Gondolom azt a C opciot viccnek szantad :-)restoltesig mehet ilyen hangulatban de ebbol a jelentektelen foegalombol szerintem max oldalazas lesz tovabb 450ft korul.
aki még nem érti, az OTP szépen leírta: "1./ Az OTP Bank Nyrt. az Alapszabály 13.5. pontja és a KELER Zrt. Általános Üzletszabályzata szerint
a részvényekre az osztalékfizetés kezdő napjára, mint társasági eseményre vonatkozó tulajdonosi
megfeleltetést kér a KELER Zrt.-től. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2018. május 28., amely
napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt. névre szóló
törzsrészvény mennyiség jogosít a 2017. üzleti év után megállapított osztalékra. A tőzsdei fordulónap
(cum-dividend date, azaz az utolsó kereskedési nap, amelyen még a 2017. évi osztalékra való
jogosultsággal történik az adásvétel): 2018. május 24. Az ex-dividend date: 2018. május 25."
igen ilyen értelemben itt fordított oszti-rally volt, viszont az móka lenne h oszti előtt esik oszti kifizetés után emelkedik :)) mondjuk bármi megtörténhet.
igaz ennél a papírnál a 10 Ft mozgás amúgy is meglehet bármikor, csak a papírforma mára a -10 Ft lenne. csak blue-k esetén szokás az oszti összegével esni másnap.
ld még OTP, azt is ugyanígy tegnap lehetett utoljára venni, és alapvetően az osztalék összegével esett is (persze azóta már van mozgatás fel mert jó a hangulat), ezért volt nyitásban a másik 3 blue zöld az Otp mégis piros.
Osztalék: nem kell tenni semmit, tegnapi záráskor aki tulaj volt az kap automatikusan! (jún 4-től, tehát ne aggódjatok ha még nincs ott). Jól írta a kolléga, a T+2 miatt van a zavar, 28 a megfeleltetés napja, de aki tegnap záráskor tulaj volt, az még 28-án is ott lesz a részvénykönyvben... Portfolio is írta, hogy 24-én lehet utoljára venni, csak a címbe írták h 28-ig kell tartani, az zavart össze szerintem sok embert.. Ezért ma esnünk kéne papírforma szerint 10 Ft-ot, tehát ha esetleg ennél kevesebbet esünk, az siker! ezért írtam, h 450-et könnyen átütheti, és ezért gratuláltam tegnap Pamut-nak a május végi tippjéhez, mert így oszti után már 450 közelében maradunk szerintem.
Akkor most mi lesz az ev vegeig elerjuk Atika celarfolyamat 470ft-ot? Napi atlag kb 5 milla forgalommal.Gratulalok a papir szetk.......hoz tokeletesre sikerult. A cegvezetesnek pedig ahhoz,hogy ezt elnezi.
CIGPANNONIA kitartók