Sajnos (többünk számára inkább szerencsére) igazad van! A frankfurti tőzsdén is látják, hogy jó cég az OTP, érdemes befektetni a hozzá kapcsolódó értékpapírokba. Két hónapja még szinte z összes OTP certiben folyamatosan volt korrekt árjegyző, ma már ott is tartják az OTP long warrantokat a befektetők.
Lassan zöldülhetnénk mi is! Futik már azok! Olaj meg kezd pirosra váltani! Bár stabil helyzetről nem beszélhetünk! Mondjuk tegnap záróban szépen lehúzták, ezért kéne pluszban lenni már!
Most már ilyen árfolyamokon vagyok bent: 41 600 45 790 46 150 (köszi aki eladta most :D) Ha így marad még 46k-n akkor lehet még egyel beszállok. Utána várás-várás 50-51 idén. Jövőre ilyenkor 55k
Valójában a longosok kényszerítik shortolásra. Azzal hogy az összes ütős long felvásárolva, a tulajok ülnek rajtuk. Short érdekes módon mindig elérhető. Nem maradt más mint felépíteni ehhez a helyzethez egy short stratégiát Időben kellett volna kapcsolni. Volt a 10, 15, 20as szintek. 30 nál már gyanús lehetett volna.
Valamilyen szinten már beárazták a jelen helyzetet, azt gondolom. Szerintem is erőt mutat, hogy nem ütik igazán a papírt, de azért nyomás alatt tartja a geopilitikai helyzet, ezt láthattuk ma reggel. Ugyanakkor a felpatannás utáni sávban maradtunk még bőven, sőt, egy enyhe növekvő trendet is látok benne, ami most kicsit sérülhetett (volna), de még mindig feljebb van az alja, mint a tegnapi leszúrásnak. Azért ma nem várnék nagy csodát, de még bármi lehet, mert 46k körül eddig is megjelentek a vevők és ebben a pillanatban is úgy tűnik, hogy felébredtek. Mindeközben csöpögnek azért a hírek, lehet erre is reagált a nép (én meg nem nyomtam le a vételi gombot 45,9 - nél, pedig volt ott egy 50 valahányas pakk certiből, de el is vitte valaki gyorsba): https://www.portfolio.hu/global/20260730/megerositettek-mikozben-amerika-bombaz-fu-alatt-folynak-a-targyalasok-irannal-853018
igazából Lou is eddig maxon vásárolt és hát írta tegnap mennyi a profitja. Decemberben én is maxon vettem..... aztán 35->46 . A következő ugrás nagyjából 48 ig lesz majd szerintem..... aztán novembertől márciusig emelkedő ismét az már bőven 50 fölé visz majd. (ott érdekes lesz, lehet sanyi bácsiék a kerek számot várják az ötödölésre vagy tizedelésre)
Józan paraszti ésszel azt látom, hogy erős a bázis. Ha még esik is nagyot, 45k alá nem igen fog menni már. Ha esik is durván, akkor is max 2% ot esik egy nap alatt, másik nap már vissza korrigál. Amolyan kettőt előre, egyet hátra, de emelkedik, igen szépen. Célárak egyre magasabbak. Persze benne van, hogy bezuhan, de kicsi az esélye nagyon. Szóval én nem nézek semmilyen chartot, vállas grafikonokat, aljakat, német tőzsdét, olajárat, húkusz pókusz összefüggéseket...
OTP részvényesek ide!