....az idei SRV-t csak 04.28-tól kezdjétek el számolni (a közgyűlési döntés után) a többi a korábban engedélyezettből volt...ez alapján kb. 120.000 db lehet náluk a kb. 5 5 millió keretű engedélyezettből.....ez alapján szvsz még be se indult igazán.... (persze ettől még lehet náluk MRP-re 400000+ rv de az minden vásárlásból tavalyi+idei összesen)
Már a 2024-es év után idén fizetendő osztalék tekintetében persze. Mert a 2025-ös év után járó és 2026-ban esedékes osztiért holnap is meg lehet még venni... :D
"Ma lehet utoljára megvenni az osztalékért az OTP részvényeit. Holnap kerül le az osztalékszelvény az OTP-ről, az osztalék mértéke 995,70 forint részvényenként, a kifizetés június 2-án kezdődik."
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart dax 100pont esés, az USA -2%-os hátraarc után. OTP ~ 0. USA-ból szállingóznak ki a vevők, és vagy szimplán "elpatttant egy pánik-húr", STOP. Átvészelték. Csak nehogy ma akkora zöld kövesse, amekkora piros volt tegnap,.
https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart nem rajzolok, mert mindenki látja. m15-re át kell rakni, és megnézni a tegnapi napot. tökéletesen mutatja a példát, mitől esett "akkorát". Bollinger-t rá kell cuppantani. Kis tf-es emelkedés szélesíti a boli széleit felfele ÉS lefele is. Ideális esetén, mint 19-én, a közepet "óvatosan" visszatesztelik, és vagy alámennek, de nem hagyják rommáverni. szimplán eloldalazgatnak egy kicsit lefele. Tegnap masszívan agresszívan szinte 100 pontokat emelkedett a 15 perces gyertyák szerint. Technikailag (aki hisz a TA-ban), Dupla csúcsra volt elég a lendület, vagyis pont arra, hogy fejbevágják. m15 próbált oldalazni, majd 21520-nál leborították. Aki a kitörésben hitt, s rakétában, az húzta maga alá a stoppokat, a 100 pontos gyertyák mentén. Nyalták végig a szinteket. 21450/21230 visszatesztelve, próbálkozás ennek a megtartására. Végülis az előző napos alj 21120 körül bizonyított. Igen, aláment, de nem zárt alá, megtartották. Technikailag alul duplaalj, technikailag felül meg dupla tető.
Május 12 én írtad hogy short nyitva :D akkor most olyan 1000 minuszban ülsz certinként , elhiszem hogy nagyon kéne esnie. Valószínű fog is , így nullára kijössz. De a gap down 1000 mert az usa 1% os minuszban zárt és már zöldül nem fog jönni.
Keverik az emberek SRVt az MRP vel. SRV re a keret 150 milliérd. MRP meg teljesen más az a javadalmazási politika. És átadott már részvényeket ennek keretében. Eddig főleg arra vásárolt. Most jön majd az SRV tippre jövőhéttől biztosan, de lehet már péntektől.
Vagyis nyilván elkezdték, de a keret 150 milliárd és hát egy 27 ezres átlagáron számolva ez 5.5 millió darab részvény..... szerintem nem vettek ennyit. Továbbá május 9 óta nem volt semmi tranzakció. Talán 5-600 ezer darabot vettek eddig. Szóval szerintem van még a puttonyban muníció.
Azért vannak kétségeim azt illetően, h lassan kifutna a srv., elvégre szinte épp, h bejelentették és a megszokott mennyiség kétszeresét. Ahogy az 1500-as esés is kétséges mára sztem is, mert mint azt előttem is írták, nem ma esik le az oszti.
Na egy jó kis 1300 pontos lefele nyitással számolok. Nap végén 1500 vagy több is lehet a zutty. Oszti kimegy srvnek sincs sok hátra. Ez meg uberbrutal túlvettséget mutat havin, hetesen bazi nagy divergenciával.
OTP részvényesek ide!