Az OTP Bank Nyrt. az Alapszabály 13.5. pontja és a KELER Zrt. Általános Üzletszabályzata szerint a részvényekre az osztalékfizetés kezdő napjára, mint társasági eseményre vonatkozó tulajdonosi megfeleltetést kér a KELER Zrt.-től. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapját a közgyűlés állapítja meg, amely napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt. névre szóló törzsrészvény mennyiség jogosít az az adott üzleti év után megállapított osztalékra. Az osztalék kifizetésének további feltétele a
részvénytulajdonos hatályos bejegyzése az OTP Bank Nyrt. részvénykönyvébe,
valamint a hatályos adójogszabályokban foglalt, az OTP Bank Nyrt. mint kifizető
adóbevallási- és adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítéséhez szükséges
adatok közlése.
A részvénykönyvbe történő bejegyzés és az osztalék
kifizetése érdekében – az Alapszabály és a vonatkozó jogszabályi
rendelkezésekre figyelemmel – a következő adatokat kell az OTP Bank Nyrt. rendelkezésére
bocsátani: a) a részvényes (részvényesi meghatalmazott) nevét
(cégnevét); b) a részvényes (részvényesi meghatalmazott) pontos lakcímét
(székhelyét); c) a magánszemély részvényes személyi adatait (neve,
születési neve, anyja születési neve, születési helye és ideje), nemét,
állampolgárságát, adóazonosító jelét.
Amennyiben a külföldi adóügyi illetőség megállapításra,
igazolásra kerül, elegendő a magánszemély neve, lakcíme, születési helye,
ideje; d) a közös tulajdonban lévő részvények esetén a tulajdonosok
és a közös képviselő a), b) és c) pontokban meghatározott adatait; e)
részvényesi meghatalmazott eljárása esetén az általa képviselt részvényes
jellegét.
A részvényes jellege az alábbi lehet: - belföldi illetőségű magánszemély tulajdonos(ok), - külföldi illetőségű magánszemély tulajdonos(ok), - magánszemélynek nem minősülő belföldi illetőségű személy
tulajdonos(ok), vagy - magánszemélynek nem minősülő külföldi illetőségű személy
tulajdonok(ok).
Ja így már sejtem mondhatni rejtett területi követelések kösz a felvezetést. 'asszisztált Usa, még pontos megjelőlés(behatárolás) nélkül is, nagy kupec ott Usa is ebbe. Barátom mik vannak.,
Nem. Aki április 6-án birtokol, az a közgyűlésen szavazhat 13-án. Ahol majd meghatározzák, hogy a május 2x napján birtokló kap Y ft osztalékot június elején.
Hát bakker hülye vagyok,mert nem értem,de ezt láttam.Tehát.Aki a közgyűléskor birtokol részvényt az már kap?Nem a tavalyi x napig ha volt részvényed csak annak jár?
A stoppom kivágta a shortomat...Mintha kb. a nagy testvér figyelte volna az egészet... egésznap be volt téve 12850-re a stop loss és miután kivették és felszúrt 12880 már pillanatok alatt 12,7knál járunk. fuck
OTP részvényesek ide!