Nekem az eredmény nem meglepetés. Eredetileg TA alapon vettem meg, majd a fundamentumok alapján kielemezve adtam el nyereséggel. Ennek a cégnek rövidre nem jók a kilátásai. Visszavettem, hogy talán majd valamikor jól fog prosperálni. A papír további 4 CAD-t is eshet még, tehát valahol 9 lehet az alja. Ha ennél többet esne, akkor az azt jelenti, hogy a szektorra évekig vergődés vár. Természetesen nem CFD-re vásároltam a részvényt. Nálam az alap, hogy részvényt az utolsó fillérig kifizetek. Fizikus barátom elmondása szerint, az atomenergia a nagy mennyiségben előállítható energiák közül még mindig a legolcsóbbak közül való. Noha atomerőművet építeni drága mulatság.
A cég tartalékai kellő magabiztosságot adhatnak a vezetésnek, és jól látszik, hogy a vállalatot megfelelően vezetik, takarékosak, már ha a számok a valóságon alapulnak. A világban nagy az atomerőművekkel szembeni ellenállás. Én azért egy 50-100%-os urán emelkedésre számítanék 2-4 éves távlatban, de ugye nem mindegy, hogy a Cameco meddig esik és honnan kezdi meg az emelkedést. Vagy lefelé gyűjtögetünk, amit nem igazán szeretek, mert a jövőben sok minden történhet, és ami most jó elképzelésnek tűnik, az rémálom lehet a jövőben. Azért sok sikert mindenkinek hozzá.
Ázsia: mérsékelt optimizmus
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019