kukutyinbenko

Regisztráció:
2008-01-21 17:38:38
Hozzászólások száma:
3 118
Utolsó hozzászólás:
2019-02-15 12:53
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 2
Népszerűségi: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-04-01 15:32-ig (9 nap, 23 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-02-15 12:53:23
mutat
Európa-rekorder naperõművet épít Magyarországon az Audi és az E.On #2
Remélem sokan követik a példájukat. Ennyit arról hogy majd a németek fogják megvenni a felesleges paksi áramot. Már itthon sem biztos, hát még ott...
2019-02-11 15:56:51
mutat
25 millió forint ingyenpénzhez juthatsz az Orbán-kormány új csomagja után #95
Az is egy lehetőség, viszont arra lehetne indítani egy társprogramot, aminek  keretében német polgárok fordított "eltartási szerződést" köthetnének magyarországi szülőkkel gyereknevelésre. A program végén az itteni fiatal tanulmányait társfinanszírozó német eltartóra szállhatna az itthon hagyott üres ingatlan, annak nyugdíjas éveire. Ráadásul papíron ez még szinten is tartaná a honi népességet. Sokáig már nem tartható úgysem, hogy a kint született kisembereket is nálunk számolja el a KSH. Lassan kezdeni kell valamit a statisztikai sorok között megbúvó magyar állampolgárnak született/elkönyvelt, de valamiért itthon iskolába nem járó gyerekekkel is.
2019-02-11 15:16:30
mutat
5 bomba meglepetés, ami ma derült ki a tegnapi Orbán-csomagból #14
1, legfeljebb azért mert ők megint nem kaptak még lehetőséget sem (valós lehetőségről regélek, nem elviről)
2, elég visszás prolizni egy ilyen tahó "elit"-tel megvert országban. Kezdve a capo di tutti capi-tól , Nemstróman Lőrincen át, egészen az utolsó lokális hűbéresig...
2019-02-11 15:03:10
mutat
25 millió forint ingyenpénzhez juthatsz az Orbán-kormány új csomagja után #92
" inkább az újlakásépítőkről"
És azok nagy része nem szektás?  Rajtuk kívül csak azoknak érte meg akiknek az első kihirdetéskor (sokkal szigorúbb feltételek mellett) megvolt már a telek, zsebben a pénz az építkezésre és szinte azonnal tudtak kezdeni.
2019-02-11 14:45:33
mutat
25 millió forint ingyenpénzhez juthatsz az Orbán-kormány új csomagja után #90
A CSOK sokkal inkább a már meglévő szektások kistafírungozásáról szólt szvsz.
 
2019-02-11 14:32:29
mutat
25 millió forint ingyenpénzhez juthatsz az Orbán-kormány új csomagja után #85
" Közmunkaprogram 2.0......"
Ott a pont!  Hegesztettek egy szép mókuskereket az orránál tovább nem látó polgároknak, akik visítva fogják venni hozzá a lakatot, amit magukra is zárnak önként, majd belülről kidobják a kulcsot.
Csak a gyerekek felnevelése során elköltött pénz ÁFA tartalmával számolva, vissza is adja az egyszeri polgár amit kapott. Az államvezetés terhét magára vállaló elit meg újabb adósrabszolga generációhoz jut(na). Ki van ez találva...
Szerintem amúgy nagyjából az lesz mint a nagy CSOK programnál, az elején kicsit felbuzog majd a kedv az előrehozott, de amúgy is tervezett házasságok, szülések miatt, majd lecseng és visszaáll a korábbi trend.
Mellesleg ha már ilyenre adja az állam a fejét, elgondolkodhatnának valami minőségi ösztönző rendszerbe illesztésén is. Sokra fogunk menni egy rakás funkcionális analfabéta, instagram függő lusta hülyegyerekkel.  A dráma az, hogy egyre gyakrabban látszólag normális, középosztálybeli(vagy afeletti), nem ritkán "értelmiségi" szülő is ilyen utódokat "termel". A kis trónörököst négy évesen is pelusban hurcolják, persze autóval mindenhová, de 3 évesen már tableten filmet néz egész nap, nehogy anyáéknak foglalkozni kelljen vele, fészbukozás helyett. A tervezett bölcsőde program is sokat fog rajtuk javítani, megtanulnak MMA-zni két évesen...
2019-01-18 09:59:39
mutat
Brutális béremelési ajánlatra mondtak nemet az Audi dolgozói #48
Csakhogy évtizedekig kiválóan elvoltak a két esemény között, sőt sokan kezdik megbánni a keleti bővítést. Alábecsülték a mentalitásbeli különbségeket. Jelzem én is. Rémálmomban sem gondoltam volna anno, hogy olyan problémák egyáltalán felmerülhetnek 30 évvel a rendszerváltást követően amikkel szembesülünk nap mint nap.
2019-01-18 09:41:40
mutat
Brutális béremelési ajánlatra mondtak nemet az Audi dolgozói #46

