Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
de a probléma az hogy őket ez nem érdekli. ha legalább egy top managernek benne lenne az incentive-jében akkor hirtelen foglalkoznának vele. de ha sem apportálni sem akvirálni vagy tőkét bevonni épp nem akarnak, akkor telibe szarják.
Mielőtt még ismételten eret vágunk magunkon, néhány százalékkal tartózkodunk ATH alatt. Vettem némi (talán) biztonságos certit, a jelentés miatti esetleges bizonytalanság már kiárazódott.
Ha visszanézzük a historikus adatokat tavaly és tavaly előtt a q4 jelentés után közvetlen esett 2022ben 1000 pont 2023 ba 500 pontot 2024 ben szintén 1000 pontot utóbbi 2 nél pozicóban is voltam.
Nincs logika. Adni kell/shortolni minden áron. De valóban elgondolkozom rajta, hogy mikor felment 11150-ig, gyakorlatilag 1-2 hete ugye, akkor meg úgy látszott hogy hű de milyen erős ez. Tehát volt vételi erő. Az ilyenkor hova tűnik el? Megérte valakinek a 11100 is érte, most akik vasarolták felfele, azok mínuszban ülve várnak? Vagy ők a vevők csak lassan vesznek? Nem akarják felhajtani gyorsan? Vagy az egész egy atb@szás, és a 2 oldalon ugyanaz a f@sz szórakozik?
Forgalom sincsen. Szerintem lett volna, aki egy jó jelentés utáni felhúzást kiszállásra használt volna fel, de az emelkedésben érdekeltek valamiért (lehet rossz nemzetközi hangulat, hóvége, átsúlyozás, anyámkínja) félreálltak, ezen a szinten meg olyan nagyon már nem dobálják.
Hát, én ezt nem értem. A Telekom 10%-ot ment fel. Oké, sok mindenben más. De egy ilyen jelentés nem érne meg legalább egy +5%-ot? A Telekomnál kiszálltam, mert 10%-os ralli után gondoltam, hogy jön a korrekció. Gyakorlatilag szinte semmi korrekció. Mi van veled Richter, hol a ralli?
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.