Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Atti67 ma, 17:19
Előzmény: #56350  raus
Te ugyan olyan nagy szakértő vagy mint madrid.Várjátok csak 800-on.Mire feleszméltek már egy 1-es lesz a nyolcszáz előtt,azaz 1800 :-)))))))
raus ma, 17:11
Ennek vege 
Megy majd le és veszem 
speki ma, 16:07
Reál 925, eladó csak 928-on volt, de ő beáll 920-ra eladni, ha ez nem szándékos lenyomás....nagyon bánni fogja, ha megindulunk és nem a napizó, 1-2%-ra hajtók mozgatják majd az árfolyamot.
raus ma, 16:07
Előzmény: #56345  rice2
Neked lehet gratulálni amikor az a mocsok delta végig esett akkoris igazad volt és most is az lesz!
Megérdemled !
filus ma, 15:21
Előzmény: #56341  rice2
Azt nem értem miért fordítasz erre ennyi energiát már évek óta?  (de lehet,hogy mégis értem)  ..... :)
raus ma, 14:56
Húzza le a rés
Ott beszállok 
rice2 ma, 14:26
Itt Montenegró helyett (mert ott már komoly céget vettek) Makedóniát akartam írni.
rice2 ma, 14:19
Előzmény: #56342  orbitalis

Igen. Én is így gondolom. 
Amikor több céget összevonnak és kiaknázzák a szinergiákat, akkor sokkal többet ér. 
4IG még Vodafont, Digit veszteségesen és adókkal vette meg. Már nyereségesek és jövőre kivezetik az adót is. Ezért írtam, hogy akár jóval magasabb áron tudnák eladni, persze nem akarják és nem is fogják.
Boavista ma, 14:16
Szép időszak előtt áll a cég, ez nem vitás! Hamarosan az árfolyamon is látszódni fog a fejlődés...
orbitalis ma, 14:10
Telco része 1000MRD felett van, hitel cca 800MRD.
Szóval nagyobb.
4x eladósodási ráta ebben az iparágban abszolút elfogadott.
rice2 ma, 14:07
Előzmény: #56334  rice2

Még a telekommunikációs szektorhoz leírom a véleményem, hogy mit várok.
Bejelentették, hogy Montenegróban is megjelennek és próbálnak felépíteni 1 céget. Mondjuk a véleményem az, hogy túl kicsi az ország, de valamiért a cégnek fontos. Ők jobban tudják.
Szerintem akvin keresztül jövőre még 1 komoly céget megvesznek és újabb országban jelennek meg.
Jövőre eladhatják az AH egyik kiszervezett cégének a kisebbségi részét, stratégiai befektetőknek.
Én 200milliárdos összegre tippelek.
Úgy gondolom, hogy az államot kivásárolják a Vodafonból és csak az AHban marad tulajdonos.
Utána amikor a telekommunikáció minden cége nyereséges és már az összevonások miatt a költségek is csökkentek befektetőket keresnek. Az is lehet, hogy az AHát külön tőzsdére viszik és a 4IGnek lesz 1 tőzsdei cége külön. Erre már Jászai több mint 1 éve is célzott. Ez körülbelül 2026ban valósulhatna meg szerintem, mert a cég magas áron akarna befektetőket behozni és ez akkor lehetséges, ha komoly nyereséget termel a szektor. Többségi tulajdont megtartja a 4IG. 
Na utána mindenre lenna pénz, fejlesztésekre, hitelekre, osztalékra, stb. 
Úgy gondolom, hogy a telekommunikációs szektor már most is jóval 1000milliárd feletti értéket ér!
Csak megjegyzem, hogy a Telekom kapitalizációja most 1212milliárd és még további emelkedés várható, mert a kamatok csökkennek és valamikor a háborúnak is vége lesz. 
Persze az anyacég ennyiért sem adná el!
A lényeg, hogy szerintem most a piac csak a hiteleket látja, pedig a telekommunikációs szektor is sokkal többet ér mint a hitelek és még ott van +ban az informatika, drónipar, leendő űripar és a hadiipar is.
Na léptem,mert ma 1 kicsit túltoltam. Bocs.
936ft és 301milla
orbitalis ma, 13:58
Előzmény: #56338  vaczak
Egész jól összefoglalták.
Ahogy írtam is, a katonai célok sztem itt nagyon jelentősek.
A cikkben már meg is jelent a NATO.
Elon Musk cége hatékony és relative így olcsóbb lehet.
A találkozó egyetlen célja az volt, hogy ha kér majd ajánlalot a kopasz Elonéktól, akkor ne dobja a levelet a spambe vagy a kukába azzal, hogy ki a faszom ez?
így már tudja, hogy a főnök haverjának a haverja.
Ennyi. Aki szerint ez nem érték, az nem érti a kapitalizmust :)
TheMan ma, 13:38
Előzmény: #56337  Stayerke
Nem követem folyamatosan a fórumot, de noha egyet értek az alulárazottsággal, erre az eseményre senki sem számított amikor még építgette a poziját az elmúlt év(ek)ben. 
Stayerke
Stayerke ma, 13:29
Előzmény: #56333  TheMan
Ha 2017 óta lennél a papírban nem írogatnál Ricenak olyan butaságokat, hogy 1000 környékén van beragadva. Jézusom, téged honnan szalajtottak?
bumm ma, 13:25
Ez az igazság amit írsz, meg az hogy a cég veszteséges, de ez egy nagy lehetőség, ha összejön a kapcsolat a két cég között, ezt árazza a piac a lehetőség valószínűségét. A kérdés az tud e olyan ajánlani, ami Musk nak megfelel.
ronaldinyo
ronaldinyo ma, 13:24
Előzmény: #56334  rice2
egy biztos maga jol beletalált-mondjuk kár hogy estmedia után nem követtem itt magát azota is bánom colop
rice2 ma, 13:22

1 vagyonom van még 40ft-os papírokból.
Ki adta elő és hol, hogy aláírtak valamit???
most még megy a puhatolózás, de azt sokan elfelejtik, hogy Jászai Kínában is tárgyalt és talán még Fekete Péter is.  
Csak nehogy még verseny legyen, hogy ki szálljon be a Rheinmetall és a 4IG mellé!!!
Kell kb. még 1 év legalább, hogy ez kiderüljön. Nagy hatalom már most a műhold és a jövőben majd még nagyobb lesz. Szállító, permetező drónok akár önvezető autók és persze a hadiipar, stb.
Jászainak nagyon komoly tanácsadói vannak és az látszik, hogy tudják mit csinálnak.
.
Funda lapján már 1 éve is 1000 felett kellett volna lennie az árfolyamnak. 
Csak ha a Telekommunikációt az AHval együtt eladnák és a hiteleket kifizetnék, több maradna mint a mostani kapitalizáció.             
Ez azt jelenti, hogy informatika, drónok, űripar, közös hadiipari cég, nincs is árazva!!! 
Az tuti, hogy a megvett telekommunikációs cégeket jóval drágábban tudnák eladni, 
1,mert bevételük min. 30%-ot növekedett, 
2, nyereségesen működnek, 
3, az összevonások miatt tovább növekedik a nyereségesség és nagyot spórolnak, 
4, kivezették az adókat ami 15-20milliárdot jelent a 4IGnek évente 
5,így egyben nagyban sokkal többet és és felárat adnak érte.
Ezek hol épültek be az árfolyamba???
.
A lényeg, hogy a papír nagyon alulértékelt most is. Hiába emelkedett közel 20%-ékot, ez még semmi.
941ft és 285ft
Telekom 300 volt és sokan írogatták, hogy dupla áron vesz a 4IG.
Most Telekom 4X annyi, akkor félárért vett???
TheMan ma, 13:02
Előzmény: #56330  rice2
Nem azt mondtam , hogy a cég nem jó. Azt mondtam hogy ez nem funda menet, hanem speka, nyilván ha emiatt tudom eladni a céláramon, akkor nekem csak jó. A feldumád alapján bevagy ragadva valahol 1000 környékén, és elsők között szórsz majd, ami teljesen rendben van, de ne add elő egy találkozóra , hogy az már üzleti megállapodás és Musk a nappaliban van, mert itt a kisbüfik ezt beveszik, ne emiatt menjen fel a papír , hanem funda miatt, különben csak rövid távú speka , ami a bizalomnak nem jó. 2017 óta vagyok benne, elég nagy bizalomrombolások voltak, jó lenne ezt elkerülni egy potenciálisan üres hype-pal, majd ha lesz megállapodás , akkor legyen nyilatkozat. 
orbitalis ma, 13:00
Előzmény: #56322  TheMan
Olyan hülyeségeket beszélsz, hogy fáj.
Montenegro, Albánia az nemzetközi?
Ezek CEE országok?
Egyiptom az nemzetközi vagy országunk újabb megyéje?
Az Invitech mint második legnagyobb ISP szolgáltató az nem IT?
Jászai a műholdak fellövéséhez keres gazdaságos megoldást.
Volt lehetősége találkozni az emberrel, akinek ez az egyik jövőképe: olcsó transzport az űrbe.
Nem akart Jászai semmit eladni.
Van egy stratégiájuk: drónok + műholdak + Ai -> hadiipari célok.
A megrendelő pedig a Rheinmetall
spartacus85 ma, 12:57
Előzmény: #56330  rice2
Igen. 12:01-től 12:04-ig, 30.000 db.
rice2 ma, 12:51
Előzmény: #56325  TheMan

