Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Az árfolyam most már csak osztalékemeléssel vagy srv-vel menthető. Vagy ezentúl dollárban fizetik az osztalékot (Ez csak egy kényszeredett poén volt. Boccs!!). . Szomorú! Részvétem azoknak, akik hősiesen bennmaradtak! Valamit illene a menedzsmentnek csinálnia! (Bár tisztában vagyok vele, hogy ez nem így működik!)
239 Mrd volt a 2024-es nettó eredmény. Idén ettől messze lesz. Ez nyilván beépül az árfolyamba is. Legutóbb 97xx volt a sáv alja, könyv szerint lentebbre megy, így majd valahol ezen szint alatt lehetne nézegetni.
Sajnos én is így látom és egyetértek azzal amit a jelentés formai részéről írtál. 9 körül szokott lenni egy sajtótájékoztató ahol megmagyarázzák az eredményeket, kíváncsi leszek rá mert ez így nem néz ki jól!!
Nem tudom, ki hogy van vele, de ez egy rendkívül kellemetlenül olvasható anyag. Úgy kell keresni benne mindent, sehol egy vezetői összefoglaló. A nettó nyereség a 9. Oldal alján van, csak úgy leírva. A szemet egyáltalán nem vezeti. Az első fél évben volt 120 Mrd az adózott érdemény (akkor még így hívták), most pedig 163 Mrd. Az a 43 Mrd még az Erste (50) várakozásánál is sokkal kevesebb. A K&H pedig valamit elnézett olyan magasra várta.
Lehet hogy én vagyok zöldfülű, de pl. a Novo Nordisk-ékat miért nem kérdezgették hogy mi lesz a szabadalommal majd x év múlva, hanem helyette kérdés nélkül zsákolták a részvényeket? Itt meg arról kell magyarázkodni, hogy egy organikusan növekvő és jól prosperáló cég szabadalma lejár 4 év múlva?! Olyan mintha a Vrylar-nak csak a kockázata lenne jelenleg beárazva (árfolyammal együtt) maga a pénztermelő képessége meg alig. Ha meg ettől félnek és nem árazódik be, akkor miért árazódik be a vámmizéria ? Akkor attól miért kell tartani?? Nekem nem áll össze a kép....
Biden utolsó munkanapján (január 10 körül) írta alá néhány gyógyszer csökkentésének a követelését 2027 január 1-től és köztük van a vrylar is! Ennek köszönhető a stagnálás - meg persze a dollár gyengülésnek… Ha az arcsokkentesi para megszűnne akkor is ott lenne hogy mi lesz 2030 után? Ezekre a kérdésekre várjuk a választ minél előbb!!!
6-7%-ot a legtunyább állampapírral lehozol, de bármelyik CEE alap csinált neked mostanság 12-14%-ot minimum. Szóval ehhez a nagy örömhöz egy jó beker árad kell, hogy legyen, hogy megérje addig tartani. Most kellene nekik mondani egy 800-900HUF osztalékot és akkor tényleg felmenne mondjuk 13-14K-ra. Na ehhez képest fizettek 504Ft-ot. Ridikülösz! Az árfolyam meg 1 év alatt csak esett...
Sok hasznosat írsz, ami számomra picit fura, hogy az értelmesebbek( köztük neves és okos elemzők is) már több mint egy éve beszéltek a jó kilátásokról, illetve az alulárazottságról. Persze most még jobban alulárazott lehet, tehát vagy az elemzők tévednek nem kicsit, vagy a piac "" túl lassan reagálja le" a változásokat, stb.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.