Engem annyira nem zavart eddig, csak megjegyeztem. Most Pl. vettem vissza a tegnapi zárásaim. de azért nem vágok eret. Mindent nem lehet lekereskedni. Nincs az a zseni aki le tudja. Én csak sajnálom aki menni akarna de nem tud. A logikáját is értem, védenek a pánik eladásoktól. De én pánik venni akartam. :D Fomo-m volt. :D Közben 36.420
DAX topicból, nem tudom a kolléga honnan szedte, csupán információ COPY PASTE: Teherán jelenleg "vételi pozícióban" van. Az elmúlt egy óra hírei
szerint az iráni külügy már átvette a 35-ök hivatalos
munkadokumentumát. Ha a koalíció garantálni tudja, hogy Trump "nem
lövöldöz bele" az alkuba, akkor Irán valószínűleg már a hétvégén
megkezdi a szoros részleges megnyitását. Nagy-Britannia, Japán, Németország és Franciaország vezetésével egy 35 fős országcsoport gyakorlatilag kizárta Trumpot a saját válságkezeléséből.
A terv: Nem bombázni akarnak, hanem tárgyalni.
Kína és India közvetítésével közvetlen alkut akarnak kötni Iránnal: ha a
koalíció garantálja a humanitárius segélyek és az orvosi eszközök
áramlását Iránba, Teheránnak cserébe garantálnia kell a szoros
biztonságát az amerikaiakon kívül mindenki másnak.
Így működik, szinte csak certivel kereskedek az indulás óta. Beszólsz, hogy ebben a certiben áll az árjegyzés és nem tudod eladni, és a csaj szól az illetékesnek, hogy indítsa újra a certi árjegyzőt ami lefagyott. Amikor nagy volatilitás van az árjegyzők eltűnnek, és elvileg visszajönnek amikor a normál szintre süllyed, de olyan fos a rendszerük, hogy gyakran lefagynak, és ilynekor kézzel kell újraindítani. Ha senki nem szól, akkor akár órákig áll, ha szólsz, 10 perc és újraindítják.
Olvassatok utána, az árjegyzés nem kötelező. Apróbetűs rész. Az árjegyzés csak egy lehetőség arra, hogy ki -be szálljatok. Ha zutty van, GAP-es ugra bugra, azonnal elveszik az árjegyzőket, amivel én sem értek egyet, mert pont ez lenne a lényege, a tüskéket lekereskedni. Én ezt már 2 éve elengedtem, és beletörődtem.
Általában ott veszik el az árjegyzőket, ami "kritikusan áll". Ha DAX zuttyan, OTP-ben van árjegyző, DAX-ban nincs. Ha az OTP zuttyan, DAX-ban van, OTP-ben nincs. Az indok egyszerű: nem tudod eladni, nem okozol még nagyobb pánikot, "megvédenek", más kérdés, ha 10 perc múlva jön Varga vagy MArci egy újabb bankadóval, és -2000, akkor mi van. Én ezért CFD-zek, és nem certizek, ott mindig van árjegyzés. CFD-ben nincs ilyen OTP certi típusú termék, mert más.
Hát azért az elég gáz egy szolgáltatótól, hogy kiütés és elszámolás alatt van egy certi, de semmiben nem lehet kereskedni. Illetve OTP certiben nem lehet kereskedni. CBK működik. Biztos megvan az oka, de B+. Közben... 36.160
Ez tudatos volt szerintem. Ha csörögnék, azt mondanák, 10 perc, és valóban. Csak közben a shortomat (TS certi) nem tudom 35700-nál eladni, csak 35900-nál. Játszós volt, mindegy.
Ez az őrültek háborúja. Az egyik okosabb akart lenni mint a vezérkari főnöke, aki megmondta hogy ez nem venezuella, a másikat meg nem érdekli, hogy a kőkorszakba lesz visszabombázva az országa, de az utolsó drónig lövöldöz mint egy amerikai B muviban.
OTP részvényesek ide!