Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 14:37
Előzmény: #778  Törölt felhasználó
#780
Bocsi csak kérdezem, hogy Palesztínát is a zsidóknak kellett volna megalakítani?
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 14:35
Előzmény: #777  pampa
#779
Amióta áll a fal, tizedére esett vissza a robbantásos merényletek száma. Ez nekem pontosan elég! Nem kell robbantani= Nincs fal! Na most szíriájé vagy libanoné? Én ezt a 35 négyzetkilométert biztonsági ütközőzónának hívnám. A megnem alakított palesztína kapcsán légyszi tanulmányozd a főmufti ténykedését, mert az sokmindenre választ ad!
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 14:29
Előzmény: #776  Törölt felhasználó
#778
Magamat ismerve, ha abban az időszakban élek és megestek volna velem ezek a dolgok, én is kerestem volna a bosszú lehetőségét. Sajnos ezt csak egy olyan eszmerendszer keretein belül tudták megvalósítani, ami nem szolgálta hosszú távon az igazságosság dolgát. Többször írtam már, hogy minden népnek van alja, szarember része! Ez alól egy nép sem kivétel! Ezeket a tetteket már számon kellett volna kérni mint más posztkommunista országban tették.
pampa 2009. 01. 19. 14:22
Előzmény: #775  Törölt felhasználó
#777
A Hezbollah mégsem volt elégedett a kivonulással, elsősorban a Seba-tanyák miatt, amelyek izraeli megszállás alatt maradtak. A 35 négyzetkilométernyi mezőgazdasági térség szerintük Libanonhoz tartozik - ugyanakkor Szíria is igényt tart rá. A másik ok, amiért folytatták a harcot, az izraeli börtönökben fogva tartott számos libanoni fogoly volt.
Pontatlanság....

Szerintem az nem indok,hogy ne tudják lőni Izraelt.

A falakat sem izraeli hanem palesztín területen építették.
Az elvett vagy megszállt területeket vissza kell adni.
Az elüldözött palesztínokat vissza kell engedni földjeikre.
Az előző hozzászólásomból is a "talán" fogott meg. Az,hogy a szerződés szerint nem alakította meg az önálló Palesztínát az nem.
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 14:22
Előzmény: #773  Törölt felhasználó
#776
" Aki meg túlélte a vészkorszakot a családból, azt az elvtársak nullázták le , vagy dobták kútba, akikszintén magyarok voltak!" csak idéztelek/de tudomásom szerint az elvtársak között/Á.V.H:/nagyon sok zsidó volt vannak ismertebbek/"manikűrös"/és lehetne sorolni a neveket-Ők nem zavarnak?-csak a magyarokat emelted ki!
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 14:03
Előzmény: #774  pampa
#775
Sok a pontatlanság! Talán Jeruzsálem? Most tudod vagy nem ? Akkor miért akarsz olyan dolgokról vitatkozni amivel nem vagy tisztában? Libanonból egy centi sem! Szíriából a golán, hogy ne tudják lőni észak izraelt, meg gondolom még a hidrológia is. Nézzünk utána picit jó??
pampa 2009. 01. 19. 13:59
Előzmény: #772  Törölt felhasználó
#774
Negev

Amikor Izrael megkapta a lehetőséget,hogy megalakítsa önálló szuverén államát abban a dokumentumban az is benne volt,hogy meg kell egy önálló Palesztín államot is alakítani. Talán a fővárosaként Jeruzsálem volt meghatározva.
Én nem Izrael létét kérdőjelezem meg hanem azt,hogy nem teljesítette a vállalását.
És a visszavonulást azok közé a hatátrok közé gondoltam amit eredetileg megkapott.
Mert jelenleg sokkal több területet birtokol.
Szíriából és Libanonból is van megszállt területe.
És az nem lehet alku tárgy,hogy békéért visszadom azt ami az övék.
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 13:57
Előzmény: #771  Törölt felhasználó
#773
Nos nem nagyon tartozik rád, de elmondom. Az Apám halálos beteg volt. Miért félnek az itt élő zsidók? Egyszerű, bár a válaszomtól nem fogod jól érezni magad! Az anyám anyjának az egész családját depotálták ausw.-ba oszt füst! Ami legszebb benne az az, hogy magyarok gyűjtötték be őket, és vagonírozták be őket. Nem a németek. A túlélők elmondása szerint a németeket is meglepte a magyarok lelkesedése! ( Természetesen nem gondolom, hogy ezért az egész magyar nép a felelős!) Aki meg túlélte a vészkorszakot a családból, azt az elvtársak nullázták le , vagy dobták kútba, akikszintén magyarok voltak! Na ez az én kis félelmeim oka! Mégsem tudom nem szeretni ezt az országot vagy a magyar embereket, mert Istennek hála a magyarok 98%-a értelmes, normális ember! Ami azt illeti , hogy miért jönnek ide? Nos , gondolom üzlet. Egy született izraeli a legritkább esetben vállt hazát! Tudom ez nem illik a magyarországot elfoglalni akaró izraeliek képbe, de ez így van! Bármelyikük feláldozza az életét izraelért ha tudja, hogy erre szükség van! Nem megy el senki alkalmatlannak nyilváníttatni a katonai szolgálat alól!
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 13:46
Előzmény: #769  pampa
#772
Kedves Pampa !

