Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2009. 01. 23. 15:03
Előzmény: #839  Negev
#840
Negev

Te tényleg komolyan gondolod azt,hogy megengedett valakinek a házának a felrobbantása azért mert a 15 éves fia olyat tett ami terrorizmusnak minősül?

Lehet büntetni a szülőket a gyerek cselekedeteiért?

Írtad,hogy ki van adva a hadseregnek,hogy nagyon vigyázzanak a civilek életére,és ha nem biztos akkor inkább ne támadjanak.

Szintén Izrael álltal elismert eset amikor egy Hamasz parancsnokot kilőttek az autójában. A gond csak az volt vele,hogy akkor tették amikor a 3 gyereke és a felesége is vele volt.

Nem várhattak volna legalább addig amíg egyedül lesz?

Szép az amit te itt próbálsz képviselni,csak a tények amit maga Izrael publikál, ellent mondanak neked.
Negev 2009. 01. 23. 13:34
Előzmény: #838  pampa
#839
Nagyon nehéz úgy előre jutni bármiben is ,ha maga a kormány a kerékkötő.

( Ezzel az a problémám, hogy mióta az eszemet tudom nem láttam még olyan színezetű kormányt itt hatalmon, aki ne lett volna kerékkötő és saját zsebre játszó. Ezt azért jelenthetem ki így mert, abszolút pártpreferenciám nincs. Immunis vagyok rájuk.)

A másik dologhoz pedig csak annyit fűznék hozzá,hogy a privatizáció lezárulása után reklamálásnak helye nincs.

( Ezt ne nekünk írd a számlánkra! Kérd számon az MDF-től, Fidesz-től, SZDSZ-től, MSZP-től. Ha nem vagy részrehajló el kell ismerned, hogy kivétel nélkül mindegyik ludas a dologban, csak mindegyik másképp kozmetikázza a dolgot.)
A magántulajdonos dönt,hogy kit vesz fel.
Érdem alapján az esetek tulnyomó részében csak egy szintig lehet bekerülni. Affölé kell egy kis hátszél is.

( Baromság! Egyedi kilengések max. Világ életemben hátszél nélkül éltem. Végigjártam a szamárlétrát, és ha más lehetőség nem volt elmentem a mávhoz is ideiglenesen dolgozni.Mert mindennek a munka az alapja és nem a pofázás)
És mivel a média ezen híreknek nem is ad teret,így ezen esetek "meg sem történtek".
Mert azt bizonyára tudod,hogy Magyarországon csak az a hír ami a két kereskedelmi csatornán lemegy.

( Csak sajnálni tudom aki a két meg nem nevezett média függőségében él. Csak sajnos igaz az a mondás, hogy "Magyarország a Megasztár népe". Én ezeket a csatornákat nem nézem, és lehetőleg a gyerekeket sem engedem a közelébe)

Bele gondoltam abba, mi lenne ha a Magyar kormány is bevezetné azt a módszert,hogy a bűnelkövetők lakását lerombolja. Nem rögtön,hanem a 3. esetnél.

( Pedig néha néha de jó lenne. Igaz, hogy ehhez az kéne, hogy a benne lakó előtte a Blahánál felrobbantsa magával együtt , meg még vagy ötven utassal a piros hetes buszt, de mindegy. Pár ilyen eset történne magyarországon mindjárt tanulnátok belőle, ahogy az angolok és spanyolok is tanultak belőle.)

Lenne akkora rasszistázás....

(Barátom! Bizonyos szemszögből nézve, szinte mindenki rasszista, csak ezt nem szeretik bevallani!)

De hát,mi ezt nem tehetjük meg.

( Még!! ...)
pampa 2009. 01. 23. 12:55
Előzmény: #837  Negev
#838
Negev

Nagyon nehéz úgy előre jutni bármiben is ,ha maga a kormány a kerékkötő.

A másik dologhoz pedig csak annyit fűznék hozzá,hogy a privatizáció lezárulása után reklamálásnak helye nincs.
A magántulajdonos dönt,hogy kit vesz fel.
Érdem alapján az esetek tulnyomó részében csak egy szintig lehet bekerülni. Affölé kell egy kis hátszél is.
És mivel a média ezen híreknek nem is ad teret,így ezen esetek "meg sem történtek".
Mert azt bizonyára tudod,hogy Magyarországon csak az a hír ami a két kereskedelmi csatornán lemegy.

Bele gondoltam abba, mi lenne ha a Magyar kormány is bevezetné azt a módszert,hogy a bűnelkövetők lakását lerombolja. Nem rögtön,hanem a 3. esetnél.
Lenne akkora rasszistázás....
De hát,mi ezt nem tehetjük meg.
Negev 2009. 01. 23. 12:29
Előzmény: #836  pampa
#837
Nos ilyen sztorikból vica verza tudnék neked párat előrángatni ! Sajnos mindig olyan érvekkel hozakodtok elő ami gyenge lábakon áll. Nem adok tíz évet és keservesen ki fogtok ábrándulni az ideologiátokból ! Addigra már túl sok minden lesz kínai és arab kézen ebben az országban! Akkor már sajnos késői lesz az eszmélés. Tudod nektek az összetartás fáj mert sajnos képtelenek az orszgunk vezetői összekovácsolni ezt a népet. Sajnálatos módon mindig széthúztok ! Erre az egyik legjobb példa, hogy annyit képtelen volt elérni a magyarság, hogy a külföldre szakadt magyar népesség alanyi jogon kapjon állampolgárságot. Ha ennyi energiát fordítanátok a közös dolgokra amennyit a fajtám útálatára, már réges régen európa egyik éllovasa lehetnénk:
pampa 2009. 01. 23. 12:08
Előzmény: #835  Negev
#836
Negev

Tetteik,érdemeik alapján?

Mesélek neked egy történetet.
Volt két srác együtt jártak egyetemre. Az egyik jelessel végzett a másik "átcsúszott". Az első két nyelvet beszélt anyanyelvi szinten kettőt társalgási szinten. A másik srácnak is lett nyelvizsgája...
Volt egy meghirdetett munkahely egy banknál,mindketten jelentkeztek.
És mit gondolsz, melyiket vették fel?

Ennyit az érdemekrő,tanulásról,taníttatásról.

És nem írtad meg miért vagyok elvakult?
Negev 2009. 01. 23. 11:48
Előzmény: #833  matgab
#835
Nem erről van szó ! Csak akkor sikerülne végre tényleg európainak lenni ebben az országban, ha a tettek lennének megítélve és nem a származások ! Származástól függetlenítve kellene azokat felelősségre vonni akik vétenek az ország ellen és segíteni akik rászoulnak. Csak sajnos minden oldal a maga táborát valami kényszeres módon, önigazolásnak tekintve ezt leszűkíti faji kérdésre. Így persze már nem is lesz az fontos, hogy mi történt valójában, maradunk a zsíros pénzeket haveroknak osztogató 386 fős klubban. Amikor végre felnyílik az ország szeme és elzavarja az összeset, hogy lehessen végre megtisztulás, talán majd a faji alapon töténő politizálás is oda lesz szeparálva ahova való!
nagyproli 2009. 01. 23. 11:45
Előzmény: #833  matgab
#834
A tanítvány már "jobb"
matgab 2009. 01. 23. 11:36
Előzmény: #832  Negev
#833
ha nagyon gonosz lennék azt mondanám, hogy felvettek valakit Conqui melllé...:)
Amíg ő síelni fog...:)
Negev 2009. 01. 23. 11:04
Előzmény: #831  pampa
#832
Sosem mondtam, hogy antiszemita vagy! Inkább olyan Jan Slota-s! Az beszél mindig hülyeségeket, baromságokkal alátámasztva!
pampa 2009. 01. 23. 10:55
Előzmény: #830  Negev
#831
Negev

"Amíg lesznek olyan elvakult emberek mint te "

Gondolom ezzel azért illettél, mert elitélem a Hamaszt azért mert ártatlan izraeli emberekre lő ki rakétákat,és így gyilkolja őket?
Vagy nem?

Talán azért mert elitélem Izraelt azért, mert a terrorizmus elleni harc zászlója alatt ártatlan arab embereket,gyerekeket gyilkol?

Nos,miért vagyok elvakult?

Aki bármért krtizálni meri Izraelt arra egyből ráfogják,hogy antiszemita....
Negev 2009. 01. 23. 10:32
Előzmény: #829  pampa
#830
Szerinted érdekli őket a te vagy ti véleményed ? Magasról tesznek rá, hogy a hozzád hasonlóknak mi a véleménye ! Csak az amerikai álláspont ami bármiben is korlátozza őket ! Felhvínám a figyelmed, hogy az egy szuverén állam. A másik dolog amit sose felejts el, hogy mi már annyi mindent túléltünk egyiptomtól kezdve, a jezsuitákon , cárokon, Sztálinon át, a nácikig, hogy van rutinunk a túlélésben. Sajnos van igazság abban, hogy a történelem ismétli önmagát. Kb. hasonló helyzetben volt a világ amikor az osztrák kis szobafestő elkezdte szervezni a pártját. Most is olyan a helyzet, hogy lassan de biztosan erősödik az idegenelleneség a világban, mert kezd ki-ki alapon menni a munkahely és megélhetés. Ennek okán egyre erősebben lehet majd manipulálni és szítani a tömegeket, a nem a többséget alkotó népesség ellen. Tudod én tanultam az őseim hibáiból és nem hiszek nagyon a világnak. Amíg lesznek olyan elvakult emberek mint te ( bár meg kell mondjam igen kultúráltan adod elő), mindig van egy becsomagolt bőröndünk, mindkét útlevelünk frissen tartva, és egy olyan autó a seggem alatt amivel max két órán belül a határokon túl tudok lenni, ha a kritikus tömeget elindítja az a gondolkodásmód amit képviselsz. Egyszer már megtörtént, az összes felmenőm ment rá. Sokkal egyszerűbb lenne azt mondani, hogy utálod a fajtám, azt kalap ! Nem kell ezt megpróbálni mindenféle logikai bakugrássokal támogatni.
pampa 2009. 01. 23. 09:02
Előzmény: #827  Conqui
#829
Izrael nemcsak hogy folyamatos eszkalációs állapotban kénytelen élni az életét olyan arab országok gyűrűjében, akiknek egyetlen célja az állam és lakói megsemmisítése, de ráadásul világszerte szembe kell néznie a zsidó néppel szembeni általános gyűlölettel (az antiszemitizmussal) is."

Ez pedig attól a magatartástól amit folytatnak nem is lesz jobb,sem Izraelben sem a világban.
Te is elismered,hogy néha túlzott az a reakció amit egy adott esetre adnak, most gondolj bele,hogy az aki semleges és az aki eleve "nem szeretemmel" viszonyul hozzájuk azoknál mennyire helháborító?

Tegyük fel,hogy mégis megalakul az önálló Palesztin állam akkor mi lesz a cisz-jordániai telepekkel,vadtelepekkel? Kitelepítik őket?

Írtad,hogy ez a Palesztin Trianon, tudomásul kell venni és kész.
Ők miért szenvedték el? Mi bűnt követtek el?
Esetleg már megelőlegezték neki a jövőben elkövetetndő bűnökért?

47-előtt kb.7,5% volt amit birtokoltak, kb.70% Angol gyarmat és 22,5% egyéb törzsek területe.
Most hány százalék a palesztin fennhatóság területe?
Conqui ezek mind konkrét dolgok,kérdések és még az elkövetett gyilkosságokról nem is beszéltünk.
A nemzetközi jog semmibe vétele,ENSZ alkalmazottak,katonák elleni halálos támadás.
Értem én ,hogy véditek őket de szerintem ezzel inkább ártotok az ország és az ott élő emberek megitélésének.
Annyira egyértelmű a kettős mérce,hogy még az elfogult média sem tudja kompenzálni.
pampa 2009. 01. 23. 08:43
Előzmény: #827  Conqui
#828
Conqui

Nem válaszolta a határ kérdésben mert ezt még ők sem tudják megmondani. A szélsőségesekkel nem értek egyet ha pedig addig merészkednek amit már jelenleg is büntet a BTK akkor elő kell állítani az illetőt.
45-után amikor már zajlottak a "háttér alkuk" akkor kapták mint lehetőséget. És még volt egy afrikai terület is a listán,de ők ezt választották,tehát nem at én "baromságom" hanem azoké akik felkínálták.
Conqui 2009. 01. 22. 21:00
Előzmény: #825  pampa
#827
Biztos nem olvastad...

"Ne haragudj pampa, de nem látok a felvetéseidben konkrét tényeket, amikre reagálnom kell.
Semmi mást nem hajtogatsz, mint hogy ártatlan áldozatok, elpusztított infrastruktúra meg nem nevezett izraeli háborús bűnösök.

Az ilyenekre csak általánosságokban lehet reagálni.
Izrael nemcsak hogy folyamatos eszkalációs állapotban kénytelen élni az életét olyan arab országok gyűrűjében, akiknek egyetlen célja az állam és lakói megsemmisítése, de ráadásul világszerte szembe kell néznie a zsidó néppel szembeni általános gyűlölettel (az antiszemitizmussal) is. Hol van még egy olyan nép, amelyiknek évezredekig nem volt saját hazája, miközben szétszórt diaszpóráit hol így hol úgy próbálták felszámolni.
Már egyszer jeleztem, de erre te sem válaszoltál, hogy amikor a Hősök terén hanukát ünnepelni szándékozó zsidókat a szélsőségesek "megszólították", akkor "Menjetek haza Izraelbe" volt a javaslatuk. De hol van tulajdonképpen Izrael, ha a jelenlegi helyén sem maradhat? A múltkori felvetésed Madagaszkárral kapcsolatban szóra sem méltattam akkora baromság. Ezzel akár mondhattad volna azt is, hogy Szibéria. Ott is van elegendő hely.
Nos ilyen körülmények között a zsidó nép úgy él, mint a sarokba szorított állat, amely ott is ellenséget lát, ahol talán nincs és reakciói sem mindig racionálisak, inkább emócionálisak és az önvédelem időnként túlzott mértékű válaszlépéseket generál részükről. Én ezt is el tudom fogadni és meg tudom érteni. Aki eleve ellenséges attitűddel szemléli ténykedésüket, mint te, az nem is fogja soha ezt elfogadni."
Negev 2009. 01. 22. 20:12
Előzmény: #825  pampa
#826
Én azért vitázom veled, mert most is van olyan ismerősöm aki ott van volt gázában mint katona. Tudom, hogy milyen keményen fogják a katonákat azért, hogy minél kevesebb legyen a civil aki meghal. Többször kapják utasításba, hogy ha kétesélyes a dolog ,hagyják inkább a mehablimot magyarul terroristát a francba. Nem véletlen, hogy most nagypofával beszél győzelemről a hamasz. Ezt is megszoktuk tőlük. Annak idején mikor a sínai félszigeten az egyiptomi hadsereg felét körbezárta az általad oly kevésre tartott Sharon csapatokkal, bár a körbezártak létszámfölényben voltak modern orosz fegyverekkel, az elmebeteg Nasszer győzelmi felvonulást tartott kairóban. Mégsem lőtték őket halomra.A mostani egyoldalú kivonulással is csökkentették a civileket ért hatásokat,ugyanis egy jobban elhúzódó háború tényleg okozhatott volna humanitárius katasztrófát. Arról nrem is beszélve, hogy ha ismernéd az arab mentalitást akkor tudnád, hogy ha meghagyod egy harcos arcát, méltóságát, sokkal könnyebben tudsz vele békéről tárgyalni , mert egyenrangúnak érzi magát . A Yom Kipppur-i háború után ezért lehett azóta is stabil békét kötni egyiptommal. Ellenkenkező esetben, a megalázottság miatt mégjobban gyűlölködik, mert vissza akarja szerezni a méltóságát. Tudom ez kicsit japánosra sikerült de ez így működik.Hidd el nekem azért is merem felvállalni veled ezt a folyamatos vitát mert némileg jobban ismerem nálad azt az országot, míg ti csak a külső héjat látjátok, meg amit láttatni akarnak veletek. Ami meg a foszfor gránátokat illeti, nem civilek ellen használták, hanem ködösítésre.A hamasz pedig célzottan a civilek ellen.
pampa 2009. 01. 22. 19:48
Előzmény: #824  Negev
#825
Negev

Én nem számoltam meg a halottakat,de például az izraeli katonai szóvivő több mint 600 Hamasz terrorista likvidálásáról beszélt. Akkor hazudott.
Gondolom az ENSZ alkalmazottakat sem ölték meg ,arról pedig az ENSZ hazudott. Civilek és gyerekek sem haltak meg a romok alatt, arról az ott lévő független média alkalmazottak számoltak be.
Ők is hazudtak ?
Lehet hogy háború sem volt?
Foszfor gránátokat sem vetettek be?

Amikor az izraeli miniszer elnök azt mondta,hogy jól haladnak Magyarorszá felvásárlásával...
Erre Conqui mondta,hogy nem mondott igazat.

Hiába szelektálni kell a média híreit és csak azt elfogadni tényként, ami a mi véleményünket támasztja alá.....

Mindenki azt hisz amit akar. Nekem van egy kialakult véleményem Izraelről és a Hamaszról. Egyik sem pozitív.
És engem mondotok efogultnak,aki mind két felet elitélem cselekményeikért.

Ti csak a Hamaszt.....
Negev 2009. 01. 22. 18:44
Előzmény: #823  Negev
#824
Kedves Pampa !

Leülök a tv elé és mit látok? Az olasz sajtó tele van egy gázai kórház palesztin orvosának nyilatkozatával ! És lám lám nicsak, ez a huncut hamasz az áldozatok számában orbitálisan hazudott, a világ meg vevő volt rá! Milyen 1300 áldozat? Jó ha 600 van, akik az orvos elmondása szerint 90% hamasz katonák!!Saját kis szájával meséli el, hogy szándékosan provokáltak ki olyan harci helyzeteket ezek a jófej hamaszosok, hogy jó sok legyen a civil áldozat. Ez sem jött ezek szerint össze! De gáz ! Útálom ha mindig igazam van! Azért remélem egy gázai palesztin orvos elég autentikus számodra? Sajnos már előre tudom, hogy ez nem fog akkora hírlavinát elindítani a """"" mértéktartó, józan,és hiteles"""" jobbos magyar tévéken. Mert ugyi az nem illik az ideológiába ! Gondolom a Bayer sem , meg a M.Hírlap okoska főszerkesztője sem fogja a viízhang tévén ezt úgy előhozni, ahogy a nagy népírtást taglalták a múlt héten. No meg kíváncsi leszek, hogy a műsorban szereplő néni fog -e tudni végre pontosan idézni a cnn-ből, vagy megint a szátok íze szerint fog torzítani. Semmi kétségem afelől, hogy azért ezt is majd sikerül megideologizálni. Ha lehetne betennék ide most vagy ötven vigyorgó smile-t. Nem baj a van sapka nincs sapka azért továbbra is fog működni, mert ti ilyenek vagytok!
Negev 2009. 01. 22. 15:12
Előzmény: #822  pampa
#823
Hogy egy nagy klasszikust idézzek: Olyan veled beszélgetni mint sajtreszelővel rejszolni!
pampa 2009. 01. 22. 14:51
Előzmény: #820  Negev
#822
És a célzott likvidálás az mi?

Szerintem életfogytiglan kapott volna,és az özvegye sohasem bocsájtana meg neki.

És az között,hogy verik az előállítottat törvénytelenül,vagy törvényesen...nálam van különbség. Aki szenvedi sajnos annak nincsen.
Negev 2009. 01. 22. 14:49
Előzmény: #819  pampa
#821
Declaration of Israel's Independence 1948
Issued at Tel Aviv on May 14, 1948 (5th of Iyar, 5708)
The land of Israel was the birthplace of the Jewish people. Here their spiritual, religious and national identity was formed. Here they achieved independence and created a culture of national and universal significance. Here they wrote and gave the Bible to the world.

Exiled from Palestine, the Jewish people remained faithful to it in all the countries of their dispersion, never ceasing to pray and hope for their return and the restoration of their national freedom.

