Igen,én meg a t-longomat 2-hete adtam el, sima rv-maradt. Sajnos a t-long megszűnt a RC-nél, át kell állni certire vagy bef hitel? Certinél nagy a különbség a vételi és eladási-oldal között. Viszont nincs kamat.
Szerintem az áramárak növekedése, az elmúlt évek elhibázott energiapolitikája miatt volt (megújulók favorizálása, atomerőművek háttérbe szorítása stb..). De ez most nem ide tartozik...
A háború előtt is már zömmel az oroszok manipulációi miatt emelkedtek az energia árak. Az OTP nyereségessége nem igazán omlott össze eddig se, pedig csapás volt bőven. Döntően a nemzetközi hangulat miatt esett be a háború után az árfolyam. A háború végeztével, legyen az akár csak bizonytalan, de tartós tűzszünet, ez a hangulat eg fog változni és az árfolyam emelkedni fog. Nem megy vissza 19-re, de 13-5 közé visszamehet.
Nekem is 9050-es vétel van,és marad. Mivel nem bef hiteles,nem parázok. Nem maradt meg a 9K-9350-es sávban. De mivel alacsony forgalmú a lecsorgás, nem vészes.
Az EU pénzek lehet, már meglennének, csak a lengyelek piszkoskodtak a korábban beígért reformokkal kapcsolatban, elakadtak náluk a megindult kifizetések. Emiatt a gubanc miatt nálunk is beszigorított az EU, nem elégszenek meg ígérgatésekkel.
Uniós pénzekre lehetne rally, de kuss van és lehet jövőre lesz csak pénz... Az elkövetkező hetekben szerintem inkább 8000 alatt mint felett, de ez könnyen változhat ha jönne a pénz mégis. Mivel most adtam el bukóban, ezért emelkedni fog. :D
Várj, de ne számíts rövidtávon sok jóra. A 9100 még egyszer meglehet. Pl. Csökkentik vagy kivezetik a különadókat. Ha az infláció eltűnik a világban. Ha az OTP más országokban tud terjeszkedni. Ha a PMÁP hozama leesik. Sorolhatnám, mint látod van remény... De addig amíg ezek valamelyike bekövetkezik azért ne sörözz, mert a sör hosszútávon nagyon drága mulatság lett. Egyébként rövidtávon, két hét múlva ha a FED mégsem emel annyira kamatot mint amit mondtak, akkor azért nézzél rá.
OTP részvényesek ide!