Izrael egy szuverén állam ebben szerintem megegyezhetünk. Szerintem a függetlenségi nyilatkozat előtti állapotok visszaállítása pont annyira legitim, mint a trianoni határok visszaállításának állandó hangoztatása. Semennyire! Ami meg a konkrét dolgokat illeti, biztos hogy akarsz róla vitatkozni? Én a tényekkel nem tudlak meggyőzni, téged pedig a tények nem érdelkelnek, mert nem fér bele az ideológiádba.
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 13:43
Előzmény: #766  Törölt felhasználó
#771
Megkérdezhetem,hogy miért nem maradtál ott?-mert elég gyakran olvasni,hogy az itt élő zsidók félnek-akkor miért jönnek ide?
sanka 2009. 01. 19. 13:38
#770
pampa, veled nem érdemes vitázni, mert a tényeket nem veszed figyelembe.
pampa 2009. 01. 19. 13:35
Előzmény: #768  Törölt felhasználó
#769
Érdekes,amikor ideológia van porondon nagyon rámozdultok,ha pedig felmerül egy -két konkrét kérdés ....nagy a csend.
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 13:30
Előzmény: #767  pampa
#768
Csak provokálsz ! Egyszerűbb mint utánanézni valaminek ! Te így látod én úgy ez van !
pampa 2009. 01. 19. 13:24
Előzmény: #766  Törölt felhasználó
#767
Milyen területet akar Izrael a békéért adni?
Csak az a rendes Arab aki egyetért Izraellel?
Aki más társadalmi és vallási rendszerben szeretne élni annak nem lehetnek erre jogai?
Visszavonul valaha Izrael a 47-es határok közé?
És végül,ha egy Palesztín lövi le Rabint mi lett volna az itélet?
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 13:16
Előzmény: #765  pampa
#766
Mivel éltem ott, lényegesen jobban látom ezt a problémát mint te. A helyedben előásnám a 48-as függetlenségi nyilatkozat után elhangzott elnöki beszéd fordítását ! Megnézném, hogy az akkori Főmufti ténykedését, saját népének nagy részét politikai célokra történő felhasználását. Majd megkeresném a korabeli tudósításokat arról, hogy 48-ban Golda Meir az ország hány részén próbálta maradásra bírni az arab lakosságot. Mellesleg vizsgálnám a helyedben a Főmufti ténykedését ,a két nép összeugrasztásának területén végzett maradandó munkásságával egyetemben! Az országban maradó arab lakosság a mai napig köszöni szépen, és magasabb színvonalon él mint te. Igaz nem is robbantgat. Még szintén köszöniszépen és jól vannak a libanonból izraelbe menekült keresztény arab népesség is akiket ezek a faszagyerek palesztinok akartak kiírtani az iszlám nevében ! Továbbá, ezek ugyanazok a faszagyerekek akik a Jordán királyságot akarták megdönteni, az egyiptomi vezetést megdönteni, és sikerült nekik a közel kelet gyöngyszemét Libanont egy olyan polgárháborúba vezetni, ahonnan még most sem tudott kikecmeregni ! Elindult a területet a békéért dolog és mit kapott cserében Izrael? Nyolc év rakétát.
pampa 2009. 01. 19. 12:52
Előzmény: #764  Törölt felhasználó
#765
Gondolom,ha nem veszik el az országukat nem üldözik őket el a szülőföldjükről nem lehetetlenítik el az életüket minden területen....

Te látod az izraeli problémát de nem látod a palesztínt.

