja, hogy ahogy most működik nem a legjobb, sőt szar, de fogd fel, hogy jön a jelentős javulás hamarosan! Ez az amit nem tud egy átlag user, ez az amire ráfekszik a bcash csapata és próbál előnyt szerezni amíg teheti, de ez az amiből profitálhat is egy befektető. Nincs mit! Majd egy év múlva keressük vissza ezeket a kommenteket ha még itt leszel!
"Egy weblapot vagy egy terméket az arra a lapra írt kommentek alapján
akarod értékelni? Ez érdekes eredményeket szülne itt is... Remélem ennyi
elég, hogy belásd, szamárságot írtál." vs. "Minden kétkedő olvasson variance.hu-t egy hónapig ha lehet és talán kinyílik neki a kriptovilág." Na most te mit látsz be a hülyeségedbe? Hívő egy dicsőíti majd a mantra bebuktatása után jön a megmagyarázás. Mint az elvakult hívőknél basszus. Kemények vagytok.
Egy weblapot vagy egy terméket az arra a lapra írt kommentek alapján akarod értékelni? Ez érdekes eredményeket szülne itt is... Remélem ennyi elég, hogy belásd, szamárságot írtál.
Te max. magadat égeted be ezzel. Ott is vannak friss olvasók, mindenkinek lehet véleménye. Jelenleg igen, elavultnak is mondható, de a tőzsde a jövőt árazza itt is és az úton lévő frissítések sok mindenre választ fognak adni. Én inkább hiszek egy IT szakembernek, aki érti is amiről itt szó van, mint akármilyen jött-ment fórumozóknak. De Te tudod.
"Minden kétkedő olvasson variance.hu-t egy hónapig ha lehet és talán kinyílik neki a kriptovilág." Annyira példálózol a variance-val, akkor azt miért nem említed, hogy ott pont azt beszélték az elmúlt hetekben a fórumozók az egyik poszt alatt, hogy a BTC milyen gyermekbetegségekkel küzd és abszolúte nem alkalmas azokra az "eszmékre" és "célra", amire kitalálták, mert technológiailag elavult? Ezt miért nem mantrázod errefelé? Te vagy a hívő én meg a szkeptikus és én égetlek be ezzel? Hát hogy van ez? :)
Tévedés, a bitcoin is tartalmaz olyan elemeket amivel alkalmas lesz okos szerződésekre is. Ezt nem én mondom a variance.hu-n olvastam, ahol a szerzővel nagy szerencséje van a magyaroknak, nemzetközi szinten is a top írásokhoz tartozik amiket csinál. Minden kétkedő olvasson variance.hu-t egy hónapig ha lehet és talán kinyílik neki a kriptovilág. Ha utána sem látja benne a lehetőségeket, akkor ez van, de az alapvető tájékozódás lehetőségét add meg magadnak, ha már ilyen szerencsénk van ezzel a bloggal. A gyors, olcsó, tömeges tranzakciók sem lesznek akadály - akár már jövőre. Ezt árazza a piac.
Te mondjuk reménytelen vagy :), de azért írok: Kb. már jövőre kijön a bitcoin fejlesztése ami nagy mértékben növeli a kapacitást (LN)+ egyéb technológiák, ekkor újra beesnek a tranzakciós költségek és a sok csak jelenben gondolkozó majd pislogni fog. Akkor már nem lesz akadálya a tömeges használatnak. Az árfolyam gyors változása meg addig lesz igaz, míg nem nő kellően nagyra hatalmas likviditással, egy idő után be fog állni egy szintre. Ez a dolgok természete.
:) A jegybankok úgy döntenek? Aztán mégis mit csinálnának? A legerősebb ellenintézkedés az lehet, hogy nem engedik felvenni hivatalos úton a coinos jövedelmet, de kétlem, hogy ez a kívánt út lenne, mert akkor más csatornák, akár a kp. fele mozdulna el a csere mikéntje, akkor aztán még ellenőrizhetetlenebb lenne, lásd Kína esete. Cserék betiltása? Nos épp kijövőben vannak a decentralizált cserék, amiket nem lehet lekapcsolni egy mozdulattal. Kíváncsi lennék mire gondoltak itt, igazából szerintem csak nehezíteni lehet, elodázni a még nagyobb elterjedését. Ezt meg már megtehették volna, mikor még senki nem beszélt róla. Nem tették.
Simán lemehet 8-9 ezerig is, akkor is illeszkedni fog még a parabolikus trendbe. Sőt kívánatos, hogy így legyen, persze akkor majd megint megy az óbégatás, ahogy sokszor láttuk.
Ez védi a hálózatot, vagy tudsz jobbat ami kellő pénzzel nem szétcseszhető? Elmenne ez egy teremnyi géppel is remélem tudod, azért van annyi gép a hálózatban, mert a hitelesítőknek, a bányászoknak megéri, így ráadásul biztonságosabb. Ehhez már túl sok pénz kéne egyszerűen..
kb. annyit, hogy a "hitetlenek" nem pénznek hanem piramisjátéknak tekintik és arra mutatnak rá amit a #3372-ben kifejtettem https://forum.portfolio.hu/prev/19526/5297549 míg a hívők "ignorálják" kb. a komplett monetáris történelmet és a HOPE bullshit-be helyezik a bizalmukat...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046