Amúgy valaki irja már le nekem ,hogy mit kell ahhoz csinálni hogy sok legyen a bankszámla költségem? Mert a sok sírógép közé mindig beszúrom ezt a kérdést de soha sehol nem írja meg senki. Nekem kemény havi 200 ft de csak mert valamit banki appal fizetek amiért ezt a 200 ftot levonja, ha ez nem lenne havi 0 ft lenne a számlám költsége..
-Nem bejelentette,csak este megemlítette,hogy az árrésstop kiterjesztését vizsgálják más szektorokra. -De a Telekomnál is csak inflációkövető emelés volt,tehát nem kirívó mértékű. Bankok azok variáltak a számladíjakon is és egyéb tranzakciós díjakon is. -A Telekom 2025. április 1-től 3,7%-os inflációkövető díjkorrekciót alkalmaz a Központi Statisztikai Hivatal által 2024. évre vonatkozóan megállapított és közzétett éves fogyasztói árváltozásnak megfelelően. Tájékoztató a 2025. évi inflációkövető díjkorrekcióról - Telekom lakossági szolgáltatások
-Szerintem is így lesz-Ezeket már megvette valaki nekik-de ki lehet az eladó,hol köthették az üzletet? Telekom székházban,és nem lesz nyilvános a vevő gondolom
Elvileg a termékek árára a nagy multik opciós szerződésekkel lekötik akár fél évre előre. Így az sem álja meg a helyét, hogy változik az euró ára amit be kell építeni. Nem úgy vásárolnak, hogy ma kigondolja mit vesz, holnap meg már az üzletben figyel a polcon.
Mert itt nincs semmi látnivaló. 22-ben 14,6% volt az infálció. Emelés volt egyáltalán? 2023-as 17,6% inflációra jött 24-ben a 15% emelés. A 2024-es 3,7%-ra pedig éppen ennyi lesz majd. Marci megnyugodhat. ( Ami, pedig most kiderült néhány termék esetében az meg szerintem is bicskanyitogató. Volt olyan termék, ahol több mint 50%-ot csökkent az ár. 100Ft-ról 50% csökkenés, az 50Ft . Ezen még elvileg van az engedett 10%-os árrés, azaz kb 45,5Ft a beker ár. Ezt árulták korábban 100Ft-ért? Tehát az alapanyag, a termelő, a gyártó, a szállító kijön 45Ft-ból, míg a kereskedőé 55 Ft. Persze ez leegyszerűsítő, de innen meszziről nézve, valami tényleg nem stimmel ezzel.)
Amikor a stróman cégek gyűjtögetik a papírokat évközben, azt tudod kisbüfiként kihasználni. Ez egy hosszabb folyamat, ami egész évben megy. Ezért nem várok nagy osztalék utáni visszaesést, inkább a tavalyihoz hasonló folyamatos emelkedést.
Ideje lenne -- nemcsak azért mert MTelekom részvényes vagyok-- néha- néha nem " szófogadni " nekik. A Telekom cégekre kivetett különadót -- nagyrészt a rossz kormányzás okán-- több mint 10 évig fizette a cég.Akkor is fizette amikor se Covid se háború nem volt, de nekik így volt jó. Halkan megjegyzem a különadót átmeneti intézkedésként " ""mutatták be"". Sok egyéb van még , és a legnagyobb jóindulattal és sokáig gondolkodva sem lehet ( nem tudok) igazán pozitívat mondani róluk, különösen a cégre vonatkozó lenne Hacsak nem az hogy több mint 10 v után kivezették a különadót, ami jobb esetben maximum 1-2 évig maradt volna velünk.
Mtelekom