Est lefekszik és nem tudja reggel felébred e,mert lehet hogy a szomszédjában egy hamaszos lakik aki rajta van az izraeli likvidálási listán..... Elengedi a gyerekét iskolába és retteg nehogy egy izraeli katona terroistának lássa és lelőjje....
Körbe kerítik fallal és nem engednek be élelmet,gyógyszert.....
El dózerolják az ültetvényüket ami az egyedüli megélhetésük....
Elvágják földjeiket a víztől...

És ezt nem a terroristák szenvedik el,hanem ugyanúgy az ártatlan lakosság mint izraelben.
Csak ezért a Hamasz teror szervezet....
Ugyanezért Izrael pedig az USA barátja....

Ezzel a mostani csapással megoldotta Izrael a problémát? Nem kell már rettegniük a Hamasz rakétáitól?
Volt értelme legyilkolni 300 gyereket?

És még én vagyok elfogult.

Mindenki aki háborús bűnt követ el bíróság elé kell állítani.

Izrael kiadja az érvényes elfogató parancsal megvádolt állampolgárait a nemzetközi szervezetnek?
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 12:32
Előzmény: #763  pampa
#764
"A Hamasz lövi Izraelt amit elitélek és erre válaszul Izrael ellehetleníti 1,5 millió palesztín életét." Szerinted a nyolc éve a hamaszrakéták hatósugarában élő zsidók száma mennyi? Nyolc éve barátom!!! Tudnál úgy élni, hogy úgy szállsz fel a bkv buszra, hogy nem tudod odaérsz-e, mert felrobbantják? Tudnál úgy élni, hogy reggel amikor a gyerekeid mennek a suliba, nem biztos, hogy találkozol velük többet, mert egy rakéta vagy őket vagy téged ver telibe ? Nyolc éve barátom, nyolc éve!!!! És ez nap mint nap! Ne itt prédikálj !! Menj és éldegélj kicsit ilyen körülmények között ! Halottál már élesben légvédelmi szirénát? Nem hiszem ! Járnál vagy öt évig dilidokihoz ! Nyolc éve barátom nyolc éve könyörgünk nekik !
pampa 2009. 01. 19. 12:16
Előzmény: #762  Törölt felhasználó
#763
Ugye,ugye....
"A támadás elérte célját..."

Ehud Olmert miniszterelnök vasárnap este Jeruzsálemben, hat európai állam-, illetve kormányfő társaságában csak annyit közölt, hogy Izrael "mielőbb" ki akar vonulni az övezetből. A kivonulás időzítése összefügghet azzal, hogy Izrael problémamentessé akarja tenni az Egyesült Államokkal fennálló viszonyát Barack Obama új elnök hivatali idejének kezdetére. Az izraeli erők már szombaton elkezdték a kivonulást.
Törölt felhasználó 2009. 01. 18. 18:27
Előzmény: #761  Törölt felhasználó
#762
Más téma:
Te itt kinek drukkoltál?

"A ruandai népirtás ruandaiak százezreinek szervezett legyilkolása volt 1994-ben. A népirtást főleg két hutu milícia, az Interahamwe és a Impuzamugambi követte el kb. 100 nap alatt, 1994. április 6-ától július közepéig. Legalább 500 000 tuszi és több százezres nagyságrendű mérsékelt hutu vesztette életét.[1] Más becslések szerint a halottak száma 800 000 - 1 000 000 között volt (ebből kb. 10% hutu).[2][3]

A leggyakrabban véres etnikai konfliktusnak tekintik, melyben a többségben levő hutu milíciák a hutu többségű kormánnyal karöltve etnikai tisztogatást hajtottak végre a kisebbségben levő, de hagyományosan vezető szerepet betöltő tuszik és a mérsékelt, a népirtással egyet nem értő hutukkal szemben. A népirtást erős felbujtó propaganda előzte meg, amelyből kivették részüket a a rádióállomások és az újságok is. A népirtásra vonatkozó figyelmeztető jelek ellenére az Egyesült Nemzetek Szervezete passzív maradt, és a vezető hatalmak sem avatkoztak be. Emiatt sokan bírálták az ENSZ alapelveit, illetve ezek kidolgozóit, és különösen az ENSZ BT tagjait, közöttük főleg a Bill Clinton által vezetett Egyesült Államokat, mint egyedüli szuperhatalmat."
Törölt felhasználó 2009. 01. 18. 18:25
Előzmény: #760  pampa
#761
Igazad van pampa
Ennek a háborúnak valóban nem lesz vége, míg az egyik fél ki nem irtja a másikat.
Te az araboknak, én Izraelnek drukkolok.
Zárjuk le a vitát.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók