Szóval ennek az MRP részvényezésnek ilyen kis forgalmú papír esetében ez a hátulütője sajnos, hogy átkötésként megveszik egyben (319-en) majd kiosztás után rögtön megjelennek az eladóin hiszen pénzzé akarják tenni jutalmukat, és ez nyomás alatt tartja jó ideig az árfolyamot. A 30K is ki lett elégítve 327-en. Csodálom hogy még nem jelent meg nagyobb tétel valamivel lejjebb..
Bollinger ritkaságszámba menően szűk, mint az a nagyobb mozgások előtt lenni szokott... én TA alapon múlt hét péntekig vártam valami eseményt (elsősorban MA50, 100, 200 keresztezés, illetve MACross miatt). Ami késik, nem múlik.
Sőt pletykálnak az Allianzról, a Japán Post holdingról és a China Life Ins.-ról is. Igazából bármelyik lehetne a befutó. A kínait esélyesebbnek találom, mert sokat járunk oda diplomáciai tárgyalásoknak álcázva.
Lehet ők álltak be eladásra (pedig meg szokták határozni, hogy meddig nem adhatják el) sokkal lejjebb 340-nél, amikor megkapták ma a számlájukra. Megkapták ingyen és nekik mindegy mennyit kapnak érte, nem forintoznak. Akkor még van náluk vagy 60K. Jövő hét le (pár Ft), vagy helyben toporgás, amíg elfogy ezeknek a kedves vezetőknek a részvénye. Nem részvényt kellene nekik adni, hanem kirúgni őket a picsába, mert nem bíznak a cégben.
...és ezért az 5 FT pluszért vár a CIG-ben 2-3 hónapot, hogy kiszabaduljon, de 327-ön már nem adja oda egyben. (Pedig valaki nagyon örülne...). Ugyan már...
Hát nem tudom. Én inkább arra tippelek, hogy sajnos sokan szeretnének még a BÉT-ről kiszabadulni, és ezért minden hírre megpróbálják adni az adott részvénybeli pakkjaikat, lényegében diszkontálva, csak szabaduljanak valahogy. Jó példa szerintem erre a MOL ma délelőtti teljesítménye.
Hát ez sem igaz, hiszen az Alkusz piacon szedett össze 8%-ot azaz megközelítőleg 8 millió darabot... ésszel, türelemmel, de mint látjuk és írtam is régebben, , még mindig maradtak türelmetlen eladók ezen a szinten, szerintem még 2-3 %-ot be tudna gyűjteni itt, a piac tökéletesen a kezére játszik!
Igen, ezt nem értem én sem. Történik egy megrántás 340-ig, erre nem 339-345-ig tesznek be eladást, hanem 330-ra. Miért ? Ha csökkenést is vár nem úgy lenne logikus, hogy 340-től lefele beteszi 330-ig ? Honnan tudja, hogy nem vennék meg tőle 339-en ? Eddig (a megrántás előttig) miért nem volt eladó neki a 330-as eladása ?
CIGPANNONIA kitartók