Szerintem inkább a helyi elit tehet a kialakult helyzetről, bár a multik sem szentek. Érdekes módon a vezetői bérek nincsenek úgy lemaradva az anyavállalaton belül.  Az anyavállalat vezetőit a termelékenység vagy a teljes bérköltség jobban érdekli, mint annak eloszlása. Ezért sok helyen a jól fizetett és túlméretes vezetői szintek tagjainál landol amit megspórolnak az alsóbb szintek bértömegén. A juttatásokról meg ne is beszéljünk.  A vezetői arrogancia pedig más léptékű itthon mint a Lajtán túl.
Friss info a témában, amit tegnap hallottam. Multi a Bp melletti központba rendelte az egész országból az érintett munkatársait reggel 8-ra értekezni. Az érintettek sora 150-200 km-t autózott, kora hajnali órán indult, hogy odaérjen, erre 8-tól 9.30-ig váratták őket a vezetők, mert ők üzleti reggeliznek. Elmondták amit akartak, majd 12-kor elmentek üzleti ebédelni, a többieknek megköszönték, hogy eljöttek és mehettek vissza dolgozni.
Szerintem szimbolikus a történet, és ebből a mentalitásból fakad sok minden, bérek, munkakörülmények, közhangulat, elvándorlás stb. És ezt nem lehet a multiságra kenni, ez a helyi suttyóság.
2019-01-18 09:07:00
mutat
Megszavazták: jogállamisági feltételekhez kötné Brüsszel az EU-s pénzek kifizetését #33