Nagy kamubetyár vagy te is. a cég nem jó. Itt a fórumon csak lefelé beszéled és most, hogy volt 1 közepes emelkedés már azt írogatod, hogy eladói oldalon állsz :D
Miért jó ha lejáratod magad? Ja és úgy állsz eladóin, hogy szerinted akik tartjuk nem értjük a fejleményeket.
Ha ennyire szar a papír, miért nem borítod a vevőkre??? 
Hát megmondom, azért mert 1db részvényed sincs :D
.
spartacus Sok sikert hozzá.
A vételed nem értem, mert 927 és a 950 közt 3 perc telt el.
942ft és 280milla
orbitalis ma, 12:47
Előzmény: #56328  bluetooth
ahhhh köszi!
ezt nem is tudtam :)
bluetooth
bluetooth ma, 12:43
Előzmény: #56327  orbitalis
orbitalis ma, 12:37
ha valaki ki tudná tenni a dec 12,11,10 napi kötések listáját csv-ben valahová, akkor futtatnék rá egy elemzést. nekem nem sikerül letölteni az otp-ből.
spartacus85 ma, 12:28
Előzmény: #56321  rice2
Igen, 927-en volt az első kötés, és 950-nél hagyta abba. Elég sokat pörgött az ibkr. 
TheMan ma, 12:26
Előzmény: #56324  Muszka1
Honnan tudod milyen árszinten van a pakkom a könyvben ? 😃 csak arra utaltam, hogy funda nélküli egyelőre a nagy roham. 
Muszka1
Muszka1 ma, 12:19
Előzmény: #56322  TheMan
Sebaj visszajössz majd februárban.
TheMan ma, 12:18
Előzmény: #56320  rice2
Ja , meglett a tranzakcio a piaci mechanizmusokat teljesen kihagyva , állami segítséggel, amiből anyagilag a következő időszakban nem lesz sok. Piaci alapon nem lett volna pénzük rá , ahogy az AH-t sem tudtám volna megvenni. 
TheMan ma, 12:17
Előzmény: #56319  jofej
Eladóként állok sorba , erről ennyit. Ezer ilyen megbeszélésen voltam jelen, ahol semmi konkrétum nem hangzik el, visznek egy one pagert , bólogat a nagy kutya, aztán ha olyan napja van akkor jó esetben a doksit ráteszi egy lelkes menedzser asztalára. Musknak csak a hazai földön egy rakat innovatívabb cégtől van megkeresése együttműködésre , ne feledjük, hogy az összevásárolt telco cégeken és az egyébként német rheinmetall szálon kívül a tevékenysége (IT) egyáltalán nem bizonyított a piacon még a CEE régióban sem , nemhogy nemzetközi szinten. 
rice2 ma, 12:16
Előzmény: #56318  spartacus85

Te vetted ki a 930at?
Melyik kötés volt a tiéd?

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek