Könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatta fel az izraeli hadsereg a biztonsági kerítés elleni tüntetést vasárnap egy ciszjordániai palesztin településen, egy szemtanú szerint több tucatnyian megsebesültek. Az izraeli hadsereg ezt nem erősítette meg, közölte viszont, hogy egy katonájuk megsebesült a tüntetőkkel lezajlott összetűzésben. Az elmúlt három napban az ötezer lakosú Nilinben újra és újra összecsapások robbantak ki az izraeli hadsereg és a biztonsági kerítés ellen tiltakozók között. A brit hírügynökség tudósítója vasárnap néhány tucat tüntetőt látott az utcákon. Vasárnap hajnaltól határozatlan időre kijárási tilalmat hirdettek ki Nilinben, az elmúlt időszakban történt erőszakos incidensekkel indokolva az intézkedést. A hadsereg tájékoztatása szerint szombaton több száz palesztin tüntető kövekkel és égő gumiabroncsokkal dobálta meg a katonákat, az elmúlt hónapban pedig a fal Nilin melletti szakaszánál nyolc katona és két munkás megsérült az erőszakossá vált tiltakozó megmozdulásokban.
Az izraeli kormány 2002-ben kezdte el építeni a 680 kilométer hosszúra tervezett kerítést Ciszjordánia határa mentén, azzal érvelve, hogy a kerítés segíthet megakadályozni palesztin öngyilkos merénylők izraeli területen tervezett akcióit. Az izraeli települések körül kacskaringózó kerítés azonban ciszjordániai falvakat is elválaszt az azokat övező földektől.
2004. július 9-én a hágai Nemzetközi Bíróság törvénytelennek ítélte a kerítést, és a lebontását követelte. Ugyanilyen értelmű határozatot hozott ezt követően az ENSZ-közgyűlés is, Izrael azonban mindeddig nem vette figyelembe e követeléseket.
Az izraeli kormány 2002-ben kezdte el építeni a 680 kilométer hosszúra tervezett kerítést Ciszjordánia határa mentén, azzal érvelve, hogy a kerítés segíthet megakadályozni palesztin öngyilkos merénylők izraeli területen tervezett akcióit. Az izraeli települések körül kacskaringózó kerítés azonban ciszjordániai falvakat is elválaszt az azokat övező földektől.
2004. július 9-én a hágai Nemzetközi Bíróság törvénytelennek ítélte a kerítést, és a lebontását követelte. Ugyanilyen értelmű határozatot hozott ezt követően az ENSZ-közgyűlés is, Izrael azonban mindeddig nem vette figyelembe e követeléseket.
Mi lesz veled világ?
Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.
Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.
link