Irán Amerikai háború enyhülés hír ismét hétvégén Olaj, le, indexek gappel fel, dollár gyengül, nemesfémek fel.. OTP fel.. Mostanában inkább ez, mint a technika..
Admirális ez az a kérdés amire szerintem itt nincs és nem is lesz egzakt es bizonyító válasz. Mert bármit mond bárki ... az nem ellenörizhető ön bevallás vagy ........ Hogy ez jó vagy nem mindenki döntse el.
" Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában jelezte, hogy céláremelések érkeztek az OTP-re . A Goldman Sachs 51 200 forintról 51 700 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, változatlanul vételi ajánlással. A Trigon Dom Maklerski 44 437 forintról 51 714 forintra emelte a célárfolyamot, az ajánlást tartásról vételre javították."😃
Szerintem simán csak kognítiv torzitás ő látott valamit, lehet hogy ott volt de azt már nem vette figyelembe, hogy újra fordult a hajó és már más irányba ment csak ő azt gondolta ez az utolsó a nagy ellenirányú kitörés az összeomlás elött. Az összes technikai, funda, mi-s nagy megoldás jóslás senki nem tudja merre megy, csak egyesek fórum mágiával akarják irányba állítani a dolgokat ..... ahelyet, hogy minden nap reggel feldobnának egy pénzérmét és attól függően vennének vagy adnának el, hogy fej vagy írás. Meg így is sok esetben %-osan nagyobb esélyük lenne és így a torzitást is kiküszöbölnék.
Az a gond hogy a részvényekkel kapcsolatban a kognitív disszonancia elég sok pénzedbe kerülhet. Arról a folyamatról beszélek, amikor a zavaró tényeket vagy egyáltalán nem veszed figyelembe, vagy a tudatod teljesen átszínezi a valóságot, egy lila ködön keresztül. A legtöbb esetben és helyen nehéz elcsípni a kognitív disszonanciát, de itt annyira egyértelmű. Csak mondok 2 példát. https://ibb.co/mC6bjt1p A képen egy Hullócsillag gyertya látható... Ez a pénteki OTP gyertya... Mivel egy emelkedő trend tetején jelent meg ez egy OTP-s Shooting Star (Hullócsillag), egy medve (bearish) fordulós jelzés. Aki látta a pénteki kerekedést az pontosan látta hogyan alakul ki. 11:30 kor nekiiramodtak az utolsó longok egy "nagy" rohammal áttörni a korlátot.. 12:20 ra nemcsak a lendület, hanem a pénzük is elfogyott... 15 órára már a földbe döngöltél az medvék az árfolyamot... 46000 alá. A kegyelemdöfést a záró adta meg. És akkor jössz Te, aki Fordított kalapácsnak látod a hulló csillagot... A másik a "long trend". Nyilván ez a legnehezebb elfogadni, hogy ezeket a rendfordító jeleket már megerősítette az árfolyam is.. Nyilván magadnak írod le ezeket ide hogy megnyugtasd magad : - "Szerintem pénteken valaki próbálta lerántani, de ez csak ilyen próbálkozás ...." - "hétfőn én otp nagy plusszra számítok , aztán meglátjuk." Ezek mind a kognitív disszonancia mintapéldái...
Az évek során mindig, de tényleg mindig volt egy ügyeletes shortos aki jól megmondta a frankót, 23-ban 4 ezret várta Pomperj, utána 24 nyarán tisztán emlékszem volt aki írta hogy gatya a papír, azóta feszt volt egy összeomlás amit azóta is várunk. Remélem nem játszották meg túl sok pénzzel és mások sem hallgattak rájuk. Lehet jókat shortolni, de őszintén ezeket olyan nehéz egy növekedési részvény long trendjében eltalálni, hogy jobban jár az ember ha türelmes és ink. hígít az eséskor... Nem örökké nőnek a fák ez tiszta, de most nem úgy néz ki mintha kifulladnánk szerintem,
„Amit az elnök most tesz, ahogy azt végig láttuk, az az, hogy teret enged bizonyos tárgyalásoknak. A tárgyalások folyamatban vannak. Minden szinten zajlanak, a technikai részletektől egészen a legmagasabb szintekig” – mondta Mike Waltz, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete az NBC műsorában. - szünetelnek az amerikai bombázások.... tárgyalás megy.... szóval hétfőn én olaj minuszra számítok, otp nagy plusszra aztán meglátjuk. Szerintem pénteken valaki próbálta lerántani, de ez csak ilyen próbálkozás .... kint zöld volt minden szóval ok nélküli szerintem.
Amit eddig shortot vettem mindet a stop zárta bukoval amely certik kèsöbb KO val vègeztèk mostmár nagyìvben kerülöm. Voltak ideiglenesen nagy minuszok longba is de vègül azok pozitivan zàròdtak ezek az èn tapasztalataim de igy is bőven pozitiv az eggyenleg. Összegezve szerintem nehezebb egy short poziciòt biztonsàgosan ès kockázatmentesebben pozitivan zárni ez az èn tapasztalatom.
Teso veszteseged akkor van ha minuszban adod el , de ha ugy gondolod hogy long trend van nem kozik a certid akkor mondjuk nem holnap hanem rossz esetben ev vegeig nem minuszban hanem vaskos pluszban leszel … szoval milyen veszteseg minimalizalasarol beszelsz ? De azt se fogtad fel amit te magad irtal . Certik sold out ergo visszavenni szeretned az alom kb …. De kar rad vesztegetni a szot … csak az zavar hogy valaki hallgat rad aztan majd belevesz esetleg a shortba …. Aztan bukik vele … mint mondtam otp elken aki eddig shortolt az bukott csak esetleg bagy makja volt es kiszallt … long trend van amit a bank politikaja tamogat osztalek es akvizicios politika srv vel tamogatva.
Valahogy sejtettem hogy nem " 3% al vagy ath alatt …. " Sőt gondolom a 4 évvel korábbi ATH alatt volt 3%-al... De gondolom nem mindenki akkor vette, mint te (decemberben?) Van aki tényleg 3%al ATH alatt vette (nem te...) Szóval megindokolom "miert jo eladni a certit" ... Pl veszteség minimalizálás miatt. (stop loss) Ha kiszámolod nekik 3% ATH alatt (másoknak nem neked) már 45000-nél vesztesége van. Szóval mire alapozod hogy nem fognak long certibol realizalni ? Persze hiszed neked... ha te azt mondod és 4 éve itt vagy... Nem racionális de neked elhiszem. Amúgy értem a "logikádat".. Amíg nem realizálsz , addig szerinted nincs is veszteség.. Jól sejtem? És amúgy is mindig long trened van? Még ha "papíron" már veszteséges vagy... ;) Amíg nem realizál helyetted a korlát ár, addig nincs baj... r
En decemberben vettem a certijeim azota csak hogitottam atszalltam magasabba , en 4 eve itt vagyok a forumon te meg egy honapja irogatod az ai od :D ami mint kiderult nem tul jo. Sot megindokoltad miert nem jo eladni a certit szerinted akkor miert adna el barki is ? Vesztesegrol meg … tudtommal ahhoz realizalni jene de miert realizaljam ha long trend van ? Mert az aiad valami alhullamot azonositott?
Inkább rv-ben gondolkodom, certit még nem sikerült vennem, a TL elérhetetlen, TS-t meg eddig kerültem (bár lehet most ez lesz a nyerő...) Lehet lesz kis ANY, kis OTP és kis MOL.
Illetve nem tudom hogy részvénnyel vagy certikkel tervezel, de ha részvénnyel, akkor szerintem pár százalék nem oszt nem szoroz ha pár hónapon túl tartanád. Csinálhatod úgy is, hogy szinteket jelölsz ki, 45000, 44000 stb. és ott veszel pakkokat.
OTP részvényesek ide!