1,  nagyon nem vagy képben a gazdasági erőviszonyokat illetően, nemhogy 2 év, de 20 is kevés lenne
2, az az alamizsna nagyobb mint a Marshall-segély anno, ráadásul az nem netto adomány volt, hanem jórészt kedvezményes hitel. Mondjuk az előrelépés hogy legalább már nem azzal jössz, miszerint nem is kapunk semmit, sőt.
3, érdekes megközelítés a korrupciós lenyúlást kemény magyar kajaként tálalni
2019-01-17 17:51:35
mutat
Megszavazták: jogállamisági feltételekhez kötné Brüsszel az EU-s pénzek kifizetését #14
Ezt azért te sem gondolod komolyan, csak olyan kurucosan hangzik mi?
Viszont indirekt beismered a nyilvánvalót.
2019-01-17 17:40:09
mutat
Megszavazták: jogállamisági feltételekhez kötné Brüsszel az EU-s pénzek kifizetését #13
Sztán melyik filmet tetszik nézni?  Egy világrend? Pont az ellenkező irányba halad a világ.
Menekülni? Hová? A nagy medve hátsójába kéne rejteni a szajrét, vagy a törökök védelmét kellene élvezni megint 150 évig?
És mi elől? Ekkora félelmet kelt egy kis jogállamiság, meg az európai ügyészség ahol nem a vazallusok fektetik el a nyomozásokat?
Elpusztítani a hitet? Rossz hírem van, az a felvilágosodás óta pusztul, mára alig maradt belőle.
Elpusztítani a szabadságot? Azon a kínaiak, a cárevics, meg az új szulimán mesterkedik tiszta erőből.
A lelkeket? azmiaz? 
2019-01-16 14:41:21
mutat
Elvesztetted a fonalat? Õk az MKB boldog tulajdonosai #27
Inkább a kisbüfik közti terítés tűnik esélyesebbnek, főleg hogy a bankokban is az ő betéteik dominálnak. Ha pedig a Konzum, Opus topicban jellemző attitűdre gondolok, nem is teljesen alaptalanul. 
2019-01-16 14:26:41
mutat
Elvesztetted a fonalat? Õk az MKB boldog tulajdonosai #26
Kiegyező elég jól összefoglalta mi a gond az ilyen összefonódásokkal, nem véletlenül tiltja a törvény a civilizált világ nagy részén. Csak néhány kiegészítés.
 Sokan buktak már a történelem/gazdaságtörténet folyamán a túlzott magabiztosság/kockázatvállalás miatt. Ilyen tőkeáttét mellett egy kezelhetőnek tűnő válság elég gyorsan tud sz@rviharrá változni. Főleg ha olyan produktív befektetésekben van a pénz mint a Mátrai Erőmű, médiabirodalom (pl. TV2 ami az eszméletlen kormányzati kötések ellenére is masszívan veszteséges), kastélyok, yachtok, repülők, foci klubok  stb.  
Válságálló? Most úgy tűnik, de ha csak normalizálódnak a kamatok, (nemhogy elszállnak ahogy inflációs időkben szokás) máris sz@r került a palacsintába. Szerinted örökké dőlni fognak az eu-s ezer milliárdok, főleg hogy már nyilvánvalóan tudják mire megy? 2 év és új eu-s költségvetési ciklusba lépünk. Biztos örökké termő az a fa?
Senki nem kalkulál az emberi tényezőkkel sem. A főszereplők szinte mind 60 körüli nem túl fitt emberek és (bár még azt hihetik) de nem fognak örökké élni. Az örökösök közül pedig nem mindenki lehet tisztában minden részlettel (ki kinek a vazallusa, strómanja, farokvége). Csak egynek kell belerondítani a ventilátorba (márpedig a többségük nem túl szofisztikált, viszont az egoja már más alapokon nyugszik mint anno apué ) és máris máshogy fest a kép. Ki hitte volna pár éve hogy Lala összerúgja a port a fősámánnal?
Emellett kicsiben, konjunktúra idején nem ugyanúgy mennek a dolgok mint egy ekkorára duzzadt cégbirodalomban válságos időkben. Sok pénz, sok stikli, sok emberrel. Máshogy muzsikál a gépezet ha fogy a pénz és le kell építeni a szervezetet. Óhatatlanul is lesznek sértett emberek, akik nem biztos hogy ugyanolyan lojálisak lesznek mint addig.
Ha pedig elkezd repedezni a fal, olyanok is előállhatnak a maguk történeteivel akik a felívelő szakaszban is áldozatok voltak, de inkább kussoltak az úthenger láttán. Vagy gondolod mindenki önként ajánlotta fel a javait nemstróman pénztároséknak megvételre?
A NER-nél nagyobb és erősebb birodalmak/szervezetek is omlottak már össze majd tűntek el meglepően rövid idő alatt. Elég csupán a mintaadó erős emberre és az ő korporatív államára gondolni.
2019-01-15 13:11:14
mutat
Elvesztetted a fonalat? Õk az MKB boldog tulajdonosai #13
A lényeg nem az, hanem hogy a bank saját tőkéjéhez képest mekkora a NERtársak cégeinek hitelállománya, mivel a bankok jelentős tőkeáttétellel üzemelnek.
Csak példaként, ha egy bank saját tőkéje 1000mrd HUF,  egy 500 milliárdos bukta esetén a tőkéje felét bukta a bank (csak lölö cégei alig kevesebbel tartoznak jelzem). Hogy mennyire életszerű ez, arra ott az előző válság példája ahol ekkora összegeket simán bukott számos magyar bank a bedőlt projekt hitelein (lsd MKB) . Ekkor a tulajdonosok vagy tőkét emelnek (miből is, ha ők okozták a bajt? + a hírek szerint magát az MKB-t is jórészt hitelekből vették) , vagy valaki más kell hogy tőkét emeljen. Ilyen esetben jellemzően ez a feladat az államra (adófizetőkre) hárul,  ezt nevezik bankkonszolidációnak. Hogy mennyire nem esélytelen egy ilyen forgatókönyv, arra bizonyság, hogy csak a rendszerváltás óta számos alkalommal került rá sor, de az MKB is azért kerülhetett nemstróman pénztárosékhoz, mert az előző vezetés is igen méretes buktát gyártott a német tulajoknak, azok pedig nem szerették volna még tovább finanszírozni a sorozatos kényszerű tőkeemeléseket. Az pedig, hogy a NERtársak mekkora pénzügyi tehetséggel vannak megáldva, bizonyítja az eddig a kezükbe került bankok, takarékpénztárak sorozatos bukása is. A mostani MKB részesedés is azért került át új kezekbe, mert az eddigi tulaj másik bankja nemrég fejre állt. Jelzem ő is saját és haveri céghálót finanszírozott a bankjával. Nulla közeli forrásoldali kamatok, túlfűtött gazdaság, állami és MNB hátszél mellett csődbe vinni egy bankot azért nem gyenge teljesítmény...
 Korábban néhány takarék (ebből három szintén NER érdekeltségű) bukása pedig konkrétan kiürítette a betétbiztosítási alapot, így a Questor és Budacash károsultak kártalanítása már nagyrészt hitelfelvétellel történt, amit az MNB hitelezett meg emlékeim szerint, és a bankokra, biztosítókra, brókercégekre tolták rá az alap újbóli feltöltésének terheit. Ők meg az ügyfeleikből élnek, tehát ismét az adófizetőkhöz jutunk.  Tehát a fiúk vadul hazardíroznak, ha nyernek az övék a vagyon, ha buknak jöhetnek az adófizetők.
2018-12-20 16:33:35
mutat
Új harckocsikat vesz Magyarország #239
Most tényleg azon fogunk vitázni, vállról indítják-e a végzetes rakétát, esetleg levegőből, vagy egyéb járműre szerelik?
2018-12-20 16:11:07
mutat
Új harckocsikat vesz Magyarország #232
" Maginot-vonal"
tökéletes példája az értelmetlenül elbaltázott védelmi kiadásoknak, szerintem tanítják is jobb helyeken mint elrettentő példát...
2018-12-20 16:01:39
mutat
Új harckocsikat vesz Magyarország #230
lsd #196 hozzászólást
abban az irányban gondolkodnék én is
2018-12-20 15:50:41
mutat
Új harckocsikat vesz Magyarország #225
A haditechnika (is) már csak ilyen :)
Az okosabbak a fejlettebb tüzérségi technika láttán idejében belátták, hogy felesleges rohadt drágán évekig építeni a várakat, ha mások órák alatt sz@rrá lövik azt. Nyilván akkor is voltak akik továbbra is a várak számában és méretében látták a védelmi képességek alapját. 

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE