Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
banyaiz 2009. 01. 04. 11:24
Előzmény: #599  pampa
#600
Csak erős idegzetűeknek:

link
pampa 2009. 01. 04. 11:00
Előzmény: #598  TrendMan
#599
Eredménytelen az ENSZ BT ülése
link
Természetesem az USA vétózta meg,már számolni sem lehet hanyadszor.
Hiába egy néhai izraeli politikus már akkor kifejtette:
A törvények csak a szegényekre vonatkoznak...

"Az Egyesült Államok hűséges szövetségesként nap mint nap támogatásáról biztosította Izraelt a Gázai övezet elleni támadások megindítása óta. George Bush amerikai elnök pénteken világosan jelezte előre, hogy Washington nem ítélne el egy szárazföldi akciót, mert Izraelnek joga van védekezni a Hamász ellen. Egyetlen kikötésként azt hangoztatta, hogy Izrael igyekezzen elkerülni a polgári áldozatokat."

Mennyi lenne,ha nem igyekezne?

"Az izraeli légierő december 27-e óta több mint hétszáz légitámadást intézett gázai övezeti célpontok ellen, míg a palesztinok ez idő alatt több mint 450 rakétát és aknagránátot lőttek ki Izrael területére. Szombat estig legalább 437 palesztin életét oltották ki az izraeli légitámadások, és további 2300-nak okoztak sérüléseket. Izraeli oldalon négy volt a halálos áldozatok száma. Emiatt az izraeli kormány éles bírálatok kereszttüzébe került, mondván aránytalanul alkalmazza az erőt."

Több hete felmerült,hogy Izrael kihasználja az USA Elnök választás eredményét és a "béna kacsa" korszak alatt lebombázza Irán készülő atom létesítményeit. A tipp nem jött be,nem Iránt hanem a Palesztinokat bombázza.
TrendMan 2009. 01. 04. 01:15
Előzmény: #596  Törölt felhasználó
#598
Amit Lip felvetett, azt én sem teljesen értem.
Viszont hozzá kell tenni, hogy Izraelben is vannak radikálisok, meg mérsékeltek.
Ilyesmi akkor történik, amikor épp a radikálisok kerekednek felül.
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 22:32
Előzmény: #596  Törölt felhasználó
#597
A vallás mindíg is értelmezés kérdése volt ...
;)
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 22:31
Előzmény: #594  pampa
#596

..számomra az nem érthető, hogy egy ilyen izig-vérig vallásos nemzet, mint a zsidók hogy a fenébe tudnak teljesen a vallásukkal ellentétesen élni, cselekedni...
..megdobnak kővel, dobd vissza vadászgéppel??
..ha megütnek az arcodon tartsd oda egy izraeli gyalogsági katona másik arcát is? ...szóval kurvára nem oké a vallásuk illetve nincs szinkron a hitük és cselekedeteik között
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 22:26
Előzmény: #594  pampa
#595
Parancsra lőnie kell a katonának.
Legfeljebb nem talál ...
Ha csak nem azonosul az eszmékkel, amiért a parancsot kiadják. Onnantól a felelőség őt is terheli.
Hm ...
Nem is rossz tőlem ...
pampa 2009. 01. 03. 22:21
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#594
Én igen,de ti Conquival szerintem nem.
Senki sem kényszerítette őket hogy oda költözzenek, és ha már így döntöttek akkor próbálnának úgy élni a szomszédjaikkal,hogy ne legyen kétséges egy ilyen mérkőzés kimenetele.

Akkor magyarázd még azt el nekem,ha egy palesztin szabadságharcos felrobbantja magát egy izraeli rendőrposzton és megöl egy rendőrt azzal, akkor ő miért terrorista,és az a izraeli katona aki rakétával szétlő egy lakást és ott meghal a Hamasz egyik katonája és 4 felesége 8 gyereke akkor ő miért parancsot teljesítő katona?
Ő miért nem terrorista?

Ha háború van mint amit Conqui állít akkor miért két mércével mérik a két felet?

Régebben volt egy szokás az öngyilkos merénylő házát felrobbantotta az izraeli hadsereg. Függetlenül attól ,hogy éppen tömbben lakott és így még számtalan a merényletben nem érintett lakos otthona is megsemmisült.
Ez a tipikus esete a kolektív büntetésnek,volt már példa rá a történelemben és nagyon tiltakoztak ellene....

De,ha olyan tömben lakott ahol izraelieknek is volt lakásuk akkor nem robbantottak,hanem csak befalazták a lakás nyílásait....

Ezt a helyzetet erővel nem lehet megoldani.

Ami jelenleg Gázában folyik az szerintem népirtás.Válogatás nélkül ölnek terroristát,civilt,rendőrt,katonát ,nőket,gyerekeket.
Magyarán mondva,mindenkit aki mozog.
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 21:58
Előzmény: #585  pampa
#593
"Ha Izrael mindenáron az igéret földjén akarta létrehozni önálló államát, akkor mi a csudát keresnek sportolói az Európa bajnokságaiban?
Jordánia? Szíria? Libanon? stb.."
Pampa, szoktál legalább néha gondolkodni? Szerinted mi lenne pl. egy izrael-arab meccsen? Na azért nincs...
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 21:52
Előzmény: #590  Törölt felhasználó
#592
dehogyis, inkább megszüntetni kéne őket..teljesen felesleges a létük és a NATO tagok többségének nincs arra keretük vagy legalábbis nem szívesen adnak a közösbe...lásd kis hazánkat, hogy szenved, hogy teljesítse a vállaltakat...

amikor igazán komoly konfliktus van 2 ország közt, akkor csak duma van, ahol közbelépnek azok meg "kis" esetek...vannak agresszrok akik hallgatnak rájuk, vannak, akik leszarják...ennek a 2 intézménynek is csak akkor lenne értelme ha világ összes országa alá vetné magát nekik mindig minden esetben...így viszont csak fogatlan oroszlánoknak tűnnek...amit vagy komolyan vesznek, vagy nem...az ilyen vagy-vagy dolgokra meg felesleges dollár milliókat elfüstölni...
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 21:50
Előzmény: #590  Törölt felhasználó
#591
link

Most olvasom, hogy megkezdődött. Meglátjuk.
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 21:41
Előzmény: #589  Törölt felhasználó
#590
Mert mit kellene tenniük? Beszállni Izrael mellett?
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 19:12
#589
...no ilyenkor lehet igazán látni, hogy mennyit érnek ezek a nemzetközi szervezetek.....gyakorlatilag semmit...csak a duma van, mint mindig..

Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 18:07
Előzmény: #587  Törölt felhasználó
#588
"Az a tény, hogy az arab rakétatámadások következtében kevesebb izraeli hal meg, mint a másik oldalon a zsidó támadások miatt arab, csak annak tudható be, hogy a zsidók odafigyelnek saját polgári lakosságukra, időben figyelmeztetik őket rakétatámadáskor illetve valszeg az arabok nem tudnak annyira célozni. ." Conqui vagy csak azok a "rakéták" (akna gránátok ),kisebb a pusztitó erejűk mint az izraeli bombáknak, és tűzérségi ütegeknek.
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 17:27
Előzmény: #584  pampa
#587
pampa

Érveid lehengerlőek. De:
1./ A háború minősítését nem az határozza meg, ki honnan és milyen módon szerzi be hozzá a fegyvereket. Azt azonban már említettem, hogy a Hamaszt Irán pénzeli, felteszem nem a kiöregedett fegyverek átadása révén.
2./ Az a tény, hogy az arab rakétatámadások következtében kevesebb izraeli hal meg, mint a másik oldalon a zsidó támadások miatt arab, csak annak tudható be, hogy a zsidók odafigyelnek saját polgári lakosságukra, időben figyelmeztetik őket rakétatámadáskor illetve valszeg az arabok nem tudnak annyira célozni. A másik oldalon viszont az arabok a saját lakosaikat szinte szándékosan hagyják meghalni, hogy ebből is politikai tőkét kovácsoljanak. Egyébként is az intifáda során meghalni dicsőség náluk, úgyhogy ez sem lehet összehasonlítási alap.
3./ Arról már értekeztem, hogy a Hamasz szerint Izrael kizárólag a temetőbe vonulhat vissza. Ilyen elvi síkon valóban nem lehet tárgyalni a békéről. Izrael nem mellesleg átengedte a Gázai övezetet az araboknak, ahol megteremthették saját államukat, amit arra használnak fel, hogy háttérbázist építsenek ki a zsidók likvidálására. Ez is egy jellemző politika.
Végül 4./ Ilyen alapon megkérdezheted azt is, hogy Oroszország és Törökország mitől európai állam, hiszen területeik nagy része Ázsiában található.
De ugyanakkor te is nagyon jól tudod, hogy Afrika bajnokság kizárólag a fociban létezik Afrika kupa néven (legalább is én így tudom), ahol Izrael indulni is szokott. Mellesleg, azt az európai sportszövetségeknek van joga eldönteni, hogy kit engednek indulni és kit nem az európai kupákban. Ott lehet protestálni.
De nem ajánlom, hogy hangosan tegyed, mert a végén még beskatulyáznak..:-))
TrendMan 2009. 01. 03. 17:17
Előzmény: #585  pampa
#586
Olyan jogon indulnak az Európa bajnokságokon, amilyen jogon a keresztes lovagok jogot formáltak Jeruzsálemre.

Érdekes téma lenne annak a fontolgatása is, hogy hány érdekcsoport van világszerte, amelynek érdeke ilyen konfliktus övezetek évtizedeken keresztül való fenntartása.

Az egyik a fegyver lobbi.
Biztos van még több is.
pampa 2009. 01. 03. 14:18
Előzmény: #584  pampa
#585
Conqui

És még valami.

Ha Izrael mindenáron az igéret földjén akarta létrehozni önálló államát, akkor mi a csudát keresnek sportolói az Európa bajnokságaiban?
Jordánia? Szíria? Libanon? stb..
pampa 2009. 01. 03. 14:14
Előzmény: #583  Törölt felhasználó
#584
Conqui

Hogyan nevezhetjük ezt a harcot háborúnak?
Hiszen Izrael szabadon fegyverkezhet,még a Palesztinok házilag barkácsolt rakétákat használnak és ki tudja milyen csatornán becsempészett fegyvereket használ?

És ne feledd a palesztin oldalom terroristák harcolnak,hiszen minden válogatás nélkül gyilkolják az izraeli lakosságot. Már idáig 4 halott van az izraeli oldalon.
Az USA elnöke még a napokban is terroristának minősítette a Hamaszt. És én ezzel egyet is értek,csak azzal nem,ha a másik fél ugyanazon módszert alkalmazza akkor ő miért nem az? Idáig 430 palesztin halott ebből 19 gyerek.

Addig még Izrael nem vonul vissza az eredetileg számára biztosított területre és nem engedi be a kiüldözött palesztinokat nem lehet békéről tárgyalni a térségben.
Erővel ezt a problémát nem lehet megoldani.

Több millió palesztint kellene Izraelnek "eltünteni" az adott térségből és ezt ő a történelem tükrében nem engedheti meg magának. És ha mégis ezzel próbálkozik ?
Szerintem annak beláthatatlan következményei lesznek.
Törölt felhasználó 2009. 01. 03. 13:53
Előzmény: #579  pampa
#583
"Ez terrorizmus,és amit az izraeliek csinálnak az harc a terrorizmus ellen. "

Kedves szemellenzős barátom, pampa!

Meglátásom szerint ha az egyik oldalon a kormány katonái vannak (Hamasz) és a másik oldalon is a kormány katonái vannak (Izrael), azt háborúnak nevezik.
A háború sajnálatos velejárója a civil áldozatok nagy száma.
Ami pedig a fegyverzetek modernségét illeti, nos az iráni pénzen vásárolt rakéták már szakértők szerint is elérhetik az izraeli nukleáris erőműveket. Hol itt az egyenlőtlenség?
Ha pedig az lenne a valós helyzet amit te állítasz (nem tudom honnan veszed az értesüléseidet), akkor meg az arabok mijafasznak kezdték el az egészet? Erről nem tudsz valamit véletlenül?
pampa 2009. 01. 03. 12:39
Előzmény: #581  TrendMan
#582
Ott van atom mindkét félnek. Ovatosabbak egy kicsit.
Izrael biztosra megy,a Palesztinoknak a fegyverzete a 0-val egyenértékű,míg ők a világ legmodernebb fegyvereit használják.

Macska-egér harc...
TrendMan 2009. 01. 03. 12:32
Előzmény: #580  sanka
#581
Igen!
Gyerekeket nem kellene bombázni, egyébként engem az Indiai-Pakisztáni konfliktus nagyobb szorongással tölt el.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók