Ha kvázi befektetőként módodban áll figyelni az árfolyamot, az mindent visz! A stop loss nem kereskedési eszköz, nem indikátor, hanem vészkapcsoló, tehát akár több mint 20 % veszteséget is engedélyezhetsz, hiszen józan ésszel már úgyis korábban kiszállsz. :)
Az elején én is ugrabugráltam, majd rájöttem, hogy felesleges. A megfelelő papírt kell kiválasztani, a töréspontok vadászata pedig pénzügyi öngyilkosság.
Ja igen... Ha ma is ebben a volumenben vásárolt délelőtt , akkor az OTP 45200 45300 és 45400-as szinteket ette meg. (a jégheggyel együtt, ami önmagában is egy 18517db tranzakció volt.. Kb 6 tranzakciüval meg is volt a SRV-vel... Azóta nincs is nagy kötés... esik az árfolyam.. Nem a vevők, hanem az eladók uralják délelőtt az OTP-t (nem bull, hanem medve piac összesen 10 tranzakcióval). Kb el akarják adni hogy Elliott hullám 5. hulláma... A Fomo miatt... Legalább addig amig az OTP saját résvényket vesz...
Nagyon érdekes gondolatmenet. Nincsenek kísérleti alanyok, de analizálás az van valóban. A Ta-ban nincs emoció. Nincs semmi más, mint a múlt tanulságaiból levont következtetések. Ezek egyébként egyre egyszerűbben gyűjthetők a digitalizáció fejlődése miatt. Vagyis a ta nem nézi a híreket, nem nézi az aktuális gazdasági várásokat, hanem azt nézi, hogy bizonyos indikátorok alapján mi lehet a válasz. Pontosan úgy, mint ami alapján most az AI működik. Valószínüség számítás, semmi több. Abban is igazad van, hogy az emberi tényezőket és az emocionális reakciókat csak késve veszi észre, de leköveti.
Mondjuk, az is igaz, hogy a nagybefektetők nem FOMO - znak, a kicsik meg édes kevesek a piac mozgatásához, szóval jah... felesleges ezen morfondírozni, belátom.
Nem veszek FOMO - ba, vettem korrekcióban, most tartás van. Viszont, gondoltam hátha jönnek páran, aki viszont igen, aztán meghúzzák még nekünk egy kicsit a történetet. Tudom én, hogy simán át tud menni egy - egy ilyen jéghegyen az árfolyam, én meg igyekszem úszni az árral.
Ház igen... 6 milliárd... Csak egy gond van vele hogy ennek a fogalomnak kb a 30% egy "robot" tette ki. Pont az ellenállásokra pakolt pont annyit, hogy kb délelőtt el tudjon adni 2 millárd OTP-t... (az organikus forgalomhoz számitotta ki)... a 2 milliárd az pont 10 "tranzakcióblól" jött ki (még a szeleket is jól összrakta a fogalom függvényében).,.. A "kis" tranzakciók nem számtanak , csak az 1000 darabnál nagyobb kötések... Pont 10 volt. mind az Erste (zöld béka ) szintjeire bepakolva... Csak valójában ez egy "eladó" robot... még az is lehet hogy 45000-as szintem meg "vételt" tett be amivel meg is nyugtattott mindenkit... (erős támasz)... Ezért nem indult el eladási hullám amikor elkezdett esni reggel nyitás után... .. ;) A FOMO csapda bezárult... ;)
az új likvid tőke elvonásokra gondolsz? SpaceX, AI befektetések miatt kialakuló helyzetre? végülis, tőkeátrendeződés mindig is volt, valahová menni fog. :) most pl. ezerrel táraz ki a piac a nemesfémekből - érthető módon, mert pl. erős a dollárkötvény. nade, ha ez így folytatódik, akkor egyszercsak kiderül, hogy az erős dollárkamatokkal baj lesz, egyszercsak sztem át fog ez csapni inflációs félelembe, aztán meg majd oda megy a tőke - elindul felfelé az árfolyama - valamikor... én már szemezek vele / persze long certi formájában. de hogy ez mikor jön? háttt... Magyar piacból én csak OTP-t nézek sztem ennek van esélye növekedni, a többit lutrinak gondolom. Sztem ide még fog jönni tőke én erre szavazok :)
Én kicsit fiatalabb vagyok 2008-hoz, kb akkor tanultam csak számolni :D De 2020-at illetve nagyon kezdő kereskedőként 2022-őt már láttam. Tény hogy pl 2020-at évvégére már túl is szárnyaltuk, OTP-t tekintve 2022 elég rossz volt, vagy snp500-on is volt 23-ban medvepiac. Ezek mennyire számítanak? :) Igaz 2008-at sok idő volt kiheverni.
a statisztika azért alakult úgy, mert az emberi reakciók által kiváltott kötések megtörténtek. de ahogyan már irtam, ez a TA elterjedésével veszitette el pontosságát. Egy emberi csoport működését addig lehet előrejelezni, ameddig a kisérleti alanyok nem ismerik a részeredményeket. Minél jobban ismerik annál valószinűtlenebb hogy azt teszik amit tudatlan korukban tettek. Ha egy bölénycsorda egy földrengés után rohan egy újonnan keletkezett szakadék felé, akkor jól megjósolható módon mindegyik belesik. Ha viszont az elsők zuhanásáról a hátrébb levők tudomást szerenének, akkor a rohanás megtorpanna. Ma már TA és Elliott csak arra jó hogy megvezessék a jónépet.
OTP részvényesek ide!