Impelled by this historic association, Jews strove throughout the centuries to go back to the land of their fathers and regain their statehood. In recent decades they returned in masses. They reclaimed the wilderness, revived their language, built cities and villages and established a vigorous and ever-growing community with its own economic and cultural life. They sought peace, but were always prepared to defend themselves. They brought the blessing of progress to all inhabitants of the country.

In the year 1897 the First Zionist Congress, inspired by Theodor Herzl's vision of the Jewish State, proclaimed the right of the Jewish people to national revival in their own country.

This right was acknowledged by the Balfour Declaration of November 2, 1917, and re-affirmed by the Mandate of the League of Nations, which gave explicit international recognition to the historic connection of the Jewish people with Palestine and their right to reconstitute their National Home.

The Nazi holocaust, which engulfed millions of Jews in Europe, proved anew the urgency of the re-establishment of the Jewish state, which would solve the problem of Jewish homelessness by opening the gates to all Jews and lifting the Jewish people to equality in the family of nations.

The survivors of the European catastrophe, as well as Jews from other lands, proclaiming their right to a life of dignity, freedom and labor, and undeterred by hazards, hardships and obstacles, have tried unceasingly to enter Palestine.

In the Second World War the Jewish people in Palestine made a full contribution in the struggle of the freedom-loving nations against the Nazi evil. The sacrifices of their soldiers and the efforts of their workers gained them title to rank with the peoples who founded the United Nations.

On November 29, 1947, the General Assembly of the United Nations adopted a Resolution for the establishment of an independent Jewish State in Palestine, and called upon the inhabitants of the country to take such steps as may be necessary on their part to put the plan into effect.

This recognition by the United Nations of the right of the Jewish people to establish their independent State may not be revoked. It is, moreover, the self-evident right of the Jewish people to be a nation, as all other nations, in its own sovereign State.

ACCORDINGLY, WE, the members of the National Council, representing the Jewish people in Palestine and the Zionist movement of the world, met together in solemn assembly today, the day of the termination of the British mandate for Palestine, by virtue of the natural and historic right of the Jewish and of the Resolution of the General Assembly of the United Nations,

HEREBY PROCLAIM the establishment of the Jewish State in Palestine, to be called ISRAEL.

WE HEREBY DECLARE that as from the termination of the Mandate at midnight, this night of the 14th and 15th May, 1948, and until the setting up of the duly elected bodies of the State in accordance with a Constitution, to be drawn up by a Constituent Assembly not later than the first day of October, 1948, the present National Council shall act as the provisional administration, shall constitute the Provisional Government of the State of Israel.

THE STATE OF ISRAEL will be open to the immigration of Jews from all countries of their dispersion; will promote the development of the country for the benefit of all its inhabitants; will be based on the precepts of liberty, justice and peace taught by the Hebrew Prophets; will uphold the full social and political equality of all its citizens, without distinction of race, creed or sex; will guarantee full freedom of conscience, worship, education and culture; will safeguard the sanctity and inviolability of the shrines and Holy Places of all religions; and will dedicate itself to the principles of the Charter of the United Nations.

THE STATE OF ISRAEL will be ready to cooperate with the organs and representatives of the United Nations in the implementation of the Resolution of the Assembly of November 29, 1947, and will take steps to bring about the Economic Union over the whole of Palestine.

We appeal to the United Nations to assist the Jewish people in the building of its State and to admit Israel into the family of nations.

In the midst of wanton aggression, we still call upon the Arab inhabitants of the State of Israel to return to the ways of peace and play their part in the development of the State, with full and equal citizenship and due representation in its bodies and institutions - provisional or permanent.

We offer peace and neighborliness to all the neighboring states and their peoples, and invite them to cooperate with the independent Hebrew nation for the common good of all.

Our call goes out the the Jewish people all over the world to rally to our side in the task of immigration and development and to stand by us in the great struggle for the fulfillment of the dream of generations - the redemption of Israel.

With trust in the rock of Israel [tsur Yisrael in the original Hebrew, figuratively referring to God, and sometimes incorrectly translated as "Lord of Israel or "Almighty God -tr], we set our hand to this Declaration, at this Session of the Provisional State Council, in the city of Tel Aviv, on this Sabbath eve, the fifth of Iyar, 5708, the fourteenth day of May, 1